About

This is the archive page for Wim T. Schippers-page. Click to go to the frontpage of this site.

Laatste Reacties

Religion Assignm… (We zijn weer Thui…): Religion coursework writi…
Philosophy Essay … (14 oktober Wim T.…): Philosophy coursework wri…
Environmental Hea… (Wim T. Schippers …): There are many online env…
Human Resource Wr… (Wim T. Schippers-…): Professional Human Resour…
Custom Creative W… (CD Schippers in P…): Legitimate creative assig…
Best essay writin… (Ronflonflon): Fascinating article! Much…
custom paper writ… (Stichting Wakker …): The fund of this kind may…
www.bigpaperwrite… (Avondvierdaagse i…): Greetings! This one is al…
help rewriting (14 oktober Wim T.…): I’ll be surely waiting fo…
editor for you (Wim T. Schippers …): Thanks for sharing this o…

Kalender

« April 2024
Z M D W D V Z
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Archieven

Volgend Archief

01 Dec - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Jan 2007
01 Mei - 31 Mei 2007
01 Jun - 30 Jun 2007
01 Okt - 31 Okt 2007

Oude Wim T. Schippers-page

Archief
Humo 1/8/'74

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.1: 'Dreadwind' 
XML Feed (RSS 1.0) 
XML: Atom Feed 

10 Oktober 07 - 12:11Wim T. Schippers-werk op DVD!

Fred Haché en Barend Servet

Fred Haché (Harrie Touw) en Barend Servet (IJf Blokker).
De foto's zijn aanklikbaar voor een vergroting.
Foto's: archieven VPRO/Beeld en Geluid

Vanaf 15 november brengt de VPRO het televisiewerk van Wim T. Schippers uit op dvd, onder de overkoepelende titel Wim T. Schippers' televisiepraktijken - sinds 1962. Dit grootschalige project bevat vele legendarische VPRO programma's, en een schat aan nooit eerder vertoond bonusmateriaal. In afzonderlijke collecties verschijnen er in een jaar tijd dvd-boxen van De Fred Haché Show, Barend is weer bezig, Van Oekel's Discohoek, Het is weer zo laat!, De lachende scheerkwast en ook recenter werk zoals Op zoek naar Yolanda, Plafond over de vloer en We zijn weer thuis.

Fred Haché en Barend Servet

De foto's bij deze tekst komen uit de Fred Haché Show. In het
twintig pagina's tellende boekje bij de DVD-box zijn nog meer
van dit soort foto's te zien.

De eerste twee dvd-boxen die verschijnen zijn:
De dvd box De Fred Haché Show bevat twee schijven met alle vijf afleveringen van de gelijknamige tv-show die oorspronkelijk in 1971/1972 door de VPRO werd uitgezonden. De dvd's bevatten uniek bonusmateriaal waaronder het verloren gewaande en door de VPRO geweigerde Interview met God; een recentelijk opgenomen 40 minuten durend interview met Wim T. Schippers, IJf Blokker (Barend Servet) en Ted Dellen (opnameleider De Fred Haché Show); en vier nooit eerder vertoonde Sad Movies, die Schippers in 1966/1967 maakte met Wim van der Linden.

De achtdelige dvd box We zijn weer thuis bevat alle 47 afleveringen van de gelijknamige dramady-serie die van 1989-1994 door de VPRO werd uitgezonden. Het bonusmateriaal op deze dvd's bestaat onder meer uit een 40 minuten durend interview met Wim T. Schippers en de overige hoofdrolspelers uit de serie. Zie voor de DVD-box van de Fred Haché Shows: http://www.vpro.nl/winkel/product?id=36958276 en voor We zijn weer thuis: http://www.vpro.nl/winkel/product?id=36958280 (bron: VPRO)

(meer)

- default - 20 comments / No trackbacks - §

05 Oktober 07 - 12:57Wim T. Schippers berichten uit de samenleving, nummer 11

Berichten uit de Samenleving

Nummer 11, oktober 2007, verschijnt maandelijks

Waar is het allemaal goed voor? Welnu, dat willen we graag even uitleggen. Het doel van deze Berichten is tot actuele uitwisseling te komen van alles wat zich rond Wim T. Schippers afspeelt, gaat afspelen of zich afgespeeld zou hebben. Als ook lezers ons informatie willen toespelen kan er als het ware een wisselwerking plaatsgrijpen die ten goede kan komen aan de volgende Berichten. Wil joe de Berichten ook ontvangen stuur ons dan maar even een e-mailtje! Heb joe vragen voor Berichten? Stel ze dan gewoon even!

