Over de site

Deze site gaat over de kunstenaar Wim T. Schippers. Wim T. is heel bekend om zijn televisiewerk uit de jaren zeventig en tachtig, met typetjes als Barend Servet, Fred Haché, Sjef van Oekel en Ir. Evert van der Pik. De kunstenaar werd echter al eerder wereldberoemd door begin jaren zestig een flesje prikkellimonade bij Petten in zee te gieten, waarvoor reportageteams tot aan Japan toe waren ingevlogen. Wim T. is daarnaast toch vooral ook beeldend kunstenaar, met prachtige objecten, die soms heel vergankelijk zijn, zoals de pindakaasvloer en de bami-stoel. In de jaren zestig werd hij toegerekend aan de Fluxus-stroming. Behalve al het voorgaande is Wim T. natuurlijk ook heel bekend, doordat hij samen met Paul Haenen Bert en Ernie van Sesamstraat van stemmen voorziet, en door zijn betrokkenheid bij reclamecampagnes, met name die voor de Stichting Wakker Dier.

Oude Wim T. Schippers-page

Archief
Humo 1/8/'74

Laatste Reacties

Religion Assignm… (We zijn weer Thui…): Religion coursework writi…
Philosophy Essay … (14 oktober Wim T.…): Philosophy coursework wri…
Environmental Hea… (Wim T. Schippers …): There are many online env…
Human Resource Wr… (Wim T. Schippers-…): Professional Human Resour…
Custom Creative W… (CD Schippers in P…): Legitimate creative assig…
Best essay writin… (Ronflonflon): Fascinating article! Much…
custom paper writ… (Stichting Wakker …): The fund of this kind may…
www.bigpaperwrite… (Avondvierdaagse i…): Greetings! This one is al…
help rewriting (14 oktober Wim T.…): I’ll be surely waiting fo…
editor for you (Wim T. Schippers …): Thanks for sharing this o…

Kalender

« Mei 2021
Z M D W D V Z
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Archieven

01 Dec - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Jan 2007
01 Mei - 31 Mei 2007
01 Jun - 30 Jun 2007
01 Okt - 31 Okt 2007

Wim T.-wiki
Wim T. Schippers-pagina VPRO
Kunstbus over Wim T.
Popinstituut
Kunst.nu/Galeries.nl

Pivotstyles
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.1: 'Dreadwind' 
XML Feed (RSS 1.0) 
XML: Atom Feed 

10 Oktober 07 - 12:11Wim T. Schippers-werk op DVD!

Fred Haché en Barend Servet

Fred Haché (Harrie Touw) en Barend Servet (IJf Blokker).
De foto's zijn aanklikbaar voor een vergroting.
Foto's: archieven VPRO/Beeld en Geluid

Vanaf 15 november brengt de VPRO het televisiewerk van Wim T. Schippers uit op dvd, onder de overkoepelende titel Wim T. Schippers' televisiepraktijken - sinds 1962. Dit grootschalige project bevat vele legendarische VPRO programma's, en een schat aan nooit eerder vertoond bonusmateriaal. In afzonderlijke collecties verschijnen er in een jaar tijd dvd-boxen van De Fred Haché Show, Barend is weer bezig, Van Oekel's Discohoek, Het is weer zo laat!, De lachende scheerkwast en ook recenter werk zoals Op zoek naar Yolanda, Plafond over de vloer en We zijn weer thuis.

Fred Haché en Barend Servet

De foto's bij deze tekst komen uit de Fred Haché Show. In het
twintig pagina's tellende boekje bij de DVD-box zijn nog meer
van dit soort foto's te zien.

De eerste twee dvd-boxen die verschijnen zijn:
De dvd box De Fred Haché Show bevat twee schijven met alle vijf afleveringen van de gelijknamige tv-show die oorspronkelijk in 1971/1972 door de VPRO werd uitgezonden. De dvd's bevatten uniek bonusmateriaal waaronder het verloren gewaande en door de VPRO geweigerde Interview met God; een recentelijk opgenomen 40 minuten durend interview met Wim T. Schippers, IJf Blokker (Barend Servet) en Ted Dellen (opnameleider De Fred Haché Show); en vier nooit eerder vertoonde Sad Movies, die Schippers in 1966/1967 maakte met Wim van der Linden.

De achtdelige dvd box We zijn weer thuis bevat alle 47 afleveringen van de gelijknamige dramady-serie die van 1989-1994 door de VPRO werd uitgezonden. Het bonusmateriaal op deze dvd's bestaat onder meer uit een 40 minuten durend interview met Wim T. Schippers en de overige hoofdrolspelers uit de serie. Zie voor de DVD-box van de Fred Haché Shows: http://www.vpro.nl/winkel/product?id=36958276 en voor We zijn weer thuis: http://www.vpro.nl/winkel/product?id=36958280 (bron: VPRO)

(meer)

- default - 20 comments / No trackbacks - §

05 Oktober 07 - 12:57Wim T. Schippers berichten uit de samenleving, nummer 11

Berichten uit de Samenleving

Nummer 11, oktober 2007, verschijnt maandelijks

Waar is het allemaal goed voor? Welnu, dat willen we graag even uitleggen. Het doel van deze Berichten is tot actuele uitwisseling te komen van alles wat zich rond Wim T. Schippers afspeelt, gaat afspelen of zich afgespeeld zou hebben. Als ook lezers ons informatie willen toespelen kan er als het ware een wisselwerking plaatsgrijpen die ten goede kan komen aan de volgende Berichten. Wil joe de Berichten ook ontvangen stuur ons dan maar even een e-mailtje! Heb joe vragen voor Berichten? Stel ze dan gewoon even!

