Behalve de bekende commando’s voor bijvoorbeeld linken (nodenummer#) of het linken van het laatst gedisconnecte station (4#) zijn er een paar wat minder voor de hand liggende commando’s, die toch grappig zijn om te vermelden.
Speciaal teken * (asterisk in DTMF)
Alleen het sterretje indrukken zonder hekje geeft altijd de status van de repeater.
Voice-mail checken zonder EchoLink af te sluiten
Een leuke functie is ook het afluisteren van je eigen voicemail, vanuit EchoLink. Als je voice-mail ID 123 is, dan hoor je door *3123# in te tikken of er nog voice-mailberichten voor je op de repeater zijn.
Anti-fluttermode voor DTMF-codes
De repeater beschikt over een antiflutter-mode voor DTMF. Als je signaal zwak is, dan kan een cijfer drie worden begrepen als twee of meer keren het cijfer drie. Door vóór het commando dat je geeft de letter A in DTMF te kiezen wordt de flutter uit de DTMF-code verwijderd.
Linken zonder het nodenummer te kennen
Een erg leuke functie is ook het linken aan repeaters waarvan je het nodenummer niet weet. Dat is functie 6 vanuit EchoLink. Voor het intikken van de roepletters gebruik je de letters zoals die op het cijfertoetsenbordje vermeld staan, net als bij een telefoon (zie afbeelding onderaan). Als je wilt linken aan PA0ETE, dan tik je in 6*720383# (zeven voor P, 2 voor A etc.). Voor roepnamen met -L of -R of * kun je in plaats van – of * het cijfer 1 plaatsen.
Wildcards bij linken via letters
Je kunt ook op een deel van de roepnaam zoeken, waarbij je het sterretje als wildcard gebruikt. Als je het volgende intikt in DTMF: 6*7426*#, dan krijg je een lijstje gepresenteerd van alle repeaters die met PI2N beginnen. (Er kunnen ook buitenlandse repeaters aan de ‘search’ voldoen, de lettertoetsen zijn voor vier verschillende letters geldig).
De DTMF-commando’s werken bij PI3XDV op elk van de huidige ontvangstfrequenties:
- 29,610 MHz
- 50,570 MHz
- 70,350 MHz
- 144,875 MHz (bij deze wordt je niet in de ether gerelayeerd, het signaal gaat alleen naar echolink).