Columns

e-mail 

`

Het ongelooflijke maar echt gebeurde verhaal van...
829. Charles Sobhraj (deel 2)

29 augustus 2012
2012, copyright: GoHansBrinker.com

Tijdens zijn gevangenschap nabij Parijs wist Sobhraj zich geliefd te maken bij een rijke gevangenisvrijwilliger Felix d'Escogne met wie hij vriendschap sloot.

Nadat hij voorwaardelijk vrij kwam ging Sobhraj bij d'Escogne in wonen. Zijn tijd verdeelde hij tussen zijn contacten met de high society van Parijs en de contacten die hij met de Parijse onderwereld had. Hij vergaarde al snel rijkdom door een aantal zwendelpraktijken en inbraken. Gedurende deze periode ontmoette hij Chantal Compagnon met wie hij een relatie begon. Chantal kwam uit een gegoede conservatieve Parijse familie. Chobhraj vroeg haar ten huwelijk, maar werd nog diezelfde avond gearresteerd omdat hij de politie van zich af had weten te schudden terwijl hij in een gestolen auto reed.

Charles werd hierop veroordeeld tot acht maanden celstraf in dezelfde Poissy-gevangenis waar hij al eerder zat. Chantal liet hem echter niet in de steek en bleef hem in de gevangenis bezoeken. Kort na zijn vrijlating zijn ze getrouwd.

Omdat de verdenkingen tegen Sobhraj zich bleven opstapelen besloot het stel hun verblijf in Frankrijk te verruilen voor Azi, om zo te voorkomen dat Charles opnieuw zou worden gearresteerd. Chantal was inmiddels zwanger. Via het oostblok en met valse papieren werd zo naar Bombay in India gereisd, waar het stel in 1970 aankwam. Onderweg werden voortdurend mensen beroofd met wie het stel tijdens hun reis kort daarvoor bevriend was geraakt. Chantal beviel in Bombay van hun dochter.

In Bombay maakte het stel een goede indruk onder de daar wonende expat-gemeenschap. In de tussentijd verdiende Sobhraj er zijn geld door aan de lopende band auto's te stelen en door smokkel. De winst hiervan ging echter op aan de toenemende gokverslaving van Charles.

In hetzelfde jaar werd Charles er gearresteerd wegens een mislukte gewapende overval op een juwelierswinkel in Hotel Ashoka. Sobhraj wist echter te ontsnappen met Chantal's hulp door voor te doen alsof hij ziek was. Beide werden echter korte tijd later weer gearresteerd. Sobhraj's vader in Saigon leende hem vervolgens geld om zijn borgtocht te betalen, en kort daarna vluchtte hij naar Kaboel in Afghanistan.

Bronvermelding: diverse bronnen, dit verhaal leunt o.a. zwaar op Wikipedia in het Engels, Duits, Nederlands, Frans en Italiaans.

Categorie: informatief - plusminus 340 woorden - Alles op deze website is in principe fictie, hoewel er elementen uit de realiteit kunnen zijn verwerkt. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. De column is niet in alle gevallen heel geschikt voor jonge lezers.

Muziektip: Father And Son by Cat Stevens http://tinysong.com/Ay5y

Voor meer columns ga naar www.GoHansBrinker.com (als je daar tenminste al niet bent :-) )
De columns per mail ontvangen? Abonneer je op de mailinglijst.
Abonneren op de columns via RSS met bijv. FeedReader of iTunes gaat ook, via: rss.xml
  
Op de iPhone kan abonneren met RSS via iTunes en op Android met de app Listen.

vorige column - volgende column - archief - home