Columns

e-mail 

`

798. Chuck Norris is a hunter

28 december 2011
©2011, copyright: GoHansBrinker.com

Een van de meest grappige reclamespotjes van dit moment vind ik het spotje voor de online videogame Wold of Warcraft. In het spotje zie je links martial arts (vechtsport) specialist Chuck Norris, met rechts van hem zijn avatar in de game, en aan diens zijde een witte Siberische tijger.

Norris kijkt bozig.

Terwijl je Norris' avatar in de meest bizarre vechtsituaties ziet wordt met een redelijk zwaar accent de volgende tekst uigesproken.

Chuck Norris is a hunter

But (eh) Chuck Norris does not hunt...

Hunting will imply the possibility of faillure
(Stem klinkt dreigend nu)

(Norris laat dreigend in beeld zijn vingersknokkels klikken)

There are 10 million people in the World of Warcraft...

because Chuck Norris allows them to live!!
(nog veel dreigender)

Norris zelf zegt dan nog dat de game zijn goedkeuring weg kan dragen.

De bovenstaande tekst refereert aan een hype op internet de zogenaamde Chuck Norris Facts, die vele jaren duurde. Een beetje zoals het hondje Fenton nu, hoewel ik betwijfel of die het wel zo lang in the hall of fame zal volhouden.

De rage bestond eruit dat internetters en mensen in de echte wereld (in beide gevallen veelal studenten) zonder dat Norris daarin gekend was of aanvankelijk weet van had allerlei gefingeerde en vaak fantastische feiten over Norris bekend maakten. Norris was hierin vaak min of meer Superman in het kwadraat.

Norris speelde tussen 1993 en 2001 de hoofdrol in een in de VS heel populaire actieserie op TV, "Walker, Texas Ranger" genaamd. In het begin van 2005 begin had TV-presentator Conan O'Brien in The Late Night Show een grap over de Chuck Norris Facts waarin hij soortgelijke, maar meest op de serie Walker, Texas Ranger gebaseerde feiten presenteerde.

Dit was de start van een rage die zich in zowat alle talen over de hele wereld verspreidde. Protesteerden Duitse studenten tegen een studietijdverkorting? Dan is er een spandoek "Alleen Chuck Norris kan nu nog binnen de termijn afstuderen".

Norris zelf reageerde heel sportief op de absurde 'facts'. Hij schreef op zijn website dat hij ze vaak grappig vindt en was er absoluut niet door beledigd. Wel begon hij in 2007 een rechtszaak toen een uitgeverij een album met daarin 400 Chuck Norris Facts wilde publiceren. Een half jaar later liet hij zijn claim echter vallen.

Norris, de diep gelovig is schreef achteraf over een van de bekendste 'facts' dat hij er in werkelijkheid wel diep van overtuigd was dat het uiteraard de Voorzienigheid was die niet alleen alles bepaald had, maar die ook alle wezens op aarde had geschapen. De 'fact' waarover dit ging luidt als volgt:

There is no theory of evolution.
Just a list of creatures Chuck Norris has allowed to live
.

Het is deze fact waaraan in het reclamspotje voor Warcraft wordt gerefereerd.

De genoemde commercial is hier op YouTube te bekijken:
http://www.youtube.com/watch?v=arKpdxjHamI

Norris schrijft overigens ook over fitness. En heel terecht ook, als je je bedenkt dat hij in de commercial bijna 72 is.

Categorie: informatief - plusminus 493 woorden - Deze column kan deels op fictie berusten en de informatie is niet noodzakelijkerwijs volledig. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. De column is niet in alle gevallen heel geschikt voor jonge lezers.
  

vorige column - volgende column - archief - home