Columns

e-mail 

`

795. Ik zoek een kattenfluisteraar (3)

13 december 2011
©2011, copyright: GoHansBrinker.com

Ik heb ze wel eens opgesloten in de keuken, ver genoeg weg om in elk geval het geschreeuw niet meer zo sterk te horen. Maar daarmee moet ik oppassen. Toen de jongste net na het slopen van de verwarmingsketel twee weken lang om verdere schade te voorkomen de keuken niet meer uit mocht kreeg ze van de stress spontaan haar blaasgruisproblemen terug die net zo mooi waren verdwenen. Als ik dingen moet inspreken of voor mijn werk vlak voor een deadline zit doe ik dat wel eens de katten als geluidsbron op die manier bij me weghouden.

Waar ze enorm van onder de indruk kunnen zijn is als het gedoe rond etenstijd plaatsvindt, en ik de veroorzaker van de ellende met eten domweg oversla. Straffen helpt niet, maar die boodschap wordt geweldig goed begrepen, ook al krijgt de overgeslagene na twintig minuten of een half uur of soms iets langer alsnog gewoon haar eten. Het is vermoedelijk opvoedkundig bijzonder verkeerd, ik voel me er die keren dat ik het paardenmiddel toepas vaak ook geweldig schuldig over. Het werkt echter wel. Soms zelfs dagenlang. Dat verschilt overigens wel per kattenpersoontje.

Er zit namelijk ook een downside aan het met eten overslaan: de oudste heeft na een dergelijke actie duidelijk in haar oren geknoopt dat dit het signaal is dat het echt genoeg is geweest. Die gedraagt zich vervolgens een hele poos uiterst keurig. De jongste echter is na het overslaan direct bijzonder braaf en heel licht slijmerig, ze houdt zich in. Als ze vervolgens alsnog haar eten krijgt, wordt dit in meerdere gevallen vermoedelijk als een teken van zwakte van mijn kant gezien. In elk geval begint ze zodra dat eten op is precies waar ze net voor die eerdere geannuleerde maaltijd met klieren was gebleven.

Afijn, je leert dus wel steeds bij.

Categorie: life-log/satire - plusminus 302 woorden - Deze column kan deels op fictie berusten en de informatie is niet noodzakelijkerwijs volledig. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. De column is niet in alle gevallen heel geschikt voor jonge lezers.
  

vorige column - volgende column - archief - home