Voorpagina


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 


N.b.: De meeste foto's op deze site zijn 'aanklikbaar' voor een vergroting.


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 

« Parapoort | Home | Zakkenrollers actief … »

Een weekend geeken in Leusden

12 09 07 - 22:51 De definitie van "geek" volgens Wikipedia is als volgt: "Geek is een vriendelijke, Engelse benaming voor iemand die gek is op technologie en/of computers. Een geek is vergelijkbaar met een nerd, maar is niet zo wereldvreemd en beschikt (doorgaans) over betere sociale vaardigheden." Een dergelijke groep mensen, grootte ongeveer 50 man, was afgelopen weekend in Leusden om samen te zijn rondom het PHP framework symfony.

Organisator van het evenement, Dutch Open Projects, is een web development bedrijfje uit Leusden dat veel werkt met het symfony framework. Het bedrijf kondigde het evenement anderhalve maand geleden aan met de verwachting ongeveer 25-30 man te mogen ontvangen. Het onverwachte succes was dus hier en daar wat lastig. Met hulp van de heren van de Du Moulin kazerne konden alle bezoekers echter op het terrein van Dutch Open Projects in legertenten worden ondergebracht, en konden mensen luisteren naar een grote varieteit aan sprekers, lekker genieten van het een barbeque op vrijdag en een indonesische rijsttafel op zaterdag, en op zaterdag zelfs meewerken aan de verdere ontwikkeling van het framework zelf.

Fabien Potencier - de franse oprichter van het symfony framework 

Naast de grote opkomst bleek ook inhoudelijk het evenement een onverwacht groot succes. De sprekers van Sensio (Frankrijk), Yahoo! (Amerika), Dutch Open Projects (Nederland), Ibuildings (Nederland) en anderen brachten zeer interessante onderwerpen naar voren waar iedereen iets van zijn of haar gading in vond. Volgend jaar zeker weer!

Gebruikte Tags: , ,
No comments

Trackback link:

Zet Javascript aan om een Trackback URL te genereren

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile


 

  (Ingelogd als )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.