Shorties FM live en PA00NEWS

Shorties FM live is vernieuwd. Na de overleden server van vorige week zijn er op de nieuwe server een aantal nieuwe mogelijkheden. Er wordt nog steeds gewerkt met een roulatie en iedere dag nieuwe podcasts/programma’s, maar er zijn ook zaken op vaste tijden bij gekomen.

Op bepaalde vaste tijden op de dag komt er nu een vaste uitzending langs. Er moet daar nog wel wat aan gesleuteld worden. Iedere dag hetzelfde programma dat slechts eenmaal per week verschijnt is misschien toch niet het allerbeste systeem.

Morse

Elke dag een nieuwe morse-oefening is een idee dat aanslaat. De twee keer dat er nu een half uur morse is geweest om 22.00 uur was de belangstelling voldoende om het voor te zetten en er waren ook diverse reacties. Vanaf volgende week wordt de uitzending van de dag ervoor de volgende ochtend om 10.30 uur herhaald! Tweemaal de kans dus om je morse op peil te houden.

De morse-oefeningen zijn speciaal bedoeld voor de mensen die bijna klaar zijn om met morse de ether in te gaan, en voor mensen die een tijdlang niets aan morse hebben gedaan. Iedere dag een nieuwe tekst. Dit is klare tekst in het Nederlands en soms Engels, af en toe random tekst, en geregeld QSO’s om die te oefenen.

PA00NEWS

Omdat het maken van de Daily Minutes van PA00NEWS echt veel werk is gebleken, ga ik experimenteren om dat weer op de manier te doen zoals ik het twee jaar geleden heb gedaan: iedere dag enkele nieuws-items inspreken. Ik heb dat ook een tijdje voor PA00NEWS gedaan, in het begin. Die items maakte ik dan zo dat ik ze op vrijdag kon samenvoegen tot een uitzending. Hoogstwaarschijnlijk ga ik dat opnieuw doen, en dan zend ik ze ’s avonds om 19.00 uur alvast uit op PA00NEWS, net voor de hele uitzending van de week ervoor. Zo krijg je dus (bijna) iedere avond dus alvast een sneak-preview van de uitzending van de vrijdag erop.

Techniek

We zijn nog bezig om gaandeweg de techniek nog te vervolmaken. Zo wordt gewerkt aan server-load-balancing om mocht de belangstelling nog groter worden niet in de problemen te raken.

Shorties FM live is een internetradiostation dat 24 uur per dag uitzendt met amateurnieuws in het Engels, Nederlands en af en toe Duits.

Shorties FM live

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Both comments and trackbacks are currently closed.