Voorpagina


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 


N.b.: De meeste foto's op deze site zijn 'aanklikbaar' voor een vergroting.


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 

« De dag erna | Home | Rijp in de Haussmanst… »

Lumineus Amersfoort

24 12 07 - 21:46 Lumineus Amersfoort is een kunstproject dat zich de hele maand december in Amersfoort manifesteert in de vorm van een wandelroute langs allerlei licht- en multimediaprojecten. De website van dit geheel meldt: "Lumineus Amersfoort belicht het culturele erfgoed van de stad én verrijkt deze met tien tijdelijke kunstwerken." Zaterdagavond zijn mijn vrouw en ik Amersfoort ingeweest.

Wij keerden aan het einde van de avond met gemengde gevoelens terug. Aan de ene kant zaten er een aantal erg mooie werken tussen. Vooral de verlichting van de Koppelpoort, het Duin 4.1 project in de Onze Lieve Vrouwetoren en het Sprookjesbos waren erg mooi. De andere projecten waren wisselend "wel OK" en "dit is wel iets te makkelijk". Dat wat in de laatste categorie viel, was hoofdzakelijk de vaak iets te simpele gekleurde verlichting.

Toch hebben wij ons goed vermaakt, en de eerder genoemde kunstwerken zijn dan ook zeker de moeite van het bezoeken waard! Lumineus Amersfoort is nog tot en met 30 december te bezoeken, en duurt vanaf de schemering tot elf uur 's avonds.

Gebruikte Tags: , , , ,
No comments

Trackback link:

Zet Javascript aan om een Trackback URL te genereren

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile


 

  (Ingelogd als )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.