Over de website QRM-magazine.nl

Vanaf halverwege juni is de QRM-website in aanloop naar de verschijning van het papieren blad uit een lichte winterslaap gewekt. Gedurende de hele zomer is er iedere dag minimaal één nieuw artikel op de site. Het heeft dus zeker zin om elke dag een keer de QRM-website te checken!

In een papieren blad, en zeker in een kwartaalblad passen alleen artikelen die enige houdbaarheid hebben. Zaken zoals aankondigingen van bijeenkomsten hebben in een kwartaalblad minder nut dan op een website. Op de site zullen echter ook af en toe de meer ‘houdbare’ artikelen te lezen zijn, zoals bijvoorbeeld het artikel over Amelia Earhart van gisteren. Daar was overigens wel een actuele aanleiding voor omdat het onderwerp  op diverse andere sites recent werd besproken. QRM! probeert bij zoiets dan extra verdieping te geven door het onderwerp op een meer journalistieke manier te benaderen, en meer dan de anderen doen zo’n onderwerp in een perspectief te plaatsen.

Behalve de website is QRM! ook al op verschillende andere plekken op internet actief. Zo is er bijvoorbeeld het kanaal van QRM! op Twitter. Verder is er de nog steeds actieve mailinglijst die eerder voor de nu niet meer actieve website Vragenrubriek/xDV.me is gebruikt. Het is verder ook mogelijk om de QRM-website via een abonnement op de RSS-feed van de site te lezen. Dit is met name op smartphones erg handig.

Af en toe zullen we ook geluid- en beeldfragmenten aanbieden en heel af en toe ook live audio. In die gevallen zullen we daar op de website uiteraard een link voor publiceren.

Ten slotte zullen we ook af en toe een tip van sluier oplichten van de vorderingen bij de langverwachte komst van de papieren QRM!

John Piek, PA0ETE, eindredacteur van QRM!

QRM! op Twitter: twitter.com/QRMmag (@QRMmag)

RSS-feed met content van de QRM!-website: http://qrmmag.wordpress.com/feed/

Aanmelden mailinglijst: SUBSCRIBE 

Posted in QRM! | Reacties uitgeschakeld voor Over de website QRM-magazine.nl