Voorpagina


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 


N.b.: De meeste foto's op deze site zijn 'aanklikbaar' voor een vergroting.


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 

« Tolerant of intoleran… | Home | Geluk »

Zeist fietst voor Kenia

08 10 07 - 22:00 Keniaanse Kinderen Zelden kom je ze tegen: Goede doelen waar geen geld aan de strijkstok blijft hangen. Zelfs bij eenmalige initiatieven gaat er vaak heel wat geld op aan organisatie en materiaal. Maar een groep van 16 zeistenaren doet het anders. Zij gaan van 15 tot 22 oktober 600 kilometer door Kenia fietsen voor het goede doel. Ze dragen alleen zelf de kosten hiervoor, waardoor de complete opbrengst van hun actie daadwerkelijk naar het goede doel gaat.

De 16 heren waar we het over hebben zijn de mannen van "Team Zeist", een groep die iedere week samen door de bossen bij Zeist mountainbiked. Met de actie, die overigens begin november dagelijks op RTLZ te zien is, hopen de heren geld op te halen voor de stichting Verkaart. Deze stichting heeft meerdere projecten in Kenia, die zich vooral toespitsen op hulp aan weeskinderen, hoofdzakelijk slachtoffer van het grote HIV-probleem in Afrika. Doel van de groep fietsers is om 54000 euro bij elkaar te halen, wat genoeg is om een volledige klas van 35 kinderen 4 jaar lang naar school te laten gaan.

Meer informatie over dit bijzondere project is te vinden op Zeistfietstvoorkenia.nl. Meer informatie over de stichting Verkaart is te vinden op Aktievoorkenia.nl. Rechtstreeks steunen kan ook, bijvoorbeeld door geld over te maken op het rekeningnummer van de stichting Zeist fietst voor Kenia: 22.62.94.129.

Van hieruit wil ik in ieder geval de heren veel succes wensen bij hun bijzondere fietstocht!


No comments

Trackback link:

Zet Javascript aan om een Trackback URL te genereren

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile


 

  (Ingelogd als )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.