Voorpagina


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 


N.b.: De meeste foto's op deze site zijn 'aanklikbaar' voor een vergroting.


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 

« Eindelijk | Home | Medewerkers gezocht »

Regenoverlast

07 05 07 - 22:29

Door Evert

Dat het droogterecord een feit is (6 weken!), is een historisch feit. De "moesson-periode" komt voor velen van ons als een welkome aanvulling. Direct weer lange files op de weg. heerlijk. Op het wegdek een laag schuim alsof de biergieganten met lekkende vrachtwagens het bieroverschot aan het wegwerken zijn. Voorlopig geen terrasweer meer. Dan het bier maar op de weg. Aan de andere kant spoelt die laag stuifmeel ook eindelijk weer eens van de auto af. De hooikoortspatient zal hier ook wel lang om gesmeekt hebben. De meeste autos waren de laatste dagen zo geel alsof het leek dat iedereen bij de wegenwacht werkte.

Regenstraat


Nu moet ik zeggen dat ik al een tijdje in dubio was of ik nu zelf moest gaan bijwateren. De vijver begon ook al een beetje lager te staan. Nu was het waterpeil niet zover gedaald dat de vissen met lieslaarzen door de vijverprut heen banjerden. Alsof ze aan het wad-lopen waren. Maar een beetje water kon er wel bij. Ook de regenton stond al een paar dagen op een zeer laag pijl. Dat de aanbod van water uit de hemel hoog was, werd de ton ook duidelijk. Er bevindt zich een overloop slangetje maar deze was nog met "vakantie". Even de weg wijzen waar het water allemaal langs moest en hij deed weer waar hij voor uitgevonden was. Ook het riool in de straat was nog niet helemaal op deze natte periode voorbereid.

Dikke plassen en een verstopt riool leidt tot plassen in de straat. Klein kinderen vinden dit wel grappig. Die maakt het niet uit of de broek nat wordt. De wasmachine is geduldig. De droger doet de rest. Want de was buiten aan de waslijn is niet echt een oplossing....


No comments

Trackback link:

Zet Javascript aan om een Trackback URL te genereren

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile


 

  (Ingelogd als )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.