State of the Pandemic (one month) Netherlands, update 17 Dec. 21)

Charts below are for Netherlands, for the month before 17 Dec. 2021

Above chart: Number of people (still) ill on a given day

Above chart: Reproduction number in % minus 1 on any given day (blue line).

Above chart: Number of deaths on a given day.

Own statistics based upon numbers supplied by WHO

 

State of the Pandemic (one month) Netherlands, update 15 Dec. 21)

Charts below are for Netherlands, for the month before 15 Dec. 2021

Above chart: Number of people (still) ill on a given day

Above chart: Reproduction number in % minus 1 on any given day (blue line).

Above chart: Number of deaths on a given day.

Own statistics based upon numbers supplied by WHO

State of the Pandemic (Netherlands, update: 26(29)-11-21) over almost 2 yrs. and over last month

Charts below are for Netherlands, from 5 Feb 2020 until 26 Nov. 2021 (today, information was only available until 26 Nov.)

Above chart: Number of people (still) sick on a given day

Above chart: Reproduction number in % minus 1 on any given day (blue line).

Above chart: Number of deaths on a given day.


Charts below are for Netherlands, from 27 Oct. 2020 until 26 Nov. 2021

(This much smaller time span is done to zoom in wether recent measures are already having an effect.)

Above chart: Number of people (still) sick on a given day (last month)

Above chart: Reproduction number in % minus 1 on any given day (blue line). (last month)

Above chart: Number of deaths on a given day. (last month)

Own statistics based upon numbers supplied by WHO

State of the Pandemic (Netherlands, update: 22-11-21)

Charts are all for Netherlands, from 5 Feb 2020 until 22 Nov. 2021

Above chart: Number of people (still) sick on a given day

Above chart: Reproduction number in % minus 1 on any given day (blue line).

Above chart: Number of deaths on a given day.

Own statistics based upon numbers supplied by WHO

Wat opmerkingen hierbij (uit de losse hand:

Wat je ziet en wat verontrustend is, dat is de lijn rechts die in ee eerste grafiek als een pijl omhoog gaat, die misschien iets naar rechts lijkt af te buigen, maar toch onverminderd omhoog gaat, en dat veel hoger en steiler dan op welk eerder moment ook tijdens de pandemie
Wat heel merkwaardig is dat is die piek die er in het reproductiegetal zit
dat moet zou je zeggen haast een fout in de statistieken zijn
maar dat is het niet. De piek zit rond 10 juli. Als je de eerste grafiek precies boven de tweede grafiek neerlecht dan zie je dat rond 10 juli het reproductiegetal omhoog gaat, en ongeveer twee weken later gaat het aantal zieken op een dag ineens scherp omhoog.
Het is wel vreemd, wat is er toen gebeurd waardoor het zo omhoog schoot?
De vrij constante verhoging in het reproductiegetal die aanleiding is voor de huidige stijging begon op 8 oktober. Het is opmerkelijk hot constant de lijn daar min of meer is. Ook dat hebben we in de pandemie nog niet eerder gezien.
De derde grafiek geeft indirect het effect van de vaccinaties aan.
De grafiek geeft het aantal overlijdens op een bapaalde dag aan. Ondanks de ronduit enorme stijging van het aantal zieken, nu twee keer zoveel als op welk ander moment tijdens de pandemie ook, het aantal overlijdens (hoewel altijd natuurlijk te hoog) is nog steeds een enorm stuk lager dan tijdens de twee grote maxima hierin in de grafiek.

State of the Pandemic (Netherlands, update: 26-10-21)

Netherlands, from 5 Feb 2020 until 8 Jul 2021

Number of people (still) sick on a given day

Reproduction number in % minus 1 on any given day (blue line).

Below: Comparison people (still) ill between 1 August and 25 October 2020 (upper chart) and between 1 August and 25 October 2021 (lower chart)

Above: 1 August and 25 October 2020

Above: 1 August and 25 October 2021

State of the Pandemic (Netherlands, update: 8-7-21)

Charts are all for Netherlands, from 5 Feb 2020 until 8 Jul 2021

Number of people (still) sick on a given day

Reproduction number in % minus 1 on any given day (blue line).

