Editie 11 van de Daily Minutes van PA00NEWS (lange editie)

De Daily Minutes van vandaag zijn te beluisteren op de onderstaande link:

Vrijdag 28 september (54:27 minuten)

Posted in Hobby algemeen | Reacties uitgeschakeld voor Editie 11 van de Daily Minutes van PA00NEWS (lange editie)

Editie 10 van de Daily Minutes van PA00NEWS

De Daily Minutes van vandaag zijn te beluisteren op de onderstaande link:

Donderdag 27 september (06:30 minuten)

 

 

 

Posted in Daily Minutes | Reacties uitgeschakeld voor Editie 10 van de Daily Minutes van PA00NEWS

Alle negen uitzendingen van PA00NEWS (ether + internet) tot nu toe

De meest nieuwe staat bovenaan.

woensdag 26 september (korte editie)

dinsdag 25 september (korte editie)

maandag 24 september (korte editie)

vrijdag 21 september

vrijdag 14 september

vrijdag 7 september

vrijdag 31 augustus

vrijdag 24 augustus (alleen Engels)

vrijdag 17 augustus (eerste uitzending, Engels)

Je (gratis) abonneren op de uitzendingen via internet, zodat je de uitzendingen automatisch toegestuurd krijgt, kan via de Shorties FM podcast op de volgende URL:http://pa0ete.nl

Posted in Hobby algemeen | Reacties uitgeschakeld voor Alle negen uitzendingen van PA00NEWS (ether + internet) tot nu toe

Eerste ATV-contestdeelname op 24 GHz

Weer een filmpje. Op 9 september werd er voor het eerst op 24 GHz aan de ATV-contest meegedaan. De contester in beeld is Chris PA3CRX, in beeld gebracht door Tjalling PE1RQM.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=zc5nTVK34JE]

Posted in Amateurtelevisie | Reacties uitgeschakeld voor Eerste ATV-contestdeelname op 24 GHz

Amateurlogic TV van september met o.a. een review van de IC-2820

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=BE8b0w6H6KY&w=560&h=315]

In de review wordt tevens uitgelegd hoe je de USA-versie van de 2820 kunt laten transponderen met D-STAR.

Posted in Digital Voice | Reacties uitgeschakeld voor Amateurlogic TV van september met o.a. een review van de IC-2820

QRM…

De site staat mede door meerdere oorzaken even in de pauzestand. Een van de oorzaken is het feit dat de uitzendingen voor PA00NEWS veel meer tijd kosten dan eigenlijk gedacht. Een andere reden is het werk voor QRM! op papier. Binnenkort weer meer artikelen en nieuws op deze site. Onder andere over QRM! op papier.

Vandaag is het experimenteerkanaal Emergency Radio weer ‘up’. Hierop zijn diverse, meest Engelstalige programma’s over onze hobby en over andere onderwerpen te beluisteren. Emergency Radio is te vinden op www.Emergency-Radio.nl , simpelweg ‘verwijder.me’ in de URL-regel van je browser typen werkt ook.

De uitzending van PA00NEWS van vorige week is te beluisteren via de Shorties FM podcast. Deze is beschikbaar op http://podcast.shorties.nl . De uitzending is ook rechtstreeks te beluisteren of te downloaden via deze link http://shorties.be/podcast/120914pa00news.mp3

Posted in Hobby algemeen | Reacties uitgeschakeld voor QRM…

PA00NEWS, 20.30 uur 145,4625 en 23.00 op 430,050 MHz in FM

Vanavond 14 september de vijfde uitzending van PA00NEWS. Dit is de eerste keer dat we de call gedurende drie weken tijdelijk niet hebben. We hebben al wel de bevestiging binnen dat we over drie weken opnieuw onder PA00NEWS kunnen doorgaan. Mogelijk dat we nog gaan proberen de roepnaam voor een langere periode te krijgen. Vanavond identificeren we ons op een alternatieve manier.

We beginnen vanavond weer met Nederlands nieuws. Het is nog niet duidelijk of dat blijvend mogelijk is. Het is toch wel heel erg veel extra werk om samen te stellen. Over nieuws is eigenlijk niet te klagen.

Het oorspronkelijke doel van deze opzet was om de (op zich heel goede en interessante) Engelstalige programma’s die beschikbaar zijn uit te zenden. Ik ben zelf grotendeels tweetalig en ik had me niet gerealiseerd dat het Engels enerzijds mensen minder aanspreekt, en anderszins dat het voor veel meer mensen niet te begrijpen is, ofslechts met heel veel meer moeite dan ik gedacht had.

Het Engels biedt echter wel iets extra’s. Er zijn meer Nederlandstalige rondes. Wil het me zo veel tijd blijven kosten als de uitzendingen nu doen, dan is me dat alleen de moeite waard als het
ook echt iets toevoegt.

We zijn echter geen commerci�le omroep die zomaar de knop van een programma omdraait. Er is al flink aan de formule gesleuteld, en dat blijven we ook nog wel even doen. Wie weet hoe bijzonder de uitzendingen nog kunnen worden.

Input op de uitzendingen, zowel positief als negatief is overigens bijzonder welkom. Dat kan via mijn mailadres x appeltaartje dv.me.

Vanavond dus om 20.30 op 145,4625 en om 23.00 op 430,050 MHz (PI2AMF).

Vanaf morgenochtend is de hele uitzending dit keer ook via mijn podcast ( podcast.shorties.nl ) te beluisteren door middel van een abonnement of rechtstreeks gedownload. (Dat laatste gaat in alle browsers, behalve Chrome bijzonder makkelijk). Abonneren en dus automatisch downloaden van de podcasts kan met iTunes (PC, Apple, iPhone), met Feedreader (PC) of Listen (Android). Maar het mooist is natuurlijk om via de ether te luisteren, want daar wordt het allemaal voor gemaakt.

Emergency-Radio doet vanavond niet mee, omdat de server in onderhoud is.

Posted in Hobby algemeen | Reacties uitgeschakeld voor PA00NEWS, 20.30 uur 145,4625 en 23.00 op 430,050 MHz in FM