Voorpagina


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 


N.b.: De meeste foto's op deze site zijn 'aanklikbaar' voor een vergroting.


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 

« Carnavalsoptocht Hoog… | Home | WWW editie 2008 »

Gebeten door een snoek

19 02 08 - 21:24

Februari 2008

Het was vandaag mijn vrije dag. Jammer genoeg was de lucht niet zo mooi blauw als de afgelopen dagen toen ik opgesloten zat op mijn werkplek en af en toe verlangend naar de blauwe lucht keek die helaas onbereikbaar was. Desondanks bracht ik toch een groot deel van de dag buiten door met mijn eigen twee honden en een logeerschapendoes. Langs de Liniedijk lopen de struiken al weer mooi groen uit en ook de ooievaar was weer present, wat erg vroeg is.

Ooievaar

 

's Middags was de schooljeugd vrij en het vertier werd gezocht langs de slootkant. Ik zag drie jochies om een leefnet staan met een schaar in de hand. Ik moest mij daar natuurlijk weer mee bemoeien want erg diervriendelijk gaan ze niet met vissen om. De jongen knipte het net los en het haakje door en wilde het arme beest zo weer in het water laten glijden. Dat haakje moet er uit zei ik. Maar dat durfde de held niet want snoeken hebben tanden. Het zou je verdiende loon zijn als hij je beet, snauwde ik, maar laat mij het maar doen. Voorzichtig boog ik het haakje terug, wat een gemene rotdingen zijn dat! Het haakje had ik in mijn ene hand en ja hoor minihaai sloeg zijn bek dicht met mijn vingers ertussen. Van dichtbij ziet zo’n bek er dreigend en gevaarlijk uit. Ik kon mij ineens levendig de paniek voorstellen als je in zee zwemt en zo’n monster op je afkomt. Enfin, ik typ nu met een pleister om mijn wijsvinger en met twee vingers die aanvoelen alsof ze tussen de deur gezeten hebben. Maar de snoek zwemt weer vrolijk rond.

Als de lucht nu morgen weer zo blauw is, kan ik vast niet werken.

Meiney Roffel


een comment

Maar: goed dat de snoek weer zwemt!
Steef () (URL) - 21 02 08 - 17:45


Trackback link:

Zet Javascript aan om een Trackback URL te genereren

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile


 

  (Ingelogd als )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.