Number of deaths on a given day.

Number of people tested positive, vs. number of people in a hospital on a given day. (Numbers normalised in scale to be able to compare, blue is tested positive, and orange hospital beds occupied by covid patients).

D-STAR-ronde

Dit is de toekomstige website van de D-STAR-ronde zoals die iedere dinsdag vanaf 20.30 uur wordt gehouden op de meeste Nederlandse repeaters en de landelijke D-STAR-reflector.

Binnenkort kun je op WWW.D-STAR.CC informatie vinden over de D-STAR-ronde, maar ook handige gebruikstips over de apparatuur en over mogelijkheden van het D-STAR-systeem, en over zaken die de meeste mensen over dit systeem nog niet zullen kennen.

Kortom, check binnenkort deze website als je alle hints en cheats wilt weten over het D-STAR-systeem.

Repeaterbeheerders, bezwaar maken tarieven heeft zin en kan nog ongv. een week

Repeaters moeten volgens de regelgevers ineens kosten voor handhaving betalen. Dat kan flink in de papieren lopen. Ik heb zelf zowel een repeater als een baken, en vorig jaar kreeg ik een rekening vn 37 of 39 euro, en dit jaar 202 euro voor een jaar. En dat is nog exclusief de 30 euro per drie jaar die ook nog steeds gewoon voorbij komt.

Ik heb daar maar één woord voor: SCHANDALIG!

Kunnen we daar iets tegen doen? Dat kan inderdaad. Iedere bezwaarprocedure kost de overheid namelijk een bedrag dat heel veel hoger ligt dan het bedrag dat nu voor handhaving extra in rekening wordt gebracht.

Wanneer dus voldoende repeaterbezitters bezwaar aantekenen, dan levert dit de overheden op korte termijn zoveel extra kosten op dat het voor AT niet meer aantrekkelijk is om de maatregel dan nog door te zetten.

Wanneer de maatregel niettemin doorgaat, ligt verder de conclusie voor de hand dat de maatregel niet is ingegeven door het kostenaspect. Het is dan waarschijnlijker dat het doel van de hele actie vanuit het ministerie is, om de amateurdienst de nodige schade te berokkenen, zodat het gemakkelijker wordt om in de toekomst een aanslag te doen op ons kostbare spectrum.

Bezwaar maken kan nog tot 14 mei. Aarzel niet en dien nog dit weekend bezwaar in tegen deze volstrekt onredelijke stap vanuit het Groningse!

D-STAR-ronde 23 maart 2020

De eerste ronde door PA6E en ON3JVB, dit keer geleid door PA6E vond plaats op dinsdag 23 maart 2021.

Starnet

Deze ronde ging op één toekomstplan in: na afloop van meerdere rondes experimenteren met zogenaamde Starnetservers, ook Starnetgroepen geoemd. Dit is een manier om via D-STAR met werkgroepen te werken. Een alternatief voor het werken met reflectors.

Je kunt testen of jouw repeater/hotspot correct is ingesteld voor het werken met Starnet door te testen met een Starnetgroep van de repeater PI3XDV. Wanneer je in het UR-register van je zendontvanger de volgende tekst  zet: ¨PI3XDV X, (UR is het register waar normaal CQCQCQ in staat) en kort op PTT indrukt, dan meld je je aan voor deze Starnet groep. Je krijgt vervolgens een melding dat je aangemeld bent in het display van je zendontvanger. Belangrijk: onkoppel eerst van de reflector waar je repeater/hotspot aan gelinkt is! Je kunt nu verbindingen maken met andere mensen die dezelfde instelling hebben uitgevoerd. Maakt niet uit op welke repeater of hotspot je je bevindt of naar welke je tijdens de aanmelding verhuist.

Om de zaak weer terug te zetten moet je dezelfde dingen in omgekeerde volgorde doen: zet in UR PI3XDV Z  (een Z in plaats van een X). Druk kort PTT in . Je krijgt nu de melding dat je uitgelogd bent van Starnet.  Nu kun je opnieuw linken aan de reflector, en vergeet niet vervolgens nog CQCQCQ in het UR-register te zetten.

Het zal niet bij iedere repeater al ingesteld zijn, maar zeker op de meeste repeatres zal dit in elk geval werken.

