Voorpagina


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 


N.b.: De meeste foto's op deze site zijn 'aanklikbaar' voor een vergroting.


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 

« Wijkagenten? | Home | Zorg......het zal ons… »

Zorgcomplex

22 07 08 - 00:28 Zit je nietsvermoedend de site van de gemeente te doorzoeken op zoek naar info over een bouwvergunning voor dakkapellen, kom je hetvolgende tegen:
Aanvragen bouwvergunning, De Strang 1 en Karrespoor 6, het bouwen van een zorgcomplex, 993143* (aanvraag 1e fase). Aangezien het een lokatie betreft bij mij om de hoek, gingen gelijk allerlei alarmbellen rinkelen. Zorgcomplex? Bejaarden in een 6-hoog flatgebouw, junks, gekken waren de eerste termen die door het hoofd schoten. Niet de netste termen, maarja gedachten laten zich niet altijd leiden. De lokatie stond korte tijd te koop voor € 1.2 miljoen en is vrij snel verkocht. Maar de aanvraag maakte wel dat ik voor het eerst eens een aanvraag bouwvergunning ging bekijken. Dat kon ik mooi combineren met het opvragen van bouwtekeningen van mijn eigen woning.

Dat kan tegenwoordig allemaal bij 1 loket bij de gemeente. Het vergunningenloket. Dus ik om 09.00 voor de deur staan. Nadat de ambtenaar haar computer opgestart had, eerst naar de bouwtekeningen geïnformeerd. Dat is wat lastiger, want uiteindelijk kun je ze bekijken in het hoofdgebouw ipv in De Observant. Beetje lastig heen en weer lopen. Daarna terug om de aanvraag voor het bouwen van een zorgcomplex te bekijken. Het bleek een gewilde inzage te zijn, want de ambtenaar hoefde het dossier niet eens uit een archief oid te halen, het lang links op haar buro. Blijkt dus dat het niet alleen mij opgevallen was, maar meerdere buurtbewoners. Logisch, want de omschrijving kan zeer breed zijn. Zoals ik dacht aan een flat met bejaarden en de bijbehorende parkeerdrukte van bezoekende kinderen en kleinkinderen. Om over schrikbeelden van ronddwalende junks of geestelijk gestoorden nog maar te zwijgen.

Bouwonderneming Van Bekkum (pas op, dramatische Firefox-opmaak ...) heeft een mooi plan bedacht voor (naar mijn idee) 10 welgestelde bejaarden die 24 uur per dag op zorg kunnen rekenen. Waarom welgesteld of in ieder geval niet tot de bijstand behorend? De investering van de aanschaf van de grond en de nieuwbouw moet toch door iemand betaald worden, dat doe je niet uit liefhebberij. De bestaande bebouwing gaat tegen de vlakte (ook de woonboerderij met rieten dak in slechte staat) en er komt een nieuw pand in de stijl van de boerderij, dus met rieten dak. Ziet er allemaal mooi uit op plaatjes. Er was zelfs gedacht aan een stalling voor rollators ... Het grootste pak papier in de aanvraag betrof een inventarisatie van Copijn over de staat van de bomen en planten en wat er wal niet allemaal moest verdwijnen en herplant moest worden.

Mijn grootste bezwaren, angsten en bedenkingen waren wel iets weggenomen na het inzien van de vergunningsaanvraag, maar de bedenking blijft. Moeilijk te zien was de hoogte van de bebouwing. Naar mijn idee ging het wel hoger dan nu. Hoe wordt de afscheiding met De Strang, hoe gaat het uiteindelijk met het groen en wat zal het aan drukte met zich meebrengen. Dat laatste zal wel meevallen, er worden maar 10 appartementen in gehuisvest. Voorheen zat er een verhuurbedrijf (Westerhuis) en dat betekende vrachtwagens en klanten die af en aan reden.

De vergunningsaanvraag maar eens goed in de gaten houden en zien waar het naar toe gaat, ik zal er minder last van hebben dan de directe omwonenden (ook die aan De Dobbe). Helaas raken de kinderen een (al dan niet illegaal) voetbalplekje kwijt... In ieder geval: goed dat er inzage bestaat!


een comment

Helaas blijken de genoemde 10 appartementen er nu toch 21 te worden…..
Toch parkeeroverlast?

Een ongeruste bewoner.
Een ongeruste bewoner - 27 04 10 - 00:02


Trackback link:

Zet Javascript aan om een Trackback URL te genereren

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile


 

  (Ingelogd als )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.