Colofon

Eemland Centraal wordt gemaakt door een aantal vrijwillige medewerkers. De site probeert om discussie te prikkelen over actuele onderwerpen die het Gewest Eemland (de gemeentes Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg) bezighouden. Informatie over de medewerkers aan de site is te vinden op: redacteuren.



©2007, copyright op alle materiaal op deze website: de respectievelijke auteurs, tenzij anders aangegeven.



©2007, copyright on all material on the website: the respective authors, unless specified otherwise.






Tag cosmos

Archieven

01 Mei - 31 Mei 2007
01 Jun - 30 Jun 2007
01 Jul - 31 Jul 2007
01 Aug - 31 Aug 2007
01 Sep - 30 Sep 2007
01 Okt - 31 Okt 2007
01 Nov - 30 Nov 2007
01 Dec - 31 Dec 2007
01 Feb - 28 Feb 2008
01 Mrt - 31 Mrt 2008
01 Apr - 30 Apr 2008
01 Mei - 31 Mei 2008
01 Jun - 30 Jun 2008
01 Jul - 31 Jul 2008
01 Okt - 31 Okt 2008
01 Nov - 30 Nov 2008

Links

Archief Eemland
Gemeente Amersfoort
Amersfoortcam
Hoogland-Online
Nijmegen Centraal
Amsterdam Centraal
Deventer Centraal

Uit in Amersfoort
Uit in Leusden

Zoek!

Laatste Reacties

Een ongeruste bew… (Zorgcomplex): Helaas blijken de genoemd…
Zowi Wanrooij (Karpers in nood?): Hallo, volgens mij weet i…
O. Scjmidt (Gaarkeuken): Ik vind het eten ook bah …
~~Seraka Photogra… (Herfst): schitterende foto! niet a…
Ezechiel Kartoffe… (Zorg in verpleegh…): Prima artikel. Ik vind zo…
Ezechiel Kartoffe… (Volop bloei): Deze weeldrige dodorodenr…
Steef (Gebeten door een …): Maar: goed dat de snoek w…
John (Carnavalsoptocht …): Mooie foto’s Karen!
John Piek (Iets aansmeren): Ze zijn kennelijk goed ge…
Karen (Witte winter): De bovenste foto is echt …

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.1: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

 
 
 
 
 
 
 

Gaarkeuken

Zaterdag 01 November 2008 at 9:48 pm

Opnieuw heeft men serieuze plannen om de bewoners van het streekverpleeghuis in Nijkerk een deel van hun nog resterend "plezier" af te nemen.Het verpleeghuis deel uitmakend  van de organisatie" Beweging 3.0 " beweegt wel maar de verkeerde kant op.Naast andere huizen aangesloten bij deze organisatie is het systeem van gewijzigde  voedingsverstrekking inmiddels, en misschien wel opgelegd, ingevoerd en nu gaat men in genoemd huis ook terug in de tijd en wordt de gaarkeuken ook hier  op termijn ingevoerd.

Het verpleeghuis dat beschikt over een  fantastisch alom geroemde keuken met hoog geclassificeerde medewerkers die alle liefde stoppen in hun werk en ervoor zorgen dat de bewoners dagelijks een perfekt vers klaargemaakte maaltijd die er ook nog eens uitnodigend uitziet voorgeschoteld krijgen en juist deze medewerkers zullen eraan moeten geloven.Men heeft namelijk het voornemen af te stappen van het zelf bereiden van uit verse ingredienten bestaande maaltijden en over te gaan op "prefab voer  " uit de gaarkeuken van een cateringbedrijf Dus opwarmen,voorzetten en klaar ! Meegaan met de tijd voert men aan,pure onzin en verwerpelijk.Er wordt bijgezegd dat het absoluut niet uit kostenbespaing is O nee .... waarvoor dan wel ? Je hebt geen gedreven keukenmedewerkers nodig om een hapklare brok op een bord te scheppen En dat het een hapklare brok is dat heeft een ingesteld onderzoek wel bewezen.Nee helaas beste medewerkers ,U heeft ervoor gezorgd dat het verpleeghuis door het uitmuntende eten nog enigszins op de kaart gekomen is,u zult straks overbodig worden dankzij dit in te voeren systeem en inspraak heeft u sowieso niet dat heeft u inmiddels wel gemerkt,Commentaar ? wegwezen ! Er worden beslissingen genomen over de ruggen van bewoners en personeel en zie zijn naast het personeel de dupe, juist ....de bewoners  Zij kunnen in de toekomst niet meer genieten van een fijne verse maaltijd en erover klagen kunnen de meeste bewoners helaas ook niet meer dus,wie zwijgt,stemt toe.Ook dit is weer iets wat men de mensen afneemt maar hun mening wordt niet gevraagd ook dit soort dingen wordt ze door de str...geduwd Democratie is een vreemd iets.

