Columns

e-mail 

`

824. Detective-maand

7 juli 2012
©2012, copyright: GoHansBrinker.com

De afgelopen weken heb ik steeds kunnen genieten van detectives via de site van de KRO. Vandaag dacht ik er nog eentje te gaan kijken. Maar hé, dat ging niet, ik moest me eerst aanmelden met Facebook????!!!! Principieel dus niet, maar toen ik even verder keek bleek het ook met Hyves te kunnen en ook met OpenID, wat me meer aansprak. Liever meldde ik me heel gewoon ouderwets zelf bij deze site aan. En dat kon ook.

Afijn, het werd me niet duidelijk of ik me danwel, dan niet als lid aanmeldde van de KRO door mij als lid van deze site aan te melden. Dat liet de tekst dus in het midden. Omdat er voor een lidmaatschap gewoonlijk betaald dient te worden (anders telt het niet mee om een volwaardige omroep te blijven) en er daar geen melding van gemaakt werd, ging ik er maar van uit dat het niet zo was.

OK, als ik me dan had aangemeld zou ik eindelijk kunnen kijken.

Vlug want ik heb weinig tijd, ik wilde Barnaby in drie gedeeltes gaan kijken, verspreid over de komende dagen. De site meldt dat de aflevering tot en met 24 juli te bekijken is.

Maar nee... Toen ik me had aangemeld moest ik eerst de bevestigingsmail afwachten en de link daarin aanklikken. Ik wilde de detective kijken op de computer waar ik normaal op mail, dat doe ik via Linux, en om deze aflevering te kijken had ik die net onder Windows opgestart omdat dan het beeld van Uitzend Gemist en aanverwante sites er net iets beter uitziet. Geen mail op geïnstalleerd. Afijn, dan mijn andere PC maar opgestart want dat gaat sneller.

Thee gezet in de tussentijd, en als ik het mailtje dan geopend had en op een link geklikt...

In het begin van dit proces had ik mijn kat Martine die gerieflijk bij me op schoot was gaan zitten al van mijn schoot gehaald. Al dat aanmelden en andere typ- en surfwerk met deze vrij zware onrustige kat bleek al snel een kleine beproeving.

Mooi, de thee was klaar, de link was aangeklikt, terug naar de andere kant van de kamer met de PC en de gemakkelijke stoel waar ik nu toch eindelijk naar de oplossing van de moord van deze week in Midsomer Wellow zou kunnen kijken.

Niet!

"U heeft geen profiel aangemaakt" zo sprak de site dreigend. Ja verdikkeme (dat kan ik zeggen want katholiek KRO zit hoogstwaarschijnlijk niet zo met een door vele mensen niet eens als zodanig herkende pseudo-vloek als bijvoorbeeld de EO of de NCRV waar ik dat wel uit mijn hoofd zou laten). Potverdrie! Waarom zou ik beroep, geboortedatum of ik een partner zoek, et cetera hier willen opschrijven? Ik wil alleen maar Barnaby kijken.

Of ik mijn KRO-lidmaatschap aan het zojuist aangemaakte account wilde koppelen. Nee ik wil alleen maar even pauze houden op een voor mij drukke werkzaterdag, waarom treiteren jullie mij toch zo?

Afijn, nu ik ingelogd was opnieuw naar de detective-aflevering van mijn keuze. Ik dacht nog, als ik nu nog één vraag moet invullen... dan kan het me niet meer schelen hoeveel vragen ik daarna nog moet beantwoorden.

Toen ik vervolgens de detective wilde opstarten stond er letterlijk "Je bent ingelogd in de KRO Community. Je hoeft alleen nog maar fan te worden om deze uitzending te kunnen kijken." Er zat een verleidelijk grote knop onder met daarop de tekst "Ik word fan".

Ik ben geen fan en ik wil het ook niet veinzen. Ik wil mijn trots niet kwijt en zo wil ik door een deels van belastinggeld betaalde club ook niet behandeld worden. Ik had alleen maar een stukje van een van de detectives willen kijken, zoals ik in de afgelopen dagen ook meerdere keren heb gedaan.

En daarom bied ik iedereen dus, geheel gratis en zonder verplichte aanmelding voor wat ook =je hoeft niet eens een fan te worden of te zijn= in plaats van dat kijken dus naar Barnaby, deze fraaie KRO-kritische en helaas zonder de Rooms Katholieke Blote Dans uit de Fred Haché show column aan. Veel plezier (maar blijf asjeblieft een poosje van de website van die katholieke omroepgekken vandaan als je met dit weer behalve warm niet tegelijk ook vreselijk woest wilt worden!)

Categorie: life-log - plusminus 707 woorden - Alles op deze website is in principe fictie, hoewel er elementen uit de realiteit kunnen zijn verwerkt. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. De column is niet in alle gevallen heel geschikt voor jonge lezers.

Muziektip: P.S. (I'm Still Not Over You) by Rihanna http://tinysong.com/HEvl

Voor meer columns ga naar www.GoHansBrinker.com (als je daar tenminste al niet bent :-) )
De columns per mail ontvangen? Abonneer je op de mailinglijst.
Abonneren op de columns via RSS met bijv. FeedReader of iTunes® gaat ook, via: rss.xml
  
Op de iPhone kan abonneren met RSS via iTunes en op Android met de app Listen.

vorige column - volgende column - archief - home