Korte berichten

De DARC-website geeft nog een kort bloemlezing van opmerkelijke nieuwe zaken, aangetroffen op de HAM RADIO-beurs in Friedrichshafen.

Zo introduceert Kenwood zijn nieuwe bovenklasse apparaat TS-990 met twee TFT-displays, twee onafhankelijke ontvangers en 200W output.

Icom stond er met een Jog-Shuttle voor afstandsbesturing van het amateurstaton.

Yaesu was er met de nieuwe FT-DX3000, ook met twee hoge resolutie TFT-schermen, volgens Yaesu met ontvangertechnologie geërfd van de op de in dit opzicht vermaarde FT-DX5000.

SSB Electronic was er met de SDR-zendontvanger ZS-1, die inderdaad vanaf de antenneplug 100% digitaal functioneert en 15 W HF levert.

Daarnaast was er de bluelineECO750 PA voor 145 MHz met efficiënt werkende LDMOS-transistoren in een Doher-opstelling.

FlexRadio was er verder met de Flex-6500, meer een “radioserver” dan een transceiver, omdat binnen het grote frequentiebereik van het apparaat tegelijkertijd meerdere virtuele zendontvangers kunnen worden gebruikt.

De website van de RSGB maakt melding van de aanhoudende problemen met het clubblad Radcom, de vereniging meldt dat (as we speak) op 27 juni de problemen toch echt tot het verleden behoren.

This entry was posted in Hobby algemeen. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Both comments and trackbacks are currently closed.