Als je honger hebt smaakt alles zelfs een opgewarmd restant van gisteren maar er gaat toch niets boven  vers.Over het behoud van vitaminen bij dit soort opgewarmde maaltijden is men kort,dan eten ze maar een stukje fruit meer. Maar ook dar fruit zal de familie dan mee moeten brengen..Nee mijne heren verantwoordelijken die het zogenaamd goed voorhebben met de bewoners,u bent verkeerd bezig maar dat zal u worst zijn.U geniet thuis wel van uw vers bereide maaltijd .Eet smakelijk en denk eens bij elke hap die u neemt aan de mensen die dit onthouden wordt

Zorg......het zal ons een zorg zijn

Woensdag 15 Oktober 2008 at 10:36 pm

Het was de laatste tijd ietwat stil rond de berichtgeving op dit weblog over de zorg maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurd is.Een van de belangrijke dingen is wel de enorme hoeveelheid bijval en reacties die van alle kanten kwamen op eerdere berichten.Niet alleen kwamen deze van verpleegkundigen en verplegend personeel maar zelfs van verpleeghuisartsen en leidinggevenden in zieken-verpleeg- en verzorgingshuizen uit het hele land.Wel opvallend echter dat men in het openbaar niet met naam en toenaam genoemd wilde worden uit vrees dat het hun baan zou kunnen kosten. Over heersend regiem gesproken.Het is toch absurd dat iemand niet voor zijn mening uit mag of durft te komen uit angst de laan uitgestuurd te worden.Nee de HH wensen geen inspraak en tegenspraak. Duidelijk gebleken is echter wel dat de zaken in de diverse verzorgingshuizen verre van op orde zijn en hoofdzakelijk te wijten zijn aan verkeerd management.Ook vanuit de 2e kamer werd dit laatste gesuggereerd.Vraag is dan:waarom wordt er van bovenaf dan niets gedaan ? Ook van de zijde van familie van bewoners en patienten kwamen reacties binnen maar ook ben hen het zelfde liedje,angst dat hun geliefden hiervan nadeel zouden kunnen hebben.Dit alles bij elkaar is wel diep treurig te noemen.In televisieprogrammá's wordt de laatste tijd ook meer en meer aandacht besteed aan misstanden in de zorg het schijnt allemaal vechten tegen de bierkaai te zijn en ergelijke toestanden duren voort.Waar ligt dan toch de ooraak? Ten eerste het oneigen gebruik van zorggelden,het geld voor de zorg wordt besteed aan andere zaken en daardoor wordt gekort op personeel.Voortdurend wordt hierop bezuinigd behalve doet men dat op het aanstellen van meer en meer managers in plaats van mensen aan het bed.Door de te hoge werkdruk welke hierdoor ontstaat wordt er vaak nonchalant en onzorgvuldig gewerkt. Haast is geboden en dan weet je het wel dan worden er fouten gemaakt  Over de medische zorg zijn meerdere gevallen bekend van regelmatige fouten maken in het voorschrijven van medicijnen en onjuiste behandelingen door de HH verpleeghuisartsen Maar het spreekwoord is bekend:Fouten van de arts etc Verder is betutteling van bewoners geen uitzondering Er zijn gevallen bekend van stressvorming waardoor zelfs het leven bekort is.Over dit onderwerp was onlangs nog aandacht in een radioprogramma. Naast dit alles blijkt dat er instellingen zijn die diep in het rood staan en verwacht kan dus worden dat op alle fronten weer extra bezuinigd gaat worden en dit alles ten nadele van mensen die een goede verzorging zo hard nodig hebben.Broodnodige zaken kunnen nu al niet uitgevoerd worden omdat budgetten niet toereikend zijn Schandelijk !!

