Voorpagina


 
 
 
 
 
 
 

Skaten in Vathorst

Zaterdag 29 December 2007 at 9:49 pm

Opening skatepark Vathorst


(foto's: klik de tekst 'thumbnail', wordt aan gewerkt)

Vandaag was het eindelijk zover, het grootste park van Europa zou geopend worden voor de skaters. In Amersfoort-Vathorst nogwel. Wethouder Jeugd, Mirjam van 't Veld zou de opening verrichten. Weliswaar heb ik die gemist, maar ik ben toch eens gaan kijken hoe het geworden is. Elke week reed ik er een paar keer langs en altijd waren er Duitsers of Polen aan het werk om dit skatepark tot het mooiste van Europa te laten worden. 4000 m2 zou het beslaan, met voor de kenners bekende toestellen als halfpipe, funbox, spine with back to back, minibank quarterbankcombinatie, piramidebox en real street element (dat laatste is pas over 2 maand gereed). Ik weet nog niet wat wat is, behalve de halfpipe, maar ok. Van verre hoor je de rapmuziek je al tegemoetkomen. Dat geeft ook gelijk wel een beetje de sfeer weer die er straks gaat hangen denk ik. Het is een bepaalde groep die van skaten, boarden en bmx-en houdt.
(meer)

Kerst 2007

Woensdag 26 December 2007 at 3:47 pm

De laatste twee jaar vierde ik kerst in mijn eentje. Geen tassen vol boodschappen zeulen, geen uren in de keuken staan en vooral niet teveel geld uitgeven. Dit jaar gooide ik het roer 180 graden om, en nodigde de hele familie uit op de kerstbrunch. Brunch is een veilig idee vond ik zelf. Niet te vroeg zodat ik nog een lekkere wandeling kon maken en vooral niet te laat weer weg. Ik heb een leuke familie dus ik verheugde mij op het feest.

Kerst 2007

(de afbeeldingen zijn aanklikbaar voor een vergroting)

Iedereen zou zijn of haar eigen aandeel leveren aan de feestdis zodat ik mijn kerstgratificatie kon uitgeven aan een paar Dubarrylaarzen. Voor de niet ingewijden: deze laarzen kosten nieuw 335 euro maar ik bemachtigde ze via Marktplaats.nl en kon zo een graantje meepikken van de welvaart van anderen.

Mijn hele familie, tenminste de mee-eters, is vegetarisch dus ik zou qua eten niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Zelfs mijn negentigjarige vader was tot zijn dood vegetarier. Een week voor zijn dood at hij kalfsragout en wij wisten toen dat het goed fout zat want vooral het consumeren van jonge dieren vond mijn vader weerzinwekkend. Een mening die hij soms ongezouten te berde bracht tijdens het boodschappen doen bij AH.

Om de feestvreugde te verhogen, zette ik een kerstboompje met een welkomsbord bij de voordeur en verwelkomde de bezoekers met een glaasje warme gluhwein en een haarband met rendieroren. Deze oren kocht ik voor 49 cent bij Blokker en ik vond het wel een grappig idee. Iedereen aan tafel met rendieroren op. Even een fotootje schieten en de kerstkaart voor volgend jaar is ook weer klaar.

Mijn aandeel was de soep. Pompoensoep met sinaasappel, paprika en wortel. Gewoon uit zo’n alumiumpak zodat het niet kon mislukken en versierd met een scheutje euroshopperroom en peterselie uit eigen tuin. Gelukkig dat de dooi net op tijd intrad zodat de peterselie er fleurig uit zag.

Mijn moeder kwam met de taart. Iets wat haar wel toevertrouwd is. Zuslief kwam met tassen aanzeulen die de indruk wekten dat de hele straat zou aanschuiven en mijn lieve broertje kwam met zijn specialiteiten: hartige taart en sushi. Een alleenstaande vriend haalde bij de snackbar aan de overkant een lekkere ijstaart.

De hele middag wist ik mij omarmd door mijn dierbare familie en de koelkast en vriezer waren na afloop zo gevuld dat ik wel nieuwe Dubarrylaarzen had kunnen kopen.

Meiney Roffel

Kerst 2007

Rijp in de Haussmanstraat

Woensdag 26 December 2007 at 2:30 pm

Rijp in de Haussmanstraat

(door John gepost namens Andries)

Lumineus Amersfoort

Maandag 24 December 2007 at 9:46 pm Lumineus Amersfoort is een kunstproject dat zich de hele maand december in Amersfoort manifesteert in de vorm van een wandelroute langs allerlei licht- en multimediaprojecten. De website van dit geheel meldt: "Lumineus Amersfoort belicht het culturele erfgoed van de stad én verrijkt deze met tien tijdelijke kunstwerken." Zaterdagavond zijn mijn vrouw en ik Amersfoort ingeweest. (meer)

De dag erna

Zondag 23 December 2007 at 11:07 pm

Witte winter

  

Witte winter

  
(De foto's zijn aanklikbaar voor een vergroting)
(meer)

Witte winter

Zaterdag 22 December 2007 at 2:35 pm

Witte winter

Foto vanochtend gemaakt vanuit mijn keukenraam

Witte winter

Aan de liniedijk...
(De afbeeldingen zijn aanklikbaar voor een vergroting)

Eemland is de moeite waard

Woensdag 12 December 2007 at 5:08 pm

Ik ben Andries Boone en woon al weer een aardige tijd in Amersfoort. Ben daar werkzaam geweest voor het bedrijfsleven in de regio´s Eemland en Gooiland. In de laatste jaren kwam daar Flevoland ook bij.

 

Andries

De provincie Utrecht ken ik goed uit mijn periode als lid van Provinciale Staten. Met dit alles ben ik heel druk geweest tot 2 jaar geleden. Toen werd mij angeboden met pré-pensioen te gaan. Ik heb van deze mogelijkheid gebruik gemaakt en heb nu veel meer tijd. O.a. om de ragio Eemland met nieuwe ogen te bekijken!

Het liefste doe ik dat op de racefiets, dan kun je het nuttige (bewegen voor 55 plussers...) verenigen met aangename (de mooie uitzichten).

(meer)

Sinterklaas

Maandag 03 December 2007 at 1:55 pm
Man en ik hadden het er gisteravond over. Dat je de Sint tegenwoordig echt overál tegenkomt.
Vroeger was het superspannend. Zag je de Sint slechts één keer op afstand als hij aankwam in de haven bijvoorbeeld. Man woonde als kind in Kattendijke, een gehucht in Zeeland en ik mocht de aankomst van Sint meestal meemaken in Oudeschild op Texel, mijn moeders geboortegrond. En dan kwamen Sint en Pieten écht met de boot van overzee en niet zoals hier in Amersfoort door de gracht of nog erger, over de kleine vijver bij winkelcentrum Emiclaer. Dat je hem eerst aan de ene kant op het kleine bootje ziet stappen voor hij begint te varen naar de andere kant van de vijver zeg maar.
(meer)

Linkdump