Sponsoring vergunningaanvraag repeater PI3XDV

Het rekeningnummer voor de sponsoring van de aanvullende vergunningaanvraag is:

NL06 INGB 0001 7228 26 t.a.v. P.J. Piek in Amersfoort

Klik op “Continue” hieronder om te tekst hierover, zoals uitgezonden op 30/9 te lezen.

Gisteren maakte ik min of meer voor de grap de opmerking dat ik sponsoren zocht om een vergunning aan te vragen om met PI3XDV meer 6 dB zendvermogen te mogen maken. Ik had niet verwacht dat daarop gereageerd zou worden, maar er hebben niet alleen meerdere mensen gereageerd, er hebben ook al meerdere mensen geld overgemaakt. Deels mensen die niet eens binnen het bereik van de repeater zitten. Deze mensen in elk geval zeer bedankt daarvoor.

Ik kan dat natuurlijk niet negeren, en ik ga het volgende doen. Het bedrag van de vergunningaanvraag is 153 euro. Als er de helft van dat bedrag binnenkomt dan neem ik zelf het restant voor mijn rekening.

Het huidige probleem is ontstaan doordat je onder de oude regel niet verplicht was om volledig aan het aangevraagde te voldoen. Ik heb in mijn aanvraag daarom alleen de grootste hoogte van mijn tijdelijke mast aangevraagd. Ik was r niet van op de hoogte dat er in de nieuwe vergunningen staat dat je minimaal moet voldoen aan 70 % van wat je aanvraagt. Je moet permanent aan die hoogte voldoen, maar ik moet vanwege regels, en bij wind boven windkracht 7 mijn hoge antennemast af en toe inschuiven, en dan voldoe ik niet meer aan de voorwaarden voor de vergunning die dan ingetrokken kan worden.

Wat ik hierom heb moeten doen is de antennehoogte verlagen tot de hoogte zonder deze antennemast. Ik had tevens aangevraagd om dat te mogen compenseren met extra zendvermogen. De lage antennehoogte is wel zonder kosten toegestaan, het hogere zendvermogen niet.

Wat ik als het doorgaat ga aanvragen, is het grotere zendvermogen, met name als ik de permanente lage antenne gebruik.

Daarnaast wil ik twee antennehoogtes aanvragen. Ik wist niet dat dat mogelijk was, maar dat blijkt te kunnen. Ik mag dan kiezen, waarbij ik in beide gevallen aan de voorwaarden voldoe.

De aanvraag is dan dus niet alleen voor het grotere zendvermogen, maar ook voor de twee antennehoogtes.De hoogste stand is 15 meter hoger dan de huidige antenne. En ik doe die aanvraag dan ook meteen voor zowel de 70 cm-frequentie als de 2m-frequentie.

Wil je dit met sponsoring steunen, maak dan het bedrag dat je hiervoor over hebt op het rekeningnummer voor dit doel dat te vinden is op www.pa0ete.nl. Het is hetzelfde rekening dat ik voor de eerdere sponsoring van de kortegolfuitzendingen heb gebruikt.