Voor buitenstaanders lijkt alles koek en ei achter de muren van veel verpleeghuizen maar de werkelijkheid is totaal anders.Medezeggenschap door personeel om zaken ten goede te keren worden niet op prijs gesteld.Mondje dicht is het devies anders.....Langzamerhand wordt het tijd dat er eens een bezem door gehaald wordt  en dat men toont dat ZORG iets anders is dan uiterlijke schijn Hier zou  een taak weggelegd zijn voor Clientenraden die naar ze zeggen bewoners schijnen te vertegenwoordigen alleen merken die er weing van  Maar ach,het zal wel van het zelfde laken een pak zijn, helaas. 

Zorgcomplex

Dinsdag 22 Juli 2008 at 12:28 am Zit je nietsvermoedend de site van de gemeente te doorzoeken op zoek naar info over een bouwvergunning voor dakkapellen, kom je hetvolgende tegen:
Aanvragen bouwvergunning, De Strang 1 en Karrespoor 6, het bouwen van een zorgcomplex, 993143* (aanvraag 1e fase). Aangezien het een lokatie betreft bij mij om de hoek, gingen gelijk allerlei alarmbellen rinkelen. Zorgcomplex? Bejaarden in een 6-hoog flatgebouw, junks, gekken waren de eerste termen die door het hoofd schoten. Niet de netste termen, maarja gedachten laten zich niet altijd leiden. De lokatie stond korte tijd te koop voor € 1.2 miljoen en is vrij snel verkocht. Maar de aanvraag maakte wel dat ik voor het eerst eens een aanvraag bouwvergunning ging bekijken. Dat kon ik mooi combineren met het opvragen van bouwtekeningen van mijn eigen woning. (meer)

Wijkagenten?

Woensdag 25 Juni 2008 at 10:50 pm

Meer blauw op straat is zo'n bekende uitlating die helaas voor het instituut 'wijkagent' niet altijd opgaat. Vroeger jaren was 'oom' agent een begrip, vooral bij jeugdigen omdat de wijkdiender regelmatig in 'zijn' wijk aanwezig was. Hij was het aanspreekpunt, de vertrouwensman en stond buurt- of wijkbewoners met raad en daad terzijde. Hij kende zijn buurt en de man in de straat, wist welke problemen speelden en kon adviserend en corrigerend optreden. Kortom hij gaf het gevoel een van hen te zijn.

Agenten

Bronvermelding: Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties (Creative Commons 3.0 NL)


Helaas echter, waarschijnlijk ingegeven door bezuinigingen, is de wijkagent grotendeels uit het straatbeeld verdwenen en de band die in voorgaande jaren opgebouwd was, was niet meer. Maar gelukkig kwam men later toch weer tot bezinning en werd de wijkagent, althans op papier, in ere hersteld; alleen niet meer op de manier zoals het was. Deze politieman werd naast zijn wijkwerk meer en meer ingezet voor algemene politiediensten en vulde daarnaast een groot deel van zijn tijd in met administratieve handelingen. Zijn wijktaak werd deels, hierdoor gedwongen, overgenomen worden door de reeds overbezette zogenaamde nooddienst. De nooddienstwerkzaamheden worden vervuld door vriendelijk surveillerende politiemensen die je vaker hoort dan ziet, maar die niet de problematiek in de wijken kent zoals de wijkagent die kent, en die als zodanig niet direct kunnen zorgen voor het oplossen hiervan, om de eenvoudige reden dat ze daarvoor gewoon geen tijd hebben. Juist de aanwezigheid van de agent die in alle rust door de wijk fietst geeft ergens iets van een gevoel van veiligheid dat daarvan ondervonden wordt.

Hoe zien nu eigenlijk de plannen voor de toekomst er uit, toch meer blauw op straat? Het kabinet stelt dat uiterlijk eind 2009 een extra aantal van 500 wijkagenten moet zijn gerealiseerd, maar stelt zij dat als de korpsen goed in de slappe was zitten het al eerder mag. Of dit laatste te verwachten is laat zich raden,maar het is een leuke gedachte.

