Laatste Reacties

Religion Assignm… (We zijn weer Thui…): Religion coursework writi…
Philosophy Essay … (14 oktober Wim T.…): Philosophy coursework wri…
Environmental Hea… (Wim T. Schippers …): There are many online env…
Human Resource Wr… (Wim T. Schippers-…): Professional Human Resour…
Custom Creative W… (CD Schippers in P…): Legitimate creative assig…
Best essay writin… (Ronflonflon): Fascinating article! Much…
custom paper writ… (Stichting Wakker …): The fund of this kind may…
www.bigpaperwrite… (Avondvierdaagse i…): Greetings! This one is al…
help rewriting (14 oktober Wim T.…): I’ll be surely waiting fo…
editor for you (Wim T. Schippers …): Thanks for sharing this o…

Archieven

01 Dec - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Jan 2007
01 Mei - 31 Mei 2007
01 Jun - 30 Jun 2007
01 Okt - 31 Okt 2007

Oude Wim T. Schippers-page

Archief
Humo 1/8/'74

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.1: 'Dreadwind' 
XML Feed (RSS 1.0) 
XML: Atom Feed 

« VPRO-site over Wim T.… | Home |

Wim T. Schippers-werk op DVD!

Fred Haché en Barend Servet

Fred Haché (Harrie Touw) en Barend Servet (IJf Blokker).
De foto's zijn aanklikbaar voor een vergroting.
Foto's: archieven VPRO/Beeld en Geluid

Vanaf 15 november brengt de VPRO het televisiewerk van Wim T. Schippers uit op dvd, onder de overkoepelende titel Wim T. Schippers' televisiepraktijken - sinds 1962. Dit grootschalige project bevat vele legendarische VPRO programma's, en een schat aan nooit eerder vertoond bonusmateriaal. In afzonderlijke collecties verschijnen er in een jaar tijd dvd-boxen van De Fred Haché Show, Barend is weer bezig, Van Oekel's Discohoek, Het is weer zo laat!, De lachende scheerkwast en ook recenter werk zoals Op zoek naar Yolanda, Plafond over de vloer en We zijn weer thuis.

Fred Haché en Barend Servet

De foto's bij deze tekst komen uit de Fred Haché Show. In het
twintig pagina's tellende boekje bij de DVD-box zijn nog meer
van dit soort foto's te zien.

De eerste twee dvd-boxen die verschijnen zijn:
De dvd box De Fred Haché Show bevat twee schijven met alle vijf afleveringen van de gelijknamige tv-show die oorspronkelijk in 1971/1972 door de VPRO werd uitgezonden. De dvd's bevatten uniek bonusmateriaal waaronder het verloren gewaande en door de VPRO geweigerde Interview met God; een recentelijk opgenomen 40 minuten durend interview met Wim T. Schippers, IJf Blokker (Barend Servet) en Ted Dellen (opnameleider De Fred Haché Show); en vier nooit eerder vertoonde Sad Movies, die Schippers in 1966/1967 maakte met Wim van der Linden.

De achtdelige dvd box We zijn weer thuis bevat alle 47 afleveringen van de gelijknamige dramady-serie die van 1989-1994 door de VPRO werd uitgezonden. Het bonusmateriaal op deze dvd's bestaat onder meer uit een 40 minuten durend interview met Wim T. Schippers en de overige hoofdrolspelers uit de serie. Zie voor de DVD-box van de Fred Haché Shows: http://www.vpro.nl/winkel/product?id=36958276 en voor We zijn weer thuis: http://www.vpro.nl/winkel/product?id=36958280 (bron: VPRO)

Barend Servet



20 comments:

Wat een geweldig nieuws, ik heb het direct overgenomen op mijn weblog. Mijn complimenten voor je site, ik zal deze zeker vaker bezoeken. Groeten, André
Python (URL) - 19 10 07 - 22:15

Prachtig gewoon!
Wat ik nog mis in het release-lijstje, zijn ‘De ondergang van de Onan’ en ‘Grote genade’... Die worden toch niet vergeten?
Henk J. Pal () - 21 11 07 - 11:12

