Voorpagina


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 


N.b.: De meeste foto's op deze site zijn 'aanklikbaar' voor een vergroting.


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 

« De 7e op 070707 | Home | Groot onderhoud A1 »

Nachtelijk kabaal in Leusden

04 08 07 - 09:00

Het is vrijdagmorgen 5:00 uur. Een mug in de slaapkamer maakt mij een beetje ge"iriteerd wakker. De zoveelste deze tijd. Echter hoor ik ineens een sirene. En hij blijft maar gaan. Minutenlang hoor ik het geluid van de brandweerauto. En denk maar niet dat hij uitgaat. Nee, het is vijf uur in de morgen. Blijkbaar heeft de branweerman die achter het stuur zit het idee dat het wel eens heeeeeel erg druk kan zijn op de weg. Iedereen moet gewaarschuwd worden.

Brandweerkazerne Leusden

Later blijkt dat hij onderweg is naar een grote brand van een boerderij aan de rand van Leusden. Meerdere brandweerauto's uit verschillende aangrenzende branweer regios moeten ook naar de brand toe om te helpen met het blussen. Je hoort die auto's soms een keer de sirene aanzetten. Ik begreep daaruit dat het best wel serieus moest zijn. Later hoorde je ook nog een politiewagen naar de plaats van het onheil rijden. Maar die ene brandweer had blijkbaar last van een vastzittende schakelaar in de cabine. Of hij wilde iedere Leusdenaar wakker maken met zijn sirene. Hij bleef maar gaan. taa-tuut-taa-tuut-taa-tuut-taa-tuut. Minutenlang dat geluid in de stille zonnige ochtendlucht. Goedemorgen Leusden, er is een groete brand! Eindelijk. Hij was op de plaats van de brand aangekomen. De sirene kon uit. Nu alleen die boerderijbrand aan de Bouwdriest 1 in Leusden nog even blussen. Leusden kon nog even gaan slapen......


No comments

Trackback link:

Zet Javascript aan om een Trackback URL te genereren

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile


 

  (Ingelogd als )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.