Voorpagina


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 


N.b.: De meeste foto's op deze site zijn 'aanklikbaar' voor een vergroting.


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 

« Willem's Wondere Weil… | Home | Rookverbod »

Arkerheem

21 06 07 - 10:00

Omdat ik vanwege een blessure al enige tijd niet kan trainen (voetbal), had ik bedacht eens wat vaker een stuk te fietsen. Het idee is altijd sterker dan de uitvoering, dus dat komt er zelden van. Of het is te laat of de kinderen willen mee, wat ook niet bijdraagt aan een up-tempo stuk fietsen.

Arkerheem

Gisteren was het wel zover. De mtb uit de schuur (die overigens niet eens meer weet hoe ruw terrein eruit ziet...) en door Vathorst heen naar de weilanden. Zodra ik richting de Arkerheem reed had ik al een gevoel van ha, lekker, rust. En van mijn streven om flink door te pezen en mezelf in het zweet werken kwam maar matig iets terecht. Het is gewoon heerlijk om dan van de rust en de omgeving te genieten. Volop weidevogels (nee, geen vale gier gespot helaas) als snippen, grutto's, meerkoeten, kievitten. Fietsend langs tientallen jonge meerkoetjes, slingerend om naaktslakken op het pad te ontwijken en kikkers die boven het geluid van de iPaq uitkomen. Verder natuurlijk zwanen, duiven, koeien en paarden en duizenden vliegen die je in je mond proberen te vliegen. Elke keer als ik daar fiets bedenk ik me weer dat ik een fototoestel mee moet nemen, maar elke keer besluit ik weer om dat niet te doen. Maar gelukkig biedt de telefoon deze keer uitkomst.

Arkerheem zicht op A'foort

Arkerheem jonge meerkoeten

Op de terugweg zag ik nog een wilde eendemoeder met kuikens. Misschien wel een 2e lichting eendekuikens, want ik kan mij herinneren dat door het warme voorjaar, de 1e lichting al zeer vroeg in het jaar te zien was in de sloten en waters.

Arkerheem 2e lichting eendekuikens???

Toen ik thuis was bedacht ik: dit moet ik vaker doen. Kijken of me dat lukt ... Als Vathorst maar niet teveel uitbreidt ...!!


drie comments

hmmm, wist nou niemand me te vertellen dat het eigenlijk Arkemheen is??? http://www.arkemheen-eemland.nl/
Marco - 23 06 07 - 21:50

Heb ik het dus ook altijd verkeerd geschreven :-)
John (URL) - 24 06 07 - 11:22

Bij nader inzien wist ik het wel, maar het was me niet opgevallen. Trouwens, het is ook een populaire achternaam hè id omgeving (oa Spakenburg) “van der Mheen”.
Karen () - 24 06 07 - 13:33


Trackback link:

Zet Javascript aan om een Trackback URL te genereren

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile


 

  (Ingelogd als )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.