Het probleem wat zich echter voor zou kunnen voordoen is dat deze extra agenten, naar men voornemens is, ingezet zullen worden in probleemwijken, de zogenaamde vogelaarwijken. Of dat voornemen juist is valt te bezien. Natuurlijk, bij meer dan extra toezicht zullen problemen en wellicht criminalteit daar afnemen maar zich vervolgens verplaatsen naar plekken waar het toezicht aanzienlijk minder is. Om mensen weer het gevoel van veiligheid in hun buurt terug te geven moet een gelijkmatige verdeling van wijkagenten over de wijken plaatvinden anders verleg je de problemen en dat zal niet de opzet zijn.

Door Sjoerd Geurtz, www.hooglanderveennet.nl

Hoog nodig!

Vrijdag 20 Juni 2008 at 5:47 pm

Collega's nodig

De afbeelding is aanklikbaar voor een vergroting.
   
De krapte op de arbeidsmarkt begint zich ook in Amersfoort goed merkbaar te maken. Bij de Amant-vestiging aan de Albert Schweitzersingel wordt op deze manier duidelijk gemaakt dat nieuwe collega's in de thuiszorg meer dan welkom zijn.
 

Hup Holland!

Woensdag 04 Juni 2008 at 1:27 pm

 

Hup Holland!

Ook in Amersfoort heeft de oranje-gekte een aanvang genomen. Eerst werden huizen, huizenblokken en soms hele buurten met slingers met oranje vlaggetjes versierd, nu komen ook de grotere objecten aan de beurt, zoals deze bewoner van de wijk Zielhorst bewijst. Hij plaatste deze oranje gespoten caravan voor de voordeur om ons elftal aan te moedigen.

Hoezo ...... geld tekort?

Woensdag 28 Mei 2008 at 5:06 pm

De laatste weken is in de media zeer veel aandacht besteed aan de gang van zaken in ondermeer verpleeghuizen. Duidelijk is gebleken dat het verzorgend- en verpleegkundig personeel het zat is. "Te weinig personeel,te weinig aandacht voor bewoners, te weinig tijd voor activiteiten, te veel werkdruk." De leidinggevenden van de instellingen geven nauwelijks thuis en beroepen zich op "te weinig geld" om het een en ander te realiseren. waarbij dan een vraagteken geplaatst moet worden. Voorbeeld: In deze regio is nog niet zo lang geleden een zorggroep voor de deuren van het faillisement weggetrokken en is er een fusie tot stand gekomen met een andere regiogroep. Om deze fusie nu te vieren (valt er echter wel iets te vieren?) zal aan het eind van deze maand een groot fusiefeest voor alle medewerkers van de instellingen, die onderdeel vormen van de totale organisatie, gehouden worden. Let wel, een feest voor hardwerkende vooral verplegend en verzorgend personeel wordt niet misgund, maar of dat in deze omvang moet is mede gezien de omstandigheden de grote vraag. De uitnodiging geeft te zien dat dit megafeest opgeluisterd wordt door een aantal nederlandse topartiesten (topgages). Reken daarbij een enorme opkomst van medewerkers van de aangesloten instellingen uit de hele regio die gefêteerd worden op van alles dat eet- en drinkbaar is, en dit alles wordt betaald uit de grote pot. Een groot bedrag met heel veel nullen is dus niet onwaarschijnlijk. Kennelijk maakt dat niets uit.

Dit alles is onbegrijpelijk als je leest dat budgetten niet toereikend zijn om minimale voorzieningen te realiseren en dat deze op de lange baan geschoven moeten worden, dan moet je de vraag stellen "waar is men mee bezig"? Dus voor de bewoners geen "feest". Het is dan ook niet uitzondelijk dat je de laatste dagen het woord "schandalig" om je heen hoort en dat mag je de gebruikers van dit woord niet kwalijk nemen.

Op naar de volgende fusie!

Door Sjoerd Geurtz, www.hooglanderveennet.nl

Het Erkemederstrand in Zeewolde

Woensdag 28 Mei 2008 at 08:00 am

Het Erkemederstrand in Zeewolde

  
Met drie zonnige vrije dagen in het vooruitzicht was het voor mij niet moeilijk om te bedenken waar ik de Pinksterdagen zou gaan doorbrengen. Het Erkemederstrand is voor mij als hondenliefhebber het paradijs op aarde. Op een ruim stuk strand mogen honden loslopen en zwemmen. In de loop der jaren wisselden de honden die mij vergezelden maar een ding hadden ze gemeen: heel veel plezier. De voorpret begint al als de afslag Nijkerk/Zeewolde gepasseerd is. De staarten kwispelen vol verwachting en de bruine hondenogen schitteren.

