Voorpagina


 
 
 
 
 
 
 

Op een terrasje in Amersfoort

Zondag 27 Mei 2007 at 5:43 pm

Op een terrasje in Amersfoort

De wijk Nieuwland in Amersfoort

Maandag 21 Mei 2007 at 3:13 pm

Nieuwland Amersfoort

Proef Amersfoort

Zondag 20 Mei 2007 at 10:33 am

Vandaag alweer de laatste dag van 'Proef Amersfoort', een fantástisch evenement voor jong en oud. Dé ontmoetingsplek voor dertigers en veertigers om oude vrienden van vroeger terug te zien. Eerst overdag gezellig heen met de kleine kinderen mee op de nek of in de talloze buggy's, en vervolgens 's avonds terug als de kleintjes veilig onder de hoede van de oppas zijn achtergelaten. Dan is het tijd om heerlijk te genieten van exquise hapjes, een goed glas zorgvuldig geslecteerde wijn en aangename gesprekken.

Proef Amersfoort was wederom een doorslaand succes dit jaar. Het weer zat helemaal mee, precies bij aanvang donderdagmiddag brak de zon door en klom de temperatuur omhoog. Het evenement werd opgeluisterd door gezellige live muziek en een ieder genoot zichtbaar. Het is écht jammer dat dit leukste festival van Amersfoort weer is afgelopen. Eigenlijk heeft deze recensent  maar één klacht: volgend jaar graag iedere avond tot 24.00 doorgaan met muziek, drank én hapjes!

Avondvierdaagse Hoogland

Zondag 20 Mei 2007 at 10:27 am

Avondvierdaagse Hoogland

Wijk-kunst-route 'Art & Ziel' in Zielhorst opent 9 juni

Vrijdag 18 Mei 2007 at 11:52 am

Art & Ziel

 

Op zaterdag 9 juni wordt de wijk-kunst-route Art & Ziel in de wijk Zielhorst in Amersfoort officieel geopend bij wijkcentrum Het Middelpunt. Om 14.00 uur start op die datum een muzikale streetparade langs de kunstroute.

Voortdurend in de steigers: Amersfoort-Noord

Donderdag 17 Mei 2007 at 11:49 am

Amersfoort-Noord

Het Onze Lieve Vrouwe Kerkhof

Woensdag 16 Mei 2007 at 09:39 am

Onze Lieve Vrouwe Kerkhof

(bij beter weer)

Een magnetron is natuurlijk ook blik

Dinsdag 15 Mei 2007 at 11:51 am

Een magnetron...

Amersfoort

Dinsdag 15 Mei 2007 at 11:49 am

Amersfoort

Brandweer Bunschoten

Zaterdag 12 Mei 2007 at 10:11 am

Brandweer Bunschoten

Brandweer Bunschoten

 

Brandweerbus en brandweerboot in Bunschoten.

Proef Amersfoort 2007

Vrijdag 11 Mei 2007 at 11:29 pm

Proef Amersfoort 2007

Volgende week donderdag, op hemelvaartsdag gaat Proef Amersfoort weer van start. Het culinaire festival wordt gehouden van donderdag tot en met zondag, en is op deze dagen open van 14.00 tot 23.00 uur (zondag tot 22.00).

Op het festival, licht afgekeken van het Maastreechter Preuvenemint, laat het beste van de Amersfoortse eetgelegenheden zien én proeven wat zij in huis hebben. Deelnemende eetgelegenheden zijn onder andere De Colonie, Merlot, Brouwerij de Drie Ringen, Harrie Mercuur, Taste of India en Monnikendam. De gerechten kunnen niet met contant geld worden afgerekend, maar worden betaald met 'Keitjes', die te koop zijn bij de kassa's van het evenement.

Behalve het beste van de Amersfoortse horecakeuken zal het festival op verschillende dagen worden omlijst met muziek varierend van pop-coverbands tot aan jazz.

Het gehele festival is overigens te bekijken op de vermaarde Amersfoortcam, een webcam die de gemeente enkele jaren geleden opzette in het kader van de actie 'Veilig op straat', en die zowel overdag als 's avonds een uitstekend zicht op de Hof biedt.

Festivalsite: www.proefamersfoort.nl

Inwoners gezocht

Vrijdag 11 Mei 2007 at 10:24 am Woon je in Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg, of directe omgeving en vind je het leuk om af en toe iets over je eigen woonplaats te schrijven? Dan is deze site op zoek naar jou! Stuur een kort mailtje met je naam, woonplaats en eventueel telefoonnummer naar webredacteur [a] xs4all.nl, dan nemen wij contact met je op.

Bij Nijkerk

Vrijdag 11 Mei 2007 at 10:16 am

Bij Nijkerk

De burgerjournalist

Woensdag 09 Mei 2007 at 10:26 pm

Journalist John

De verwachting is dat in de nabije toekomst het nieuws steeds minder en minder een zaak van (alleen) journalisten zal zijn. De 'gewone' burger en niet-professionele journalisten zullen een steeds belangrijker rol gaan spelen bij het vergaren van nieuws. Daar zitten zoals bij veel dingen zowel voor- als nadelen aan. Voordeel is dat niet-professionele journalisten een veel oorspronkelijker, en originelere kijk op het nieuws kunnen bieden. En bovendien van een veel persoonlijker invalshoek uit kunnen getuigen. Vaak ook is hun betrokkenheid groter, niet in de laatste plaats doordat de onderwerpen lokaler van aard zijn. Of misschien zijn die onderwerpen ook wel lokaler, omdat dingen van dichtbij mensen nu eenmaal meer aanspreken.

