Voorpagina


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 


N.b.: De meeste foto's op deze site zijn 'aanklikbaar' voor een vergroting.


 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
   
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 

« Dias Latinos | Home | ”Ook in de natuur zij… »

coffeeunited op het stationsplein

09 06 07 - 18:07

Terrassen in amersfoort

Gelegenheid: coffeeunited
Locatie: Stationsplein

Bij coffeeunited kun je koffie met veel melk krijgen die Latte Machiato heet, en mintthee met complete groene bladeren, met de groene takken er nog aan. Het terras is niet afgeschermd, gewoon wat losse tafels, op een enkeling staat de suiker. Het is er deze dag niet druk. Het regent een beetje, dreigt naar onweer, maar door de tafel wat te verschuiven zit je prettig droog onder de betonnen overkapping.

Er is veel te zien. Mensen die op de bus wachten. Mensen die naar de bus rennen. Mensen die langs lopen naar... Ja, naar waar eigenlijk? Want je zit hier toch op een redelijke uithoek van het plein.

coffeeunited - stationsplein



Zo komen er vier ouderen luidruchtig aanlopen. Het zijn twee mannen en twee vrouwen. Eén man loopt met een rollator. Een van de vrouwen deelt hoestbonbons aan de andere drie van het gezelschap uit. Er is wat overredingskracht voor nodig voor de man met de rollator er een wil. Ze reikt hem vervolgens met grote moeite, want er zit een breed zitplateau tussen, de hoestbonbon aan.

Ondanks het enigszins druilerige weer is de stemming bij de vier die toch echt niet meer piepjong zijn uitgelaten. Een man, halverwege de dertig, met een prachtige donkerbruine huidskleur ziet het met een glimlach aan. Of hij er ook een wil. 'Is goed voor je gezondheid?' zegt hij in gebroken Nederlands. Het hele gezelschap vindt hem onbevangen aardig. Het is geloof ik wel wederzijds. De man neemt de hoestbonbon vol dank in ontvangst. En in zijn beste Nederlands voegt hij er welgemeend 'En een heel fijn weekend nog!' aan toe. De ouderen groeten hem allervriendelijkst en lopen verder richting uithoek van het plein.


No comments

Trackback link:

Zet Javascript aan om een Trackback URL te genereren

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile


 

  (Ingelogd als )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.