‘t Lijkt leuk… voor de ‘nitwits’ onder ons ! Degenen die het werk echter kennen ? weten helaas wel beter. Er is teveel in geknipt en weggesneden. Bekendste voorbeeld is dan wel Willeke van Ammelrooij naakt in de badkuip in de fred Haché Show 4 ! Zoveel jaar na dato màg je geen rekening meer houden met haar gevoelens. Haar argumentatie voor het niet nu opnieuw vertonen van die scene slaat al helemaal nergens op. Voor die scene moest ze namelijk ook nog diverse ‘oefenen’, waarmee duidelijk is dat zij het niet zomaar in een vlaag van bijvoorbeeld ‘verstandsverbijstering’ toegelaten heeft ! Zeer kinderachtig van de V.P.R.O. om hierin in mee te gaan, des temeer daar er toch ook nog eens een stevige prijs voor de box betaald moet worden ! En dan praat ik nu nog niet eens over de grote aantallen van andere scenes die uit piëteit met ???? weggeknipt zijn, zoals bijvoorbeeld nu… Arie Kleiwegt (directeur) NU… nergens meer te ontwaren is… en gaat u zo maar door… Neen, op deze manier is het uitbrengen van dit spul een gigantische misser en afknapper ! Jammer !!!
Flipper
Flipper () (URL) - 27 11 07 - 11:50

Jammer dat er uit de serie geknipt blijkt te zijn. Ik denk dat het niet zozeer aan de VPRO ligt, maar aan de betreffende personen. Iedereen moet toestemming geven voor het op DVD uitbrengen van beeldmateriaal waarin hij/zij te zien is. Als iemand die toestemming niet geeft, dan houdt het helaas op. Ik hoop dat er in de overige series, zoals “Van Oekels Discohoek” geen artiesten zitten die hun toestemming niet geven.
Marc () (URL) - 30 11 07 - 01:06

Opnieuw ‘iets’ uitgebracht. ‘t Gaat nu om de Barend Servet Shows & Op zoek naar Jolanda. Allemaal met bonus materiaal.
Jammer is wel dat je nu… na het uitbrengen van de Fred Haché show (zie mijn commentaar in een eerdere bijdrage alhier) het ‘zaakje’ nu niet meer vertrouwd ! Waarom zouden ze namelijk wel in de Fred Haché Show knippen ? en niet in Barend en Jolanda ? Jammer dat het allemaal zo moet. Overigens houd ik er niet van om door te drammen, en daarom zal dit het lààtste commentaar ook zijn dat ik op déze manier over dit alles geef. Maar jammer blijft het !
Flipper
Flipper () (URL) - 31 03 08 - 12:05

Mij viel in ieder geval op dat Van Oekel na de kersttoespraak van H.M. niet in ‘Juliana onze vorstin’ uitbarstte, en dat was oorspronkelijk wel, toch?
Peppi - 03 04 08 - 15:25

Toch maar wat aangeschaft, te weten om te beginnen: Waldolala en De Barend Servet Show. Wel, Waldolala, voor zover ik het bekeken heb = oké ! Dit kan ik niet van de Barend ServetShow zeggen, helaas. Tsja, in de jaren negentig van de vorige eeuw zond de VPRO al enkele stukken van Wim T. Schippers, betreffende Fred Haché, Barend Servet etc, etc. uit. Natuurlijk was ik daar als de kippen bij om dit (desnoods ’s nachts) op mijn HiFi-Videorecorder op te nemen, van die banden ook DVD’s gemaakt. Tsja, bijvoorbeeld de Barend Servet Show deel 4 was daar niet bij, staat echter wel (gelukkig ?) op de nu uitgekomen DVD. Tsja, en dàt is dat iets wat je natuurlijk het eerst gaat bekijken. Deze heb je immers nog niet… Tsjange wat valt dan de beeldkwaliteit tegen. O.a. het stukje in het begin bij die belgische patatboer !!! Het hele beeld valt gewoon weg ??? en flikkert en knippert enige malen voordat het beeld weer normaal wordt ??? Dàt had de VPRO toch kunnen Remasteren. Nu moet ik dat op de harde schijf van mijn dvdrecorder zetten, dat stuk eruit knippen dan, en dan precies hetzelfde stukje van die Patatboer (die ook exact zo in deel 3 zat [en die heb ik dus via uitzending in de jaren negentig kunnen bemachtigen] en daar wél een perfect beeld had !) datzelfde stukje dan uit deel 3 erin monteren. Dan is het weer goed.
Tsja, zoiets had de VPRO (of Wim T. ?) toch óók kunnen doen voordat ze het allemaal uitbrachten ??? Opnieuw broddelwerk dus, waar je een stevige prijs voor moet betalen. Alhoewel: stevige prijs ? Hmmm…, bij Wehkamp zijn ze (hoe is het mogelijk ?) een stuk goedkoper !!!!!!!????
Op àlle fronten had het wel iets beter gekund V.P.R.O. (of: Wim T. Schippers) !!!
Flipper
Flipper () (URL) - 29 09 08 - 12:03

