Voorpagina


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 


N.b.: De meeste foto's op deze site zijn 'aanklikbaar' voor een vergroting.


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 

« Het Erkemederstrand i… | Home | Hup Holland! »

Hoezo ...... geld tekort?

28 05 08 - 17:06

De laatste weken is in de media zeer veel aandacht besteed aan de gang van zaken in ondermeer verpleeghuizen. Duidelijk is gebleken dat het verzorgend- en verpleegkundig personeel het zat is. "Te weinig personeel,te weinig aandacht voor bewoners, te weinig tijd voor activiteiten, te veel werkdruk." De leidinggevenden van de instellingen geven nauwelijks thuis en beroepen zich op "te weinig geld" om het een en ander te realiseren. waarbij dan een vraagteken geplaatst moet worden. Voorbeeld: In deze regio is nog niet zo lang geleden een zorggroep voor de deuren van het faillisement weggetrokken en is er een fusie tot stand gekomen met een andere regiogroep. Om deze fusie nu te vieren (valt er echter wel iets te vieren?) zal aan het eind van deze maand een groot fusiefeest voor alle medewerkers van de instellingen, die onderdeel vormen van de totale organisatie, gehouden worden. Let wel, een feest voor hardwerkende vooral verplegend en verzorgend personeel wordt niet misgund, maar of dat in deze omvang moet is mede gezien de omstandigheden de grote vraag. De uitnodiging geeft te zien dat dit megafeest opgeluisterd wordt door een aantal nederlandse topartiesten (topgages). Reken daarbij een enorme opkomst van medewerkers van de aangesloten instellingen uit de hele regio die gefêteerd worden op van alles dat eet- en drinkbaar is, en dit alles wordt betaald uit de grote pot. Een groot bedrag met heel veel nullen is dus niet onwaarschijnlijk. Kennelijk maakt dat niets uit.

Dit alles is onbegrijpelijk als je leest dat budgetten niet toereikend zijn om minimale voorzieningen te realiseren en dat deze op de lange baan geschoven moeten worden, dan moet je de vraag stellen "waar is men mee bezig"? Dus voor de bewoners geen "feest". Het is dan ook niet uitzondelijk dat je de laatste dagen het woord "schandalig" om je heen hoort en dat mag je de gebruikers van dit woord niet kwalijk nemen.

Op naar de volgende fusie!

Door Sjoerd Geurtz, www.hooglanderveennet.nl


No comments

Trackback link:

Zet Javascript aan om een Trackback URL te genereren

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile


 

  (Ingelogd als )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.