Wim T. TV op DVD!
Op 15 november 2007 zullen de eerste twee series nu eindelijk op dvd verschijnen. De serie van de Fred Haché Show wordt als dubbeldvd uitgebracht. Naast de vijf afleveringen zal er ook veel bonusmateriaal op te merken zijn. De serie We zijn weer thuis zal als dvd-box met 8 schijven uitkomen met alle 47 afleveringen. Ook hierbij heel interessant bonusmateriaal! Het zal ongetwijfeld een bijzondere ervaring zijn om deze dvds af te kunnen spelen; heel iets anders dan VHS-opnames waarvan de kwaliteit in de loop van de jaren toch achteruit gaat.

Site rond Wim T. Schippers
De VPRO heeft op donderdag 4 oktober 2007, nota bene op Werelddierendag, een site rond Wim T. Schippers in het leven geroepen. De site is te vinden op www.vpro.nl/wimtschippers. Hier kun je o.a. alle informatie terugvinden over Wim T. Schippers’ Televisiepraktijken. De site zal in de loop van de tijd hoogstwaarschijnlijk ook worden uitgebreid met overzichten van alle televisie- en radiowerken. Naast de informatie over de dvds worden er ook links vermeld naar o.a. oude radioprogramma’s, zoals een chaotische uizending van 25 augustus 1973 met Barend Servet en Sjef van Oekel! Bovendien worden er data bekend gemaakt over interviews die komen naar aanleiding van het dvd-project.

Wim T. Schippers berichten uit de samenleving via de mail ontvangen? Meld je dan aan voor de mailinglijst van het Nederlands Wim T. Schippers Genootschap door een mailtje te sturen aan henk.n.bom]]at[[gmail.com

John - default - drie comments / No trackbacks - §

04 Oktober 07 - 16:4314 oktober Wim T. Schippers-avond op Cultura

Op de digitale zender Cultura wordt op 14 oktober een special uitgezonden rond Wim T. De aanleiding van de special is het toneelstuk Wuivend Graan, dat vanaf oktober op de planken zal staan. Dit is het eerste toneelstuk van Wim dat in vele jaren zal worden uitgevoerd. Een tweede reden is dat eind september een DVD-box van Wim T. uit is bij de VPRO (u weet wel: Postbus 11, in Hilversum reeds!).

In de special op Cultura op 14 oktober zit Wim T. Schippers rond de tafel met IJf Blokker (Barend Servet uit de Fred Haché Show) en Dick van den Toorn, Truus Dekker, Kenneth Herdigein (achtereenvolgens Thijs van der Hoed, Nel van der Hoed-Smulders en Govert Zwanenpark uit We zijn weer thuis) en Ted Dellen (opnameleider). Het gesprek wordt geleid door Henk van Gelder, schrijver en NRC-redacteur. De Wim T. Schippers-special is dus op 14 oktober te zien op Cultura vanaf 20.30 uur.

Cultura is te ontvangen via de digitale kabel Daarnaast via internet op deze stream (Windows Mediaspeler, breedband)

Website Cultura: http://cultura.nps.nl/

John - default - drie comments / No trackbacks - §

04 Oktober 07 - 16:38We zijn weer Thuis vanaf 7 oktober op Cultura

We zijn weer thuis

De zender Cultura zendt vanaf 7 oktober iedere week de comedy 'We zijn weer Thuis' rond het gezin van Nel van der Hoed-Smulders en haar nog thuis wonende zonen uit. Thuisblijven dus!

Cultura is te ontvangen via de digitale kabel

Daarnaast via internet op deze stream (Windows Mediaspeler, breedband)

Website Cultura: http://cultura.nps.nl/

John - default - vier comments / No trackbacks - §

Linkdump

10 10 07 12:06VPRO-site over Wim T.

De VPRO heeft sinds kort een eigen website over Wim T. Schippers. Op de site is info over Wim zelf te vinden, en daarnaast uitgebreide info over de DVD's uit de collectie Wim T. Schippers' televisiepraktijken - sinds 1962. 

http://www.vpro.nl/wimtschippers

- No comments - §