Is “Inleiding tot de verwarring” eigenlijk ooit in boekvorm verschenen? Tekst van Wim T. die ooit in Vrij Nederland stond, als ik mij niet vergis wel en ook als ik mij wel vergis, reeds.
Jacques Brooks () (URL) - 08 10 08 - 12:06

Ik behoorde tot de gelukkigen , die aanwezig mochten zijn in het Comedy Theater in Amsterdam voor het slotfeest rond het uitbrengen van de dvd’s.
Een werkelijk heerlijk weerzien met de sterren, die ik alleen van tv kende.
Schitterende avond, waarbij slechts 1 glas (het had anders gekund…..) tegen de vloer kwakte.
Het was een eer om er bij te mogen zijn.
Ronald - 08 11 08 - 12:51

Heb nu alle dvd’s van Op Zoek naar Jolanda en Lachende Scheerkwast opnieuw bekeken en kan me maar niet losmaken van de volgende vraag: waar zat nou toch de scene waarin Loes dr Wilde achter de piano zo schitterend Wake Me Up Before You Go Go zong? Of heb ik dat in mijn kinderjaren gedroomd?
Ik herinner me ook dat ze regelmatig vragen beantwoordde met de zin: ‘Als het niet echt hoeft’, maar dat heb ik ook niet meer teruggezien. Is er dan toch nog meer van haar dat niet op dvd uitgebracht is???
Feico () - 05 12 08 - 15:31

Ik schreef het al eerder: “Geknipt ‘en geschoren ?’” behoeft het niet uitgebracht te worden. Of helemaal compleet- of dan maar niets ! Ook laat de beeldkwaliteit vaak (onnodig eigenlijk !!!) te wensen over ! Men wilde er klaarblijkelijk niet in investeren qua arbeid, maar snel het (vele !) geld opstrijken hiervoor. Jammer, van een met name progressieve omroep had ik meer verwacht ! Neem nu allean al het volgende bij Van Oekel’s Discohoek DVD: “Onbewerkte versie zonder (geluids)effecten, titels e.d. van aflevering 8 van Van Oekel’s Discohoek (1974)” ??? Indertijd hebben mijn ouders het geluid van die aflevering op een cassettebandje opgenomen, die ik af en toe nog wel eens afluister… ??? Hoe kan dat dan zó... uitgebracht worden ???!
Flipper
Flipper () (URL) - 06 12 08 - 23:55

