Columns

e-mail 