Weblog André Kuipers verspreidt malware

De site Webwereld meldt dat bezoekers van het blog van mede-zendamateur André Kuipers (PI9ISS) in de afgelopen weken mogelijk malware heeft verspreid. Bezoekers met een van de bekende browsers die volgens het systeem werken dat ook Firefox gebruikt, krijgen een waarschuwing van Google dat de site mogelijk schadelijk is.

De site van Kuipers staat geregistreerd op naam van Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Dat maakt zelf nog geen melding van het lek in de beveiliging van het populaire blog.

Webwereld maakt melding van een viertal pagina’s die volgens Google in de afgelopen 90 dagen malware zouden hebben verspreid. Dat gebeurt doordat een beveiligingslek in de browser toelaat dat de kwadaardige software naar de PC van de bezoeker wordt verstuurd. Er zou sprake zijn van in totaal drie verschillende trojans, twee zogenaamde scripting exploits en een reguliere exploit.

©2012, QRM! Magazine – Medegebruik van dit artikel is toegestaan mits als bronvermelding een link naar www.QRM-magazine.nl geplaatst wordt.

Posted in Space | Reacties uitgeschakeld voor Weblog André Kuipers verspreidt malware

ARRL op YouTube, niet zo bekend

Maar toch de moeite waard. 85 video’s over de hobby. Sommigen interessant voor insiders, sommigen meer voor de mensen bij wie het amateurkwartje nog moet vallen. Amateurradio is booming in de VS!

YouTube-kanaal ARRL HQ: http://www.youtube.com/ARRLHQ

 

©2012, QRM! Magazine – Medegebruik van dit artikel is toegestaan mits als bronvermelding een link naar www.QRM-magazine.nl geplaatst wordt.

Posted in Ham Radio Promo | Reacties uitgeschakeld voor ARRL op YouTube, niet zo bekend

Details Yaesu FT-1D digitale portofoon

Yaesu heeft onlangs de details bekendgemaakt van haar nieuwe digitale ‘handy’ de FT-1D. De porto die door velen wordt aangekondigd als werkend met het digitale systeem van de Amerikaanse overheidsdiensten Apco P25, blijkt zoals eigenlijk al verwacht werd te werken met een variant van DMR, met enige aanpassingen hetzelfde systeem als waar de digitale PMR446-portofoons (dPMR446) mee werken, d.w.z. C4FM FDMA (C4FM – 4-level FSK Modulation, FDMA – Frequency Division Multiple Access). Deze eerste generatie van het systeem werkt nog niet met tijdslots. Yaesu heeft aangekondigd nog wel met een variant te komen die wel met tijdslots werkt. Overigens is professionele DMR-apparatuur sinds ruim een jaar steeds populairder aan het worden onder amateurs in met name Duitsland en in de VS. Het gaat dan met name om apparaten die Motorola onder de titel MotoTRBO op de markt brengt, en om DMR-apparaten van Hytera, die op een paar details na compatibel met elkaar zijn. Voor DMR is ook al een reflectorsysteem in gebruik, inclusief verbdingen tussen Europa en de VS, vergelijkbaar met het D-STAR-systeem (uiteindelijk zullen met de nieuwe DCS-reflectors ook DMR, D-STAR, Tetra en P25 aan elkaar gelinkt kunnen worden).

Dingen die opvallen aan de FT-1D zijn de hoge (slow)datasnelheid (niet 4,8 kbps zoals bij D-STAR, maar 9,6 kbps, de mogelijkheid om binnen het amateurverkeer SMS te versturen, een bescheiden ingebouwde camera waarvan de beelden verzonden kunnen worden, ingebouwde GPS met logger, en de mogelijkheid van het gebruik van SD-geheugenkaarten. Verder zit er een breedbandige ontvanger in het apparaatje, inclusief in de porto ingebouwde ferriet-antenne voor de lage banden, en verder zit er een trilleralarm in t.b.v. de pagerfunctie.

Op de site van Yaesu UK zijn alle details van de nieuwe digitale porto te vinden.

http://www.yaesu.co.uk/product_info.php?cPath=179_217&products_id=1245

©2012, QRM! Magazine – Medegebruik van dit artikel is toegestaan mits als bronvermelding een link naar www.QRM-magazine.nl geplaatst wordt.

Posted in Digital Voice | Reacties uitgeschakeld voor Details Yaesu FT-1D digitale portofoon

Wijzigingen website

We zijn momenteel met de site bezig. Enkele zaken zijn daarom tijdelijk niet beschikbaar. Heel binnenkort weer wel.

Posted in QRM! | Reacties uitgeschakeld voor Wijzigingen website