Laat ik eerst even wel voorop stellen dat ik bij m’n vorige commentaren blijf. Daar doe ik niets aan af, omdat het gewoon keihard werkelijk waar zo is… als ik het beschreef, jammer trouwens.
Maar goed, inmiddels ook toch maar, ondanks alles…Van Oekel’s Discohoek, alsook De Lachende Scheerkwast aangeschaft. Wel, en ik moet toch zeggen… alleen al de “bonus” bij Van Oekel’s Discohoek: “Grote Genade”, waarin Van Oekel (solo ?) de hoofdrol speelt… is mij eigenlijk alle geld al waard !!!
Dit is zó ontzettend gewéldig GOED !!! Er zijn geen woorden in dit universum om dàt te beschrijven… Super, Súper en: SUPER !!! Alleen dàt is voor mij alleen al het complete bedrag van de hele collectie waard !
Maar tsja, je moet wel aan enige condities voldoen om dit te kunnen beschouwen zoals ik doe:
1. Je moet eigenlijk (ben ik helaas niet), zoals mijn ouders… al opgegroeid zijn met Fred Haché, Barend Servet en Van Oekel in de begin jaren zeventig.
2. Je moet immer en altoos al je vraagtekens gezet hebben bij het algemeen Christelijke geloof, vooral in Nederland, én- of: maar… daar toch wel wat kennis van hebben.
3. Je moet eigenlijk toch wel minimaal 50 jaar oud zijn dus. Gelukkig ben ik (veel jonger) geindoctrineerd door mijn ouders hierin… die dit, revolutionair als zij waren, dit altijd “Goddelijk TV-Werk” hebben gevonden.

Al met al ben ik (ondanks de terechte commentaren die ik hier helaas op hebben moet !) toch heel content met deze serie. Ze maakt ondermeer heel pijnlijk duidelijk hoe slecht het (een uitzonderlijke uitzondering misschien nog daargelaten…), hoe slecht het dus qua inhoud de laatste decennia gesteld is met televisie !!! (en verbetering daarvan… zit er niet in !!!).
Flipper
Flipper () (URL) - 02 04 09 - 11:37

Wel jammer dat je het spul er niet op kunt zetten als er kinderen tot ± 14/15 jaar bij zijn (en dan nog… ?!). De leeftijdsindicatie klopt dus absoluut en totaal van geen kanten dus !!! (is wel vaker het geval trouwens !). Op een bepaalde manier waren ze ook daarin hun tijd ver vooruit. Zo erg zelfs dat ze daarin nog niet ingehaald zijn. En of dat uberhaupt nog zal gebeuren ???
Maar nogmaals: in principe “Prachtig werk allemaal !”
Flipper () (URL) - 09 04 09 - 10:59

En… opnieuw een stukje commentaar… ”’t wordt vervelend, Flipper met jou, altijd maar dat commentaar”, zou u kunnen denken… Maar tsja, waarom brengt men de zaken dan ook niet op orde ?

Nu weer dit: Gisteren (d.d. 13-12-2009, ja de kerstboom net opgetuigt) dacht ik zo, toen ik de kerstboom zag met alle lampjes daarin: “Als dit nog geen perfect moment is voor de Sjef van Oekel’s Kerstdicohoek van 24 december 1074… dan weet ik het niet meer ?!”

Dus ik trek de officieel aangeschafte box maar eens los met daarin de 3 DVD’s waarop nr. 2 de befaamde Kerstdiscohoek. Het is meteen goed raak, en het is vanaf de 1e openingscene direct genieten !!! Ja, wat daarin gebeurde dat zie je tegenwoordig niet meer, schitterend…, prachtig… ehhh… tot het moment dan… dat een of andere “Punching Judy” ten tonele verschijnt.

Wie schetst mijn ontsteltenis, woede enzovoorts dat bij het door hen ten gehore gebrachte nummer er ineens het geluid wegvalt en er bovenaan het beeldscherm ineens staat: “Om juridische reden kan het geluid hiervan niet uitgezonden worden”, of zo iets !???
De woede die dàn dus bij je opkomt is niet te beschrijven, Gxdver de Gxdver en erger…

Deze misschien buitensporige ergenis heeft namelijk ook te maken echter met de volgende feiten:
1. Die Wim T. Schippers’ Collectie is niet goedkoop
2. De kwaliteit van veel meer stukken daarvan is echt ver onder de maat
3. Bepaalde stukken (o.a. Willeke van Ammelrooij) worden niet uitgezonden
4. Na meer dan 25 jaar mógen auteursrechten geen rol meer spelen
5. Op in de jaren negentig uitgezonden delen bestonden geen problemen

Met name punt 5 geeft dan te denken: Hoe is het in Gxdsnaam mogelijk dat ion de jaren negentig die door de V.P.R.O. allemaal op tv uitgezonden werd (in het allerholst van de nacht) en er t.a.v. die uitzendingen geen problemen waren ??? terwijl de officiële versies (waar je dus ook nog eens dik voor betalen moet !!!) wél problemen geven ???

