Voorpagina


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 


N.b.: De meeste foto's op deze site zijn 'aanklikbaar' voor een vergroting.


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 

« Kasteel Groeneveld | Home | Foto's brand Armandom… »

Armando Museum afgebrand

22 10 07 - 17:39

Armando Museum

Het Armando Museum in beter tijden op de site van het museum.

Wat erg. Ik hoor net dat het Armando Museum is afgebrand. Behalve de ellende voor alle geëvacueerden, het dagverblijf voor verstandelijk gehandicapten ernaast, voor de kunstenaar zelf en voor mensen van wie hun bezittingen ook door de grote brand zijn geraakt, is het echt een kleine ramp. Een brand als deze kan in de grotendeels uit de Middeleeuwen stammende binnenstad van Amersfoort waar veel hout is gebruikt, makkelijk om zich heen grijpen.

De brand is bestreden door korpsen uit Utrecht, Amersfoort, Bunschoten en Soest wat de omvang van de brand al aangeeft. Panden in de omgeving zijn ontruimd en een groot deel van de historische binnenstad van Amersfoort is vanwege de brand afgesloten.

Armando Museum

Nu.nl had een foto waarbij de vlammen uit de toren sloegen.

Een woordvoerder van de brandweer heeft gemeld dat het gehele pand als verloren moet worden beschouwd. Van de collectie is vermoedelijk niets gered. De onlangs gerestaureerde toren staat op instorten. In het museum waren 21 schilderijen en één sculptuur tentoongesteld van Armando zel, en daarnaast werken van Albrecht Dürer, Hercules Segers, Andreas 'Andries' Schelfhout, Jacob van Ruisdael, Anton Mauve, M.A. Koekkoek, Ch.F. Daubigny en Willem Bastiaan Tholen. Dit alles moet bij de brand verloren zijn gegaan. Vreselijk. (JP)


drie comments

Dit is inderdaad vreselijk; ik heb er geen andere woorden voor. Zo’n mooi gezichtsbepalend stukje van de binnenstad….
Steef () (URL) - 22 10 07 - 18:32

Dit is inderdaad echt vreselijk. Hoewel ik nooit binnen ben geweest, vond ik het van buiten altijd al zeer herkenbaar. Een van die herkenningspunten in het centrum.

Ik zag zojuist op het journaal beelden van het naar beneden storten van de torenhaan. Zonde.

Overigens nog even ter aanvulling: Ook korpsen uit Leusden en Woudenberg zijn direct opgeroepen, en later is ook nog een eenheid uit Zeist richting Amersfoort gereden (als ik de sirenes hier in Woudenberg mag geloven, in combinatie met wat ik op alarmeringen.nl vond)
Stefan (URL) - 22 10 07 - 20:38

En inmiddels is baarn ook opgeroepen
stefan () (URL) - 22 10 07 - 21:59


Trackback link:

Zet Javascript aan om een Trackback URL te genereren

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile


 

  (Ingelogd als )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.