Om het strand te bereiken moet je vanaf de parkeerplaats een stuk over de dijk lopen en dat is plezierig want de honden kunnen daar vast hun behoefte doen. Voor ongelukjes op het strand heb ik altijd zakjes bij mij. Helaas doet niet elke hondenbezitter dat en in de zon liggen naast een dampende hondendrol is walgelijk.

Het Erkemederstrand in Zeewolde


 
“Gaat dat nou wel al die honden samen”, vragen mensen mij vaak als ik lyrisch vertel over dit stukje strand aan het Nuldernauw. Het antwoord is ja. Het gaat goed omdat er ruimte genoeg is en omdat elke hond plezier heeft. Toen ik tien jaar geleden bezig was voor mijn examen dierenasielbeheerder en 375 hondenrassen moest leren, was een dagje aan het hondenstrand een goede oefening.Mijn kynologische kennis wordt overigens nog steeds uitgebreid. Vorige week zag ik een ras dat voor mij nog onbekend was. Ik val altijd op honden uit de rasgroep herdershonden. Ik heb een hekel aan jagen en kan dat bij een hond ook niet waarderen.

Om een aangename dag door te brengen moet je een hondenliefhebber zijn anders wordt het een verschrikking. Natte honden schudden zich lekker uit op jouw door de zon warm gestoofde huid en geregeld komt het voor dat mijn honden ,onder het zand ,zich uitstrekken op de handdoek die ik voor mijzelf had uitgespreid.

Max mijn jongste schapendoes heeft watervrees, veel verder dan pootje baden komt hij niet maar de oudste Femmie is een echte waterrrat. Vol concentratie zwemt zij naast mij. Mensen kijken er vaak vertederd naar. Ze laat mij niet alleen het water in gaan. Gelukkig heb ik nog nooit nare dingen meegemaakt want sommige mensen denken dat hun hond onvermoeibaar is en blijven stokken gooien. Vooral vroeg in het jaar kan de hond dan onderkoeld raken. Een beetje gezond verstand gebruiken kan geen kwaad.

Een eindje verderop zijn honden niet toegestaan bij strand Nulde en Horst. Ik dank Onze Lieve Heer voor dit plekje waar het wel kan en hoop dat niemand het in zijn hoofd haalt om aan dit strand een andere bestemming te geven.

Meiney Roffel
(meer)

'Gezond' wonen in Vathorst

Woensdag 28 Mei 2008 at 01:30 am

Omstreeks 1995 waarschuwde Prof. Brunekreeft van de Landbouw Hogeschool Wageningen al dat bouwen in de nabijheid van snelwegen ernstige gezondheidsproblemen, vooral bij jonge kinderen, zou opleveren. Uitgebreide onderzoeken hadden dat uitgewezen. Hij wees daarbij vooral op de stadsuitbreiding van Utrecht en Amersfoort en bij de laatste vooral op het stadsdeel Vathorst.

Het Gemeentebestuur van Amersfoort heeft daar kennis van genomen en het advies vervolgens naast zich neergelegd. Op de vele ingediende bezwaren en onderbouwde waarschuwingen van een inwoner van Hooglanderveen werden in de wind geslagen. Of... hij kreeg geen antwoord of de bekende reacte "bezwaar ongegrond". Er werd vooral gewaarschuwd om bomen en struiken die als filters voor fijn stof werken, niet te kappen maar te sparen. Ook aan deze adviezen werd wederom geen gehoor gegeven. Het bestuur van de huidige 'groenste stad van Europa', overigens een gedeelde plaats, paste een bijna volledige kaalslag in het gebied toe met gevolg dat de 'filters' verdwenen zijn met alle mogelijke gevolgen van dien.

Men hield zich aan de richtlijnen van Provincie en Rijk zonder zelf verantwoording in deze te nemen. In de gebieden rond de snelwegen en langs de rondweg, dwars door de wijk, verrijzen meer en meer woningen in een uiterste 'gezonde'' omgeving. Maar... een troost, de gevolgen merk je pas later.

