Columns

e-mail 

`

793. Ik zoek een kattenfluisteraar

9 december 2011
©2011, copyright: GoHansBrinker.com

Ik zoek een kattenfluisteraar. Ik heb drie kattenpsychologieboeken waarin dingen staan zoals hoe je een kat kunt trainen dat je hem/haar net als een hond aan een riem dagelijks, geheel zonder kattenprotesten, uit kunt laten. Er staan meer van dat soort kunststukjes in, waar een enkele van soms dicht tegen de kunstjes aan zit, die je met goed fatsoen in een circus dat nog met dieren werkt zou kunnen uitvoeren. Niets voor mij. Ik haat al vanaf mijn vroege kinderjaren circussen. Clowns vind ik vreselijke aanstellers, Bassie en Kokkie inclusief (of was Peppie nou de clown van dat ene stel?) Ik kon als kind zelf ook zo gek doen als zij, maar dan kreeg ik steevast straf. Of een onaardige buurvrouw zei dat ik op moest passen omdat anders mijn leven lang mijn gezicht zo zou blijven staan. Waarom zou een randdebiele of een zich zo voordoende volwassene die zijn gezicht met verf beklad heeft dat dan wel mogen. En nog sterker, waarom zou iemand zoiets voor leuk verklaren?

Maar goed, je kunt er lollig over doen, ik heb echt wel redelijk wat te stellen momenteel met die drie kattenbeesten. Er is een duidelijke trend te bespeuren. De oudste en de jongste willen de baas zijn over het huis. Nou is daar volgens democratische regels niet zoveel tegenin te brengen, zij zijn immers met zijn tweeën in een tegenover mij in mijn eentje als je reëel bent overweldigende meerderheid.

Het is alsof de middelste dat begrijpt. Hoe vervelender de andere twee tegen mij doen, hoe liever dat zij gaat doen. Inmiddels spant ze vrolijk met mij tegen de andere twee samen. Dat lieve vind ik heel erg leuk, maar in de haak is het toch ook niet dat ze meent mij te hulp te moeten schieten. Ik heb een zwak voor katten en daar maken de beide kattenhooligans geweldig knap gebruik van. Maar ik moet toch ook in mijn eentje voldoende overwicht hebben op die twee die deze regelrechte Amersfoortse lente van die veel grotere Arabische lijken te hebben afgekeken?

Categorie: life-log/satire - plusminus 340 woorden - Deze column kan deels op fictie berusten en de informatie is niet noodzakelijkerwijs volledig. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. De column is niet in alle gevallen heel geschikt voor jonge lezers.
  

vorige column - archief - home