Heb je een tip of een suggestie?

Heb je een tip of een suggestie voor een onderwerp op de site (of later in het blad), laat dat dan graag horen. Dat kan op het mailadres ‘john@piek-e.nl’. Het mag een onderwerp zijn dat je graag besproken hebt, of waar je iets meer over wilt weten. Het mag ook dat je zelf iets erg leuks doet waar je graag wilt dat we aandacht aan besteden, en ook als je simpelweg reclame wilt maken voor je (privé-)website dan is er een goede kans dat we daar iets mee gaan doen. Verder zijn ook foto’s van radio-apparatuur welkom of van antennes. (Kom je op vakantie een bijzondere antenne tegen, stuur ons dan dan graag graag een foto van 🙂 ) Kortom: heb je iets, laat ons het weten!

Posted in QRM! | Reacties uitgeschakeld voor Heb je een tip of een suggestie?

Digitale techniek voert boventoon bij openingsspeeches Friedrichshafen

Openingsspeeches 37e HAM RADIO in Friedichshafen: “Amateur radio staat voor een verschuiving op haar grondvesten”

“Amateur-radio staat voor de uitdaging van een grote verschuiving van haar technische principes. De toenemende digitalisering van dwingt ons om bij nieuwe ontwikkelingen acte de presense te geven.” Met deze woorden opende de DARC-spreker voor VHF, UHF en SHF-techniek, Jochen Berns, DL1YBL, de 37e HAM RADIO in Friedrichshafen aan de Bodensee.

“Het tijdperk van de analoge overdracht eindigt, maar digitale methoden bieden meer mogelijkheden”, aldus DL1YBL verder. De focus van de beurs dit jaar is geheel gericht op digitale transmissietechnieken.”

Ook DARC-voorzitter Steffen Schöppe, DL7ATE benadrukte in zijn openingsspeech, de actuele werkelijkheid van amateur-radio in dit digitale tijdperk. “Hoeveel gebruikers van Facebook en Twitter kennen elkaar eigenlijk persoonlijk?” Bij amateurradio is dit anders . Hier staan communicatie en begrip tussen de volkeren op de voorgrond.”

DL7ATE bedankte verder het Duitse agentschap voor netwerken (BNetzA) en het Duitse ministerie van Economische Zaken voor de toestemming voor het gebruik van 472 tot 479 kHz die onlangs werd verkregen. “Laten we ons inzetten voor wat amateurradio altijd is geweest en is nog steeds is: Een met name technische en experimentele radio-dienst “, aldus de DARC voorzitter.


©2012, John Piek (QRM! Magazine) – Medegebruik (in ongewijzigde vorm) van dit artikel is toegestaan mits als bronvermelding een link naar www.QRM-magazine.nl geplaatst wordt.

Posted in Hobby algemeen | Reacties uitgeschakeld voor Digitale techniek voert boventoon bij openingsspeeches Friedrichshafen

Opmerkelijk: scammers melden bewust uit Nigeria te komen

E-mail-scammers stellen mensen een groot bedrag in het vooruitzicht, maar voordat ze dat geld krijgen moeten eerst verschillende mensen worden omgekocht. De kosten daarvoor lopen steeds verder op, maar het beloofde hoge bedrag komt nooit.

Security.nl meldt vandaag op basis van onderzoek door Microsoft dat e-mail-scammers bewust beweren uit Nigeria te komen, en niet bijvoorbeeld uit een betrouwbaar land als Zwitserland. De gedachte zou toch zijn dat de meeste mensen bij een dergelijke mail vanuit Nigeria juist op hun hoede zijn en zo’n verzoek negeren.

Het omgekeerde blijkt waar. Door Nigeria als afzender te gebruiken wordt juist voorkomen dat mensen gaan reageren die achteraf toch afhaken en zo een onnodige hoeveelheid tijd kosten. Door Nigeria als afzender te melden vindt zelfselectie plaats, waardoor alleen nog mensen reageren die echt denken het geld te kunnen krijgen…

Bron: Security.nl

©2012, John Piek (QRM! Magazine) – Medegebruik van dit artikel en/of foto’s is vanwege rechten van derden in dit geval NIET toegestaan.

Posted in Opmerkelijk | Reacties uitgeschakeld voor Opmerkelijk: scammers melden bewust uit Nigeria te komen