Mede met dat keiharde feitelijke gegeven in je achterhoofd wéét je dat je bedonderd en genaaid bent… Zijn die DVD-Boxen soms alleen maar uitgebracht om frustraties, stress enzovoorts bij de burgers toe te laten nemen ???

Er is nu nog maar slechts het volgende mogelijk:
1. De V.P.R.O. zend het nogmaals uit op tv (dan zijn er klaarblijkelijk geen
problemen ???)
2. De DVD-Boxen worden gereviseerd, zodat alles daarna wél perfect in- en op
orde is !

helaas zal beide niet gebeuren. Met andere woorden, uw reële verwachtingen worden de grond in geboord. U bent uw goede geld kwijt aan zaken die technisch bezien meer dan rotzooi zijn. Uw opgeroepen plezier wordt vergald.
Neen, V.P.R.O. & Wim T. Schippers !!! (Jawel: ik spreek U… persoonlijk óók aan !!!) Op deze manier behoeft het allemaal niet !!!

“Flipper”
Flipper () (URL) - 14 12 09 - 07:49

Flipper heeft gelijk dat de prijs van de boxen hoog is in vergelijking tot wat we krijgen. Voor die prijs mag je toch zeker verwachten dat alles compleet is.

Wat betreft het wel uitzenden van complete afleveringen op tv en de gecensureerde afleveringen op DVD: er zijn indertijd contracten afgesloten voor uitzending op tv. TV-uitzendingen kunnen personen die in de serie voor komen niet voorkomen. Voor de DVD-uitgaven zijn echter nieuwe afspraken nodig waarin indertijd niet is voorzien. Indien bepaalde personen bezwaar hebben tegen het opnemen van hun bijdrage in een DVD-uitgave, dan is daar helaas niks aan te doen.

Tegenwoordig wordt dat soort afspraken wel gemaakt, dus we mogen er van uitgaan dat alles wat tegenwoordig op tv te zien is ook ooit in de volledige versie op dvd kan verschijnen. Nadeel is alleen dat er tegenwoordig nogal weinig op tv wordt uitgezonden dat interessant genoeg is om ooit op dvd aan te schaffen.
Marc () - 17 12 09 - 18:24

Vanaf 1 maart zendt digitaal themakanaal Best 24 ‘We zijn weer thuis uit’ gemaakt door Wim T. Schippers. Dagelijks om half 6.
Best 24 () (URL) - 19 02 10 - 14:56

Ben het met je eens, Marc. Hopelijk wordt het allemaal dan nog maar eens op tv uitgezonden (niet op een themakanaal, maar gewoon: op televisie !). Desnoods ’s nachts, maakt me niet uit. En dan kan het misschien minder versneden en met een bétere… beeldkwaliteit uitgezonden worden ?!
Je zou nu haast een oproep moeten doen van wie er nog oude VCR Videobanden heeft liggen waar het indertijd mee opgenomen kan zijn ! Dan heb je het tenminste wel helemaal echt 100% compleet !
Flipper
Flipper () (URL) - 08 03 10 - 12:33

That’s great news as for me! I was looking forward to this dvd!
freelance writer (URL) - 23 08 11 - 20:01

The only bad thing is that your real expectations are being drilled into the ground. You have lost your good money on things that are technically more than garbage!
studying english () (URL) - 15 08 18 - 10:11

Professional Human Resource Writing Services is very popular for students in search of human resource case study writing services and human resource research paper services.
Human Resource Writing Services () (URL) - 29 07 20 - 10:40


No trackbacks:

Trackback link:

Zet Javascript aan om een Trackback URL te genereren



  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile


 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.