Burgerjournalisme is de ultieme democratie. Maar het heeft ook het gevaar in zich dat mensen het groter verband missen. En zich bovendien misschien door professionele spin-doctors makkelijker een rad voor ogen laten draaien. Om die reden zullen analisten van het nieuws en en als zodanig professionele journalisten ook in de toekomst altijd nodig blijven; al is het maar om te voorkomen dat de deskundologen de rol van het geven van een context aan het nieuws van ze zullen overnemen.

Lokale en regiosites zijn de bakermat van de burgerjournalistiek. De regiosite Eemland Centraal is een nieuwe loot aan de boom van de Centraal-websites, die overigens allemaal helemaal zelfstandig en onafhankelijk van elkaar functioneren. De meest succesvolle daarvan bevinden zich in Amsterdam en Nijmegen. De sites bedrijven in weblogstijl een vorm van burgerjournalistiek, waarbij zonder duidelijke scheiding tussen de genres de ene keer de eigen mening over een lokale kwestie of gebeurtenis lucht krijgt, terwijl de keer erop een artikel of column misschien een voornamelijk beschrijvend karakter heeft. Niettemin worden de schrijvers voor deze sites vaak aangeduid als 'columnist', wat sowieso wijst op een opiniërende taak, en is een belangrijk doel van de teksten op de site dat deze reacties moeten oproepen.

webredacteur [a] xs4all.nl

Winkelcentrum Emiclaer

Woensdag 09 Mei 2007 at 12:22 pm

Winkelcentrum Emiclaer

Medewerkers gezocht

Woensdag 09 Mei 2007 at 12:32 am

De Lange Jan

Eemland Centraal is op zoek naar mensen die af en toe (op vrijwilligersbasis) iets voor de site willen schrijven. Je moet daarvoor enige vaardigheid met taal hebben of goed kunnen fotograferen. Verder moet je in een van de volgende plaatsen zitten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg, of directe omgeving. Je krijgt daarbij de vrijheid om zelf je onderwerpen te zoeken. Die moeten echter wel iets met gebeurtenissen (klein nieuws) of ontwikkelingen in de plaatsen uit de regio Eemland te maken hebben, of met persoonlijke ervaringen.

Verder zoekt de site uit dezelfde gemeentes mensen die af en toe foto's willen aanleveren van dingen die in hun gemeente gebeuren. Reacties kunnen worden gericht aan dit adres.

Regenoverlast

Maandag 07 Mei 2007 at 10:29 pm

Door Evert

Dat het droogterecord een feit is (6 weken!), is een historisch feit. De "moesson-periode" komt voor velen van ons als een welkome aanvulling. Direct weer lange files op de weg. heerlijk. Op het wegdek een laag schuim alsof de biergieganten met lekkende vrachtwagens het bieroverschot aan het wegwerken zijn. Voorlopig geen terrasweer meer. Dan het bier maar op de weg. Aan de andere kant spoelt die laag stuifmeel ook eindelijk weer eens van de auto af. De hooikoortspatient zal hier ook wel lang om gesmeekt hebben. De meeste autos waren de laatste dagen zo geel alsof het leek dat iedereen bij de wegenwacht werkte.

Regenstraat


Nu moet ik zeggen dat ik al een tijdje in dubio was of ik nu zelf moest gaan bijwateren. De vijver begon ook al een beetje lager te staan. Nu was het waterpeil niet zover gedaald dat de vissen met lieslaarzen door de vijverprut heen banjerden. Alsof ze aan het wad-lopen waren. Maar een beetje water kon er wel bij. Ook de regenton stond al een paar dagen op een zeer laag pijl. Dat de aanbod van water uit de hemel hoog was, werd de ton ook duidelijk. Er bevindt zich een overloop slangetje maar deze was nog met "vakantie". Even de weg wijzen waar het water allemaal langs moest en hij deed weer waar hij voor uitgevonden was. Ook het riool in de straat was nog niet helemaal op deze natte periode voorbereid.

Dikke plassen en een verstopt riool leidt tot plassen in de straat. Klein kinderen vinden dit wel grappig. Die maakt het niet uit of de broek nat wordt. De wasmachine is geduldig. De droger doet de rest. Want de was buiten aan de waslijn is niet echt een oplossing....

Eindelijk

Maandag 07 Mei 2007 at 08:08 am

Eindelijk

Na de langste periode van voorjaarsdroogte uit de geschiedenis, is er nu dan eindelijk de zo lang gewenste regen in Eemland!

Opstootje

Zondag 06 Mei 2007 at 3:12 pm

Opstootje

Stille getuige (1)

Zondag 06 Mei 2007 at 3:06 pm

Stille getuige

Stille getuige (2)

Zondag 06 Mei 2007 at 3:05 pm

Stille Getuige

Eemland Centraal

Zondag 06 Mei 2007 at 12:05 pm

Amersfoort Vathorst


Het gewest Eemland is sinds 1969 een samenwerkingsverband tussen de gemeentes Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg. In het gewest wordt bijvoorbeeld samengewerkt op het gebied van de GGD, milieu, de Wet Voorziening Gehandicapten, bureau Halt, volkshuisvesting, verkeer en vervoer. (zie ook www.gewesteemland.nl)

Behalve op deze formele wijze vormt dit gewest ook door culturele banden een eenheid. Deze website gaat in journalistieke én culturele zin aandacht besteden aan onderwerpen in en rond het gewest.

Linkdump