Een lokale politieke partij, overigens een koploper in vragen stellen, heeft nu het onderwerp 'luchtkwaliteit' in Vathorst opnieuw bij het College van B & W aan de orde gesteld en vraagt om cijfers. Wenst vervolgens dat permanente meetpunten, z.g. snuffelaars in Vathorst opgesteld worden. Wat denkt u dat het antwoord op deze vraag zal zijn? Waarschijnlijk, gezien eerdere ervaringen: geen aanleiding,wij houden ons aan de normen er is geen enkel gevaar, dus ga gerust slapen, wij waken over u. of wel, na ons de zondvloed.

Door Sjoerd Geurtz, www.hooglanderveennet.nl

Kort & goed


Rubriek met korte berichtjes en aankondigingen uit de regio.
» WWW editie 2008

Noteer maar weer in de agenda: 5 juli 2008 aan de Palestinaweg Oost: Willems Wondere Weiland, "Het Sprookje".
www.willemswonderweiland.com

  No comments |
» Uitgaan in Amersfoort Voor de uitgebreide uitgaansinformatie en de culturele agenda in Amersfoort van vandaag kun je terecht op de website Uit in Amersfoort. Via de kalender bovenaan zijn de evenementen voor de komende tijd te vinden, en in de rechterkolom van de site staan links naar de hoogtepunten van de komende weken. Zie: www.uitinamersfoort.nl. Er is ook een www.uitinleusden.nl.   No comments |
» De Keistadfeesten staan voor de deur! A.s. weekend is het weer zover, de jaarlijkse Keistadfeesten in Amersfoort. Voor het gehele pogramma, zie http://www.keistadfeesten.nl   No comments |
» deBeschaving zoekt vrijwilligers

Festival deBeschaving, een leuk multidisciplinair festival in Leidsche Rijn, Utrecht is met enige spoed op zoek naar vrijwilligers.

Vind je het leuk om als vrijwilliger te helpen met de beveiliging, achter de kassa's, met het parkeren van auto's, bij het op en afbreken van bands of met het tappen van biertjes, en wil je ondertussen ook genieten van bands als Krezip en Levellers stuur dan een e-mail naar johanneke@debeschaving.nl.

Voor meer informatie over het festival kun je kijken op www.debeschaving.nl.


 

  een comment |
» Groot onderhoud A1 Van 20 augustus tm 29 september wordt er in de richting knp Hoevelaken --> Eemnes groot onderhoud gepleegd aan de A1. Het werk vind in de nachtelijke uurtjes plaats. Meer informatie is te vinden op www.vananaarbeter.nl. (meer)   een comment |
» Willem's Wondere Weiland Op 7 juli vindt in Hooglanderveen Willem's Wondere Weiland plaats. Thema: The Higland Edition. Een festival met muziek van verschillende stijlen, maar ook culturele acts. Het begint om 14.00 uur. Meer info is hier te vinden.   No comments |
» Dias Latinos Het is nog even van ons verwijderd, maar het onvervalste zomerfestival Dias Latinos vindt dit jaar plaats op 18 en 19 augustus. Er zijn in die twee dagen optredens met muziek en dans uit onder andere Colombia, Paraguay, Brazilië, Venezuela, Suriname, Jamaica, Nederlandse Antillen, St. Maarten, Mexico, Argentinië.  De muziek op de intropagina van de site is alvast genoeg om nu al in de stemming te komen www.diaslatinos.nl.   No comments |
» Festival Etcetera Van 27 juni t/m 1 juli 2007 vindt dit jaar weer het festival Etcetera plaats. Het programma is al bekend: bijvoorbeeld de spectaculaire dans van Orbite. Verder gaat het van straattheater naar speciale projecten, en er is dit jaar voor de tweede keer op rij ook een volwaardige kinderprogrammering. Zie voor meer: www.festivaletcetera.nl   No comments |
» Veel te doen in de Zonnehof 5 juni t/m 29 juli o.a. Architectuurprijs Amersfoort 2007 en 'Ode aan het Rietveldpaviljoen', vanwege het aanstaande vertrek uit dit bijzondere gebouw in 2008. Meer info: www.dezonnehof.nl   No comments |