Middengolfzender Flevoland uitgeschakeld

(Uit de Daily Minutes van 7 januari)

Op 1 januari was het signaal van de middengolfzender op 1008 kHz in de Flevopolder voor het laatst te horen. De zender op 747 kHz werd eerder al definitief uitgeschakeld.

Nadat Groot Nieuws Radio op 1 januari de uitzendingen beëindigde ging met 1008 kHz de laatste grote middengolfzender van ons land uit de lucht. Naar verluid wordt het station van de polderzender zeer binnenkort gesloopt. Groot Nieuws Radio gaat verder op digitale platforms en via de satelliet.

Ook in Franstalig België stopten per 1 januari de uitzendingen op de middenglf.De zeer sterke zender van Wafer op 621 kHz en een steunzender in Charleroi op 1125 kHz gingen daar op 1 januari uit de lucht. De Vlaamse middengolfzender van de VRT ging overigens al enkele jaren geleden uit de lucht.

In de Benelux staat nu nog één sterke AM-zender, dat is een zender van de Franstalige RTL in Luxemburg op 234 kHz in de langegolf.

In de Daily Minutes van 7 januari is een kort fragment van de laatste uitzending te horen, en daarnaast van de placeholder die na stoppen van Groot Nieuws Radio enige tijd te horen was. (uitzending 7 jan.)