Voorpagina


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 


N.b.: De meeste foto's op deze site zijn 'aanklikbaar' voor een vergroting.


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 

« 'Gezond' wonen in Vat… | Home | Hoezo ...... geld tek… »

Het Erkemederstrand in Zeewolde

28 05 08 - 08:00

Het Erkemederstrand in Zeewolde

  
Met drie zonnige vrije dagen in het vooruitzicht was het voor mij niet moeilijk om te bedenken waar ik de Pinksterdagen zou gaan doorbrengen. Het Erkemederstrand is voor mij als hondenliefhebber het paradijs op aarde. Op een ruim stuk strand mogen honden loslopen en zwemmen. In de loop der jaren wisselden de honden die mij vergezelden maar een ding hadden ze gemeen: heel veel plezier. De voorpret begint al als de afslag Nijkerk/Zeewolde gepasseerd is. De staarten kwispelen vol verwachting en de bruine hondenogen schitteren.

Om het strand te bereiken moet je vanaf de parkeerplaats een stuk over de dijk lopen en dat is plezierig want de honden kunnen daar vast hun behoefte doen. Voor ongelukjes op het strand heb ik altijd zakjes bij mij. Helaas doet niet elke hondenbezitter dat en in de zon liggen naast een dampende hondendrol is walgelijk.

Het Erkemederstrand in Zeewolde


 
“Gaat dat nou wel al die honden samen”, vragen mensen mij vaak als ik lyrisch vertel over dit stukje strand aan het Nuldernauw. Het antwoord is ja. Het gaat goed omdat er ruimte genoeg is en omdat elke hond plezier heeft. Toen ik tien jaar geleden bezig was voor mijn examen dierenasielbeheerder en 375 hondenrassen moest leren, was een dagje aan het hondenstrand een goede oefening.Mijn kynologische kennis wordt overigens nog steeds uitgebreid. Vorige week zag ik een ras dat voor mij nog onbekend was. Ik val altijd op honden uit de rasgroep herdershonden. Ik heb een hekel aan jagen en kan dat bij een hond ook niet waarderen.

Om een aangename dag door te brengen moet je een hondenliefhebber zijn anders wordt het een verschrikking. Natte honden schudden zich lekker uit op jouw door de zon warm gestoofde huid en geregeld komt het voor dat mijn honden ,onder het zand ,zich uitstrekken op de handdoek die ik voor mijzelf had uitgespreid.

Max mijn jongste schapendoes heeft watervrees, veel verder dan pootje baden komt hij niet maar de oudste Femmie is een echte waterrrat. Vol concentratie zwemt zij naast mij. Mensen kijken er vaak vertederd naar. Ze laat mij niet alleen het water in gaan. Gelukkig heb ik nog nooit nare dingen meegemaakt want sommige mensen denken dat hun hond onvermoeibaar is en blijven stokken gooien. Vooral vroeg in het jaar kan de hond dan onderkoeld raken. Een beetje gezond verstand gebruiken kan geen kwaad.

Een eindje verderop zijn honden niet toegestaan bij strand Nulde en Horst. Ik dank Onze Lieve Heer voor dit plekje waar het wel kan en hoop dat niemand het in zijn hoofd haalt om aan dit strand een andere bestemming te geven.

Meiney Roffel

Het Erkemederstrand in Zeewolde


No comments

Trackback link:

Zet Javascript aan om een Trackback URL te genereren

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile


 

  (Ingelogd als )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.