Verband aangetoond tussen 5G

Uit de krant van gisteren:

Verband aangetoond tussen 5G

Nu is er toch eindelijk een verband aangetoond tussen 5G en … iets anders.

Wetenschappers van de universiteit van Groningen hebben de afgelopen maand een duidelijk verband aangetoond tussen 5G en de toename van het aantal kwaadaardige heksen onder de Nederlandse bevolking.

De heksen zouden ´s nachts in een heksenkring rond een vuur dansen en daarbij geregeld een banvloek uitspreken, iets waarvan de wetenschap nog altijd niet heeft kunnen aantonen dat dat echt ongevaarlijk is.

De heksen doen nog meer kwalijke dingen, zo prikken ze regelmatig in kleine voodoopoppetjes, en dansen ze dikwijls zonder bikinibroekje rond het vuur.

“Het is nog een lichtpuntje”, zo zegt minister Wappermaus van justitie, “dat er geen mannen bij aanwezig zijn. En vanwege het tijdstip liggen de meeste kinderen ook al op bed.” De minister vindt het geen pas geven dat de vrouwen zich zo gedragen.

Het ergste is nog, volgens de minister dat een deel van de vrouwen gaatjes in hun coronamasker prikt. Dat is op zich niet verboden, maar het geeft wel de mentaliteit van deze mensen aan.

Wappermaus zegt afspraken te willen maken met de eigenaren van de grond waar de manifestaties van de heksen plaatsvinden. Dit omdat de Nederlandse Grondwet een algeheel verbod niet toestaat.

Een woordvoerster van het Nederlands Heksengenootschap zegt geen commentaar te hebben, maar wil wel kwijt dat ook de heksen boos zijn. Ieder jaar, zo zegt woordvoerster Eucalypta Franssen, houden de heksen een kroningsplechtigheid voor de nieuwe heksenkoningin van dat jaar, en die plechtigheid heet al sinds de middeleeuwen coronaplechtigheid. Die naam, zo zegt Fransen, is eind 2019 door een aantal wetenschappers gekaapt. Ze vreest dat de heksen daardoor nog meer in een kwaad daglicht komen te staan dan ze nu al staan. “En dat is volledig en voor 100% zeker onterecht”, aldus Franssen.

Overigens nam het aantal heksen in Nederland ook al toe bij de komst van de televisie, eind jaren 50, en die van de telefoon begin van de vorige eeuw. Ook bij de invoering van de telegrafie, rond 1855 in Nederland was er waarschijnlijk een toename. Dat is niet helemaal zeker omdat er over die periode geen betrouwbare cijfers over het aantal heksen beschikbaar is.