Inmelden bij de ronde via Mattermost/IRC

Met ingang van de ronde van 23 maart kun je je via internet nmelden via de Mattermost-discussie Daily Minutes (aanmelden niet nodig als je al een Mattermost registratie hebt). Je kunt dezelfde chat ook bereiken via IRC op het serveradres dm.shorties.be en dan naar het kanaal #dailyminutes gaan. Op de betreffende chat vinden de hele week door discussies plaats die vaak over de zendhobby gaan. Probeer het gerust!

Inmelders:

1 PA4DX Rob Huizen
2 PA3AYW Hans Hoogland
3 PD4FMJ Frans Kronenberg (L)
4 PD0JT Jacco Gouda
5 PD0VDL Tinus Nijeveen
6 PA3CJP Jan Blaricum
7 PE1JKR Wim Nieuwegein
8 ON3JVB Jurgen Ravels (B)
9 PG5FRL Storm Koudem (F)
10 PA3EBO Jan Riesa (DL)
11 PA11301 Rob Amersfoort

 

De D-STAR-ronde gaat door met twee rondeleiders

Vanaf aanstaande dinsdag, 23 maart zal de D-STAR-ronde worden verzorgd door Jurgen, ON3JVB en John, PA6E.

Bert, PE1KZU en Tom, PA2TSL die zich lange tijd erg voor de ronde hebben ingezet willen zich meer gaan concentreren op hun activiteiten op System Fusion (waar elke zondagavond ook een ronde plaatsvindt).

De D-STAR-ronde nieuwe stijl zal vooral gaan over techniek. Voorop staat dat in de ronde alle vragen kunnen worden gesteld over bijvoorbeeld de instellingen van de apparatuur en de mogelijkheden van D-STAR.

Daarnaast beperken we ons qua techniek niet meer alleen tot D-STAR en tot digitale modes. Er kunnen alle onderwerpen uit de zendamateurhobby aan de orde komen. Onderwerpen over D-STAR worden wel met enige voorrang behandeld.

Wat vooral voorop staat is de uitleg over D-STAR, veel meer dan het behandelen van nieuwe techniek.

In tegenstelling tot de andere digitale spraakmodi is het D-STAR-systeem veel meer uitgebreid met zaken die achteraf door individuele amateurs, de gebruikers zelf zijn bedacht. Niet altijd is dat door verschillende mensen in verschillende periodes samengestelde patchwork even goed gedocumenteerd. Veel van de later toegevoegde zaken staan bijvoorbeeld niet in de handleidingen van de apparatuur, onder andere omdat ze niet wereldwijd overal hetzelfde worden gebruikt. Die later gecreëerde extra mogelijkheden zijn dikwijls juist ook de leukste en de interessantste om eens wat mee te doen en te experimenteren.

Voor vragen hierover kun je bij de D-STAR-ronde terecht. Dat kunnen zowel concrete vragen zijn over hoe je met de apparatuur iets moet gebruiken, als een vraag waarvoor een bepaald iets dient of wat de achtergrond ervan is.

Inmelden voor de ronde kan vanaf aanstaande dinsdag, behalve via de D-STAR-ether, ook weer via internet. Dat kan zowel via Mattermost van de Stichting Scoop als via IRC. Wanneer je in het verleden al op Mattermost aanwezig was om je in te melden is het makkelijk. In plaats van de discussie over D-STAR op Mattermost kun je dan gaan naar de discussie Daily Minutes. Er is voor die discussie niet opnieuw een aanmelding nodig. Als je IRC hebt, kun je ook op die manier meedoen. Het serveradres is dan dm.shorties.be en het kanaal #dailyminutes.  Je kunt daar ook de rest van de week terecht. jurgen en ik zijn er niet altijd, maar er zijn bijna altijd mensen aanwezig en vaak ook mensen met enige ervaring met D-STAR..

De D-STAR-ronde vindt wekelijks plaats op dinsdagavond vanaf 20.30 uur op de landelijke reflectors van Nederland, bijvoorbeeld XRF088B.

