Websites Shorties FM podcast en Emergency Radio vernieuwd

De sites van de Shorties FM podcast en Emergency Radio zijn nu gecombineerd. Op de podcastpagina is nu voortdurend de nieuwe content te beluisteren en te bekijken in een klein streamingvenster (dat laatste alleen bij beschikbaarheid van video). De laatst bijgekomen podcast wordt het eerst afgespeeld en zo verder.

De vernieuwde podcast / Emergency-Radio-website is te vinden op de onderstaande URL’s:

http://podcast.shorties.nl

http://Emergency-Radio.nl

http://pa0ete.nl

Het archief bij de podcast is te vinden op:

http://pa0ete.com

Posted in Hobby algemeen, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Websites Shorties FM podcast en Emergency Radio vernieuwd

Over QRM! op papier

Ik heb de afgelopen week verschillende mails gekregen met vragen over QRM!, dus ik moet maar even een einde maken aan de tijdelijke radiostilte rondom het blad. Ik wil er echter ook weer niet teveel over kwijt omdat we al eerder de zelf gestelde deadlines niet gehaald hebben. Er is echter geen slecht nieuws, en ik kan over één ding heel duidelijk zijn: het project QRM! op papier is springlevend. Het is uiteraard wel zo dat de komst van het blad zoals gezegd nogal is vertraagd. Omdat het werk langer duurt dan gedacht heb ik maar besloten om er niet steeds mededelingen over te doen. Er zijn allerlei redenen waarom het langer duurt. Het werk wordt zoals ik al eens eerder heb gemeld door minder mensen gedaan dan eigenlijk gepland. Ik ben me bijvoorbeeld zelf een aantal maanden geleden op de vormgeving van het blad gaan toeleggen. Dat is iets wat ik nog niet eerder had gedaan. Verder hebben alle betrokkenen bij het blad ook nog andere QRL-matige verplichtingen waardoor dingen zich soms in een stroomversnelling bevinden en het op een ander moment weer wat traag gaat. Het eerste blad nadert echter zijn voltooiing, en het tweede nummer wordt momenteel ook al voorbereid.

Het was vanaf mei van dit jaar eigenlijk de bedoeling om de website van QRM! alleen in de zomerperiode dagelijks van nieuws te voorzien. Uiteraard moet een blad wel een ondersteunende website hebben, maar of dat in deze vorm zal zijn of op een andere manier dat moeten we nog bekijken. Het blad op papier staat daarbij uiteraard voorop.

Voor QRM! maar ook voor mijn andere werk houd ik dagelijks allerlei nieuwsbronnen in de gaten. De leukste van die berichten print ik uit en gebruik ik om via mijn podcast te verspreiden onder de naam de Daily Minutes. Een keer per week worden deze podcasts van de week ervoor ook via 2 meter en via 70 cm uitgezonden. Hiervoor is op en af ook een speciale roepnaam PA00NEWS beschikbaar. Dit initiatief staat los van QRM! maar misschien dat er in de toekomst toch een vorm van interactie tussen beide zal zijn.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen meld je dan aan voor de mailinglijst. Dat kan door een mailtje te sturen aan john apestaartje piek-e.nl (zonder spaties en met een @) met in de onderwerpregel het verzoek om aan de Vragenrubriek-mailinglijst toegevoegd te worden. (Deze mailinglijst wordt alleen voor dit doel gebruikt, en je kunt je altijd weer op een eenvoudige manier afmelden).

John Piek – PA0ETE

Hoofdredacteur QRM!

Shorties FM podcast met o.a. de Daily Minutes: pa0ete.nl

Podcast-archief, met daarin ook de meest recente podcasts: pa0ete.com

QRM! op Twitter: http://twitter.com/qrmmag

Posted in QRM! | Reacties uitgeschakeld voor Over QRM! op papier