Voorpagina


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 


N.b.: De meeste foto's op deze site zijn 'aanklikbaar' voor een vergroting.


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 

« Volop bloei | Home | 'Gezond' wonen in Vat… »

Zorg in verpleeghuis is nog steeds zorgelijk

10 05 08 - 23:31

 Old man (foto

(foto: Shayan Sanyal, licened under Creative Commons Attribution 2.0)

Vooropgesteld: Ik wil volstrekt niet generaliseren,alleen mijn ervaring ventileren

Tijdens mijn dagelijks bezoek aan een verpleeghuis in deze regio word ik geconfronteerd met toestanden in de zorg waarmee het slecht gesteld is Je word er moedeloos van om er steeds weer op te wijzen dat aan heel veel zaken meer aandacht geschonken moet worden.Het gevoerde beleid van de afgelopen jaren breekt nu op.Geen investering in "handen aan het bed""maar wel steeds meer duur betaalde managers aanstellen.In plaats van korte lijnen te hanteren door het voormalige systeem terug te draaien n.l. een afdelingshoofd dat continue op de werkvloer aanwezig is,als coach optreedt en het personeel ,indien nodig ,direct wijst op onjuistheden en dat inspringt als extra hulp nodig is.

Men weet telkens weer nieuw beleid,vaak absurd,uit te denken en al vrij snel blijkt dit niet te werken
Waarom niet....? Omdat het uitgedacht wordt door mensen achter de schrijftafel zonder gebruik te maken van de kennis en ervaring van het personeel.Overigens alle lof voor het verplegend personeel dat,onder de gegeven omstandigheden,toch zijn uiterste best doet maar vaak het werk voor twee of meer moet doen en dus op zijn tenen loopt.Door deze overmatige werkdruk is het personeel niet in staat voldoende aandacht en zorg aan de bewoners te besteden.Daarbij worden,vaak ongewild fouten gemaakt en het is geen uitzondering dat daardoor ook verkeerde medicijnen worden verstrekt en toegediend.Daarbij komt ook nog eens dat het ziekteverzuim groot is en er dus nog minder personeel beschikbaar is.En dan heb ik nog niet eens gesproken over de medische zorg die ook te wensen overlaat.

De buitenwacht hoort vaak alleen dat alles perfekt geregeld is ,dat is echter de buitenkant,maar.......aan de binnenkant is er nog te veel niet op orde.Er valt dus nog heel veel te verbeteren Ook zou men eens moeten bedenken dat het geld dat voor de zorg bestemd is ook daar voor gebruikt moet worden ten gunste van de mensen die het verdienen n.l. de bewoners van het verpleeghuis Zij hebben er recht op !

Door Sjoerd Geurtz, www.hooglanderveennet.nl


een comment

Prima artikel. Ik vind zorg ook een vreemd verschijnsel. Het woord klinkt ook raar.
Ezechiel Kartoffelsalat - 14 05 08 - 01:23


Trackback link:

Zet Javascript aan om een Trackback URL te genereren

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile


 

  (Ingelogd als )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.