Wim T. TV op DVD!
Op 15 november 2007 zullen de eerste twee series nu eindelijk op dvd verschijnen. De serie van de Fred Haché Show wordt als dubbeldvd uitgebracht. Naast de vijf afleveringen zal er ook veel bonusmateriaal op te merken zijn. De serie We zijn weer thuis zal als dvd-box met 8 schijven uitkomen met alle 47 afleveringen. Ook hierbij heel interessant bonusmateriaal! Het zal ongetwijfeld een bijzondere ervaring zijn om deze dvds af te kunnen spelen; heel iets anders dan VHS-opnames waarvan de kwaliteit in de loop van de jaren toch achteruit gaat.

Site rond Wim T. Schippers
De VPRO heeft op donderdag 4 oktober 2007, nota bene op Werelddierendag, een site rond Wim T. Schippers in het leven geroepen. De site is te vinden op www.vpro.nl/wimtschippers. Hier kun je o.a. alle informatie terugvinden over Wim T. Schippers’ Televisiepraktijken. De site zal in de loop van de tijd hoogstwaarschijnlijk ook worden uitgebreid met overzichten van alle televisie- en radiowerken. Naast de informatie over de dvds worden er ook links vermeld naar o.a. oude radioprogramma’s, zoals een chaotische uizending van 25 augustus 1973 met Barend Servet en Sjef van Oekel! Bovendien worden er data bekend gemaakt over interviews die komen naar aanleiding van het dvd-project.

Wim T. Schippers berichten uit de samenleving via de mail ontvangen? Meld je dan aan voor de mailinglijst van het Nederlands Wim T. Schippers Genootschap door een mailtje te sturen aan henk.n.bom]]at[[gmail.com

John - default - drie comments / No trackbacks - §

04 Oktober 07 - 16:4314 oktober Wim T. Schippers-avond op Cultura

Op de digitale zender Cultura wordt op 14 oktober een special uitgezonden rond Wim T. De aanleiding van de special is het toneelstuk Wuivend Graan, dat vanaf oktober op de planken zal staan. Dit is het eerste toneelstuk van Wim dat in vele jaren zal worden uitgevoerd. Een tweede reden is dat eind september een DVD-box van Wim T. uit is bij de VPRO (u weet wel: Postbus 11, in Hilversum reeds!).

In de special op Cultura op 14 oktober zit Wim T. Schippers rond de tafel met IJf Blokker (Barend Servet uit de Fred Haché Show) en Dick van den Toorn, Truus Dekker, Kenneth Herdigein (achtereenvolgens Thijs van der Hoed, Nel van der Hoed-Smulders en Govert Zwanenpark uit We zijn weer thuis) en Ted Dellen (opnameleider). Het gesprek wordt geleid door Henk van Gelder, schrijver en NRC-redacteur. De Wim T. Schippers-special is dus op 14 oktober te zien op Cultura vanaf 20.30 uur.

Cultura is te ontvangen via de digitale kabel Daarnaast via internet op deze stream (Windows Mediaspeler, breedband)

Website Cultura: http://cultura.nps.nl/

John - default - drie comments / No trackbacks - §

04 Oktober 07 - 16:38We zijn weer Thuis vanaf 7 oktober op Cultura

We zijn weer thuis

De zender Cultura zendt vanaf 7 oktober iedere week de comedy 'We zijn weer Thuis' rond het gezin van Nel van der Hoed-Smulders en haar nog thuis wonende zonen uit. Thuisblijven dus!

Cultura is te ontvangen via de digitale kabel

Daarnaast via internet op deze stream (Windows Mediaspeler, breedband)

Website Cultura: http://cultura.nps.nl/

John - default - vier comments / No trackbacks - §

01 Juni 07 - 17:21Zuurkool met vette jus

Filmpje bekijken

Voor afspelen van het filmpje is
de gratis Real Player nodig:

- default - een comment / No trackbacks - §

11 Mei 07 - 22:02Avondvierdaagse in het Willy Dobbeplantsoen

Avondvierdaagse in het Willy Dobbeplantsoen


Door Gerhard Aberson

Het bijna 10-jaar oude Willy Dobbeplantsoen te Olst was vanavond de tussenstop voor de finish van de avondvierdaagse. Dat er ditmaal verkeersregelaars nodig waren in het plantsoen behoeft geen betoog, immers zo druk was het zelfs bij de officiële opening in 1997 niet.
Ook op het omliggende grasland was het een drukte van belang. De meerdere aanwezige hondendrollen werden al snel vertrapt, zodat het in de omgeving heerlijk weeïg rook. De enthousiaste kinderen, danig vermoeid door de tochten van 5 of 10 kilometer, hingen aan het straatnaambord en stonden op de twee witte bankjes. Deze zijn echter inmiddels hufterproof, zodat de verkeersregelaars noch de heren-leden van Herensociëteit "voorheen de Nut's Neut" behoefden op te treden.
(meer)

- default - twee comments / No trackbacks - §

05 Januari 07 - 02:15Archief

Zo, alvast een begin gemaakt met het archief (zie linkerkolom, 'Over de site' en 'Inhoud'.) Wat een leuke website wordt dit toch... als het wáre!

