Voorpagina


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 


N.b.: De meeste foto's op deze site zijn 'aanklikbaar' voor een vergroting.


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 

« Overpeinzing | Home | Willem's Wondere Weil… »

Terrassen in Amersfoort (2)

19 06 07 - 13:38

Gelegenheid: Coffee Club
Locatie:
Winkelcentrum Emiclaer

Ik zit op een terras waar ik vaker zit. Een paar jaar geleden kwam ik er bijna dagelijks om even mijn krantje te lezen, of een column als deze te schrijven, maar tegenwoordig heb ik het drukker en doe ik het wat rustiger aan. Het wordt gerund door een paar aardige en hardwerkende mensen. De koffie is er niet helemaal naar mijn tamelijk selectieve smaak, zodat ik er liever een chocomel, spa, of als het warm is een enkele keer een witbier bestel. Maar het uitzicht over de vijver is er fantastisch, en de plek heeft dan ook al veel inspiratie opgeleverd.

Coffee Club



Terwijl ik er vandaag zit lopen een vader met een meisje van een jaar of drie een eindje voor mij langs, over het terras. Zij wil aan een leeg tafeltje aanschuiven. "Nee Annelieke, we gaan vandaag niet lekkerdoen." Als hij verder loopt, sjokt zij gedwee achter hem aan.

Hoe ik het zo uitgekiend heb weet ik niet, maar ik zit er vandaag op het absoluut enige moment in de week dat het op dit terras wat minder is. Een paar jaar geleden wist ik dat dit op de woensdagochtend gebeurde. En op welk tijdstip, zodat ik als dat zo uit kwam rond die tijd gewoonlijk een terras verderop bij de Hema voor ging zitten.

Coffee Club


De afvalcontainer van de woonflats boven de winkels wordt tegenwoordig dus op dinsdag al geleegd. Daartoe stopt een vuilniswagen middenin het voetgangersgebied, vlakbij het terras. Toegegeven, de vuilnismannen maken met hun vracht gewoonlijk de allergrootste haast bij het dicht langs het terras lopen, maar het is toch niet bepaald mijn favoriet moment.

De rust was gelukkig snel weer terug. En het appelgebak met slagroom was behoorlijk lekker. Ik vond vandaag dat ik dat verdiend had.

Coffee Club


een comment

Joh, ik zit daar ook vaak! Moet toch eens beter opletten of ik je ontdek/herken…
Karen - 19 06 07 - 22:47


Trackback link:

Zet Javascript aan om een Trackback URL te genereren

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile


 

  (Ingelogd als )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.