Voorpagina


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 


N.b.: De meeste foto's op deze site zijn 'aanklikbaar' voor een vergroting.


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 

« Kerst 2007 | Home | Carnavalsoptocht Hoog… »

Skaten in Vathorst

29 12 07 - 21:49

Opening skatepark Vathorst


(foto's: klik de tekst 'thumbnail', wordt aan gewerkt)

Vandaag was het eindelijk zover, het grootste park van Europa zou geopend worden voor de skaters. In Amersfoort-Vathorst nogwel. Wethouder Jeugd, Mirjam van 't Veld zou de opening verrichten. Weliswaar heb ik die gemist, maar ik ben toch eens gaan kijken hoe het geworden is. Elke week reed ik er een paar keer langs en altijd waren er Duitsers of Polen aan het werk om dit skatepark tot het mooiste van Europa te laten worden. 4000 m2 zou het beslaan, met voor de kenners bekende toestellen als halfpipe, funbox, spine with back to back, minibank quarterbankcombinatie, piramidebox en real street element (dat laatste is pas over 2 maand gereed). Ik weet nog niet wat wat is, behalve de halfpipe, maar ok. Van verre hoor je de rapmuziek je al tegemoetkomen. Dat geeft ook gelijk wel een beetje de sfeer weer die er straks gaat hangen denk ik. Het is een bepaalde groep die van skaten, boarden en bmx-en houdt.

En die groep heeft met dit skatepark een echt mooi park tot hun beschikking gekregen.

Maar ook voor de echte beginner en degenen die wat meer uitdaging willen dan de stoepjes in de buurt of het muurtje bij de overheidsgebouwen is dit een mooi park. Zo vol als het vandaag was zal het niet meer worden op een 'gewone' skatedag, dus ruimte genoeg. Ook vandaag vrijwel geen botsingen gezien terwijl er toch met flinke snelheden geskate werd door elkaar heen, jong en oud, gevorderde of beginner. Tijdens de demo's lieten de vergevorderden zien hoe het zou kunnen als je veel oefent. Dat was veel handjes en beentjes in de lucht en af en toe een flinke smak op de grond. Tijdens de best-trick wedstrijden liet iedereen, ook de 'amateurs' uit Amersfoort en omstreken zijn beste truc zien. Bij de één lukte het wat beter dan bij de ander en teleurstelling droop soms van de gezichten.

Opening skatepark Vathorst

Opening skatepark Vathorst

Ik hoop dat het park door de bezoekers goed in orde wordt gehouden, want dat kan de gemeente Amersfoort er kampioenschappen houden en dat draagt bij aan het imago van de stad, maar ook van de skaters. Voor mij als ultraskateleek lijkt het me een mooi skatepark en de skaters vandaag hebben me laten zien dat er meer te doen is dan alleen stoepje op en af. Veel plezier ermee!!!

Opening skatepark Vathorst



No comments

Trackback link:

Zet Javascript aan om een Trackback URL te genereren

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile


 

  (Ingelogd als )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.