Sjef in Humo

- default - acht comments / No trackbacks - §

02 Januari 07 - 23:47Ronflonflon

Ronald stuurde ons deze sticker. Het vervult ons geheel van nostalgie zoiets!!

Ronflonflon

(klik op de afbeelding voor vergrote weergave)

John - default - twee comments / No trackbacks - §

31 December 06 - 19:54Een spiksplinternieuwe site...

Maar hij is nog niet helemaal klaar...

De Wim T. Schippers-page begint het nieuwe jaar goed. Na jaren een zieltogend bestaan te hebben geleden, komt de site ineens tot leven. Heeft dat wellicht te maken met de nieuwe activiteiten van en rond Wim T. zelf? Het komend jaar zit er weer een toneelstuk aan te komen, dat onder de titel 'Wuivend graan' in oktober 2007 in premiere zal gaan, en bovendien gonst het van de geruchten dat er dit jaar eindelijk werk van Wim T. op DVD zal komen te verschijn... REEDS!

De nieuwe site biedt nieuwe mogelijkheden. Zo krijgt het Wim T. Schippers Genootschap via een web-interface rechtstreeks toegang tot de site, net als enige andere betrokkenen die regelmatig nieuwtjes rond Wim T. te melden hebben.

Tot de migratie van een deel van de content van de oude site naar de nieuwe is voltooid, zal de oude site via een linkje op de nieuwe site (links bovenaan) nog gewoon kunnen worden opgeroepen.

Hoe dan ook... iedereen alvast een fraai nieuwjaar gewenst. Pollens, ik word een peu nerveu van al die champagne... maar geen nood, ik heb gezien beneden bij een lantaarnpaal, daar staat een mooie oude herenfiets met wel twee riante fietstassen! Als ik onderweg nou maar niet in de poep trap...

- default - zeven comments / No trackbacks - §

13 December 06 - 14:15Van het Genootschap

Wim T. Schippers berichten uit de samenleving 2


Nummer 2, december 2006, verschijnt maandelijks

Een uitgave van het Nederlands Wim T. Schippers Genootschap
Henk en Hans Bom.

Waar is het allemaal goed voor? Welnu, dat willen we graag even uitleggen. Het doel van deze Berichten is tot actuele uitwisseling te komen van alles wat zich rond Wim T. Schippers afspeelt, gaat afspelen of zich afgespeeld zou hebben. Als ook lezers ons informatie willen toespelen kan er als het ware een wisselwerking plaatsgrijpen die ten goede kan komen aan de volgende Berichten. Wil joe de Berichten ook ontvangen stuur ons dan maar even een e-mailtje! Heb joe vragen voor Berichten? Stel ze dan gewoon even!

(meer)

- default - No comments / No trackbacks - §

Mededelingen

10 10 07 12:06VPRO-site over Wim T.

De VPRO heeft sinds kort een eigen website over Wim T. Schippers. Op de site is info over Wim zelf te vinden, en daarnaast uitgebreide info over de DVD's uit de collectie Wim T. Schippers' televisiepraktijken - sinds 1962. 

http://www.vpro.nl/wimtschippers

- No comments - §

03 01 07 20:37Verkorte URL

Behalve via de oude URL (die al bijna 12 jaar in gebruik is), is de Wim T. Schippers-page vanaf vrijdag 5 januari ook bereikbaar via het domein www.wim-t.nl. (gewoon alleen 'wim-t.nl' werkt ook). De oude URL die hieronder staat blijft voor de site gewoon de belangrijkste ingang, de nieuwe URL is extra voor de gemakszuchtigen onder ons, omdat die makkelijker in te typen is...

http://www.xs4all.nl/~johnpiek/schippers.html

John - No comments - §

31 12 06 22:17CD Schippers in Plafondvaart

Hier krijgen wij heel veel mailtjes over: de CD Schippers in Plafondvaart, met meer dan 20 liedjes vanaf de jaren zestig tot aan het werk met Bert en Ernie (o.a. 'Op zoek naar Yolanda', 'Zuurkool met vette jus', 'Ik ben Jan Vos', 'Nederlands fabrikaat' en 'Ik ben Gerrit'), is volgens de website van Hummelinck Stuurman Theaterbureau nog gewoon te koop voor slechts 10 euro. (klik hier voor de site)

- vier comments - §

22:08Stichting Wakker Dier


Kuikentjes verhakselen? Word Wakker! Kijk op www.wakkerdier.nl

- een comment - §