Meeluisteren naar de ronde kan ook zonder D-STAR-apparatuur. Bijvoorbeeld via de D-STAR-player site van Frans, www.pd4fmj.nl en met enkele smartphone-apps, bijvoorbeeld DroidStar.

D-STAR vormt samen met FreeDV de enige twee van de digitale spraakmode’s die door de amateurs zelf zijn bedacht. D-STAR is net na de eeuwwisseling ontworpen door de Japanse amateurvereninging JARL, en later is deze mode door Icom en daarna ook Kenwood in amateurapparatuur geïmplementeerd.

State of the Pandemic (Israel, update: 11-2-21)

Charts are all for Netherlands, from 5 Feb 2020 until 11 Feb 2021

Number of people (still) sick on a given day

Reproduction number in % minus 1 on any given day (blue line).

Number of deaths on a given day.

Own statistics based upon numbers supplied by WHO

State of the Pandemic (Netherlands, update: 11-2-21)

Charts are all for Netherlands, from 5 Feb 2020 until 11 Feb 2021

Number of people (still) sick on a given day

Reproduction number in % minus 1 on any given day (blue line).

Number of deaths on a given day.

Own statistics based upon numbers supplied by WHO

State of the Pandemic (Israel, update: 28-1-21)

Charts are all for Netherlands, from 5 Feb until 28 Jan 2021

Number of people (still) sick on a given day

Reproduction number in % minus 1 on any given day (blue line).

Number of deaths on a given day.

Own statistics based upon numbers supplied by WHO

State of the Pandemic (Netherlands, update: 28-1-21)

Charts are all for Netherlands, from 5 Feb until 27 Jan 2021

Number of people (still) sick on a given day

Reproduction number in % minus 1 on any given day (blue line).

Number of deaths on a given day.

Own statistics based upon numbers supplied by WHO

 

COVID-19 vaccine distribution by location (as of Jan 23]

Country Vaccinated % of population
1 Israel 3620000 29,52%
2 Gibraltar 8877 26,4%
3 United Arab Emirates 2487789 22,63%
4 Seychelles 13163 13,4%
5 England 5085771 9,8%
6 Northern Ireland 154366 9,4%
7 United Kingdom 6353321 9,36%
8 Bahrain 144130 8,5%
9 Wales 240547 7,6%
10 Scotland 380667 7,1%
11 United States 21848655 6,6%
12 Isle of Man 3648 4,3%
13 Malta 17767 4,0%
14 Denmark 192267 3,15%
15 Slovenia 48170 2,6%
16 Ireland 121900 2,5%
17 Lithuania 57934 2,5%
18 Spain 1165825 2,5%
19 Iceland 3703 2,4%
20 Portugal 232725 2,3%
21 Italy 1343880 2,2%
22 Romania 406006 2,2%
23 Canada 776606 2,12%
24 Cyprus 15322 2,0%
25 Germany 1469353 2,0%
26 Switzerland 169783 2,0%
27 Austria 169549 1,9%
28 Estonia 25704 1,9%
29 EU 7874502 1,9%
30 Czech Republic 187889 1,8%
31 Poland 638798 1,8%
32 Serbia 119711 1,8%
33 Finland 91260 1,7%
34 Slovakia 89635 1,7%
35 Croatia 64951 1,6%
36 Hungary 143184 1,6%
37 Belgium 173899 1,5%
38 Greece 154273 1,5%
39 Sweden 146775 1,5%
40 Turkey 1244668 1,5%
41 France 1026871 1,4%
42 Norway 71971 1,4%
43 Luxembourg 6897 1,1%
44 China 15000000 1,0%
45 Latvia 18896 1,0%
46 Singapore 60000 1,0%
47 Saudi Arabia 295530 0,9%
48 Netherlands 135000 0,8%
49 Russia 1000000 0,7%
50 Argentina 292023 0,6%
51 Costa Rica 29389 0,6%
52 Oman 24773 0,6%
53 Mexico 618768 0,5%
54 Bulgaria 21496 0,4%
55 Brazil 613954 0,3%
56 Chile 63047 0,3%
57 India 1582201 0,11%
58 Indonesia 132000 0,1%
59 Kuwait 2500 0,1%
60 Panama 6139 0,1%
61 Ecuador 108 0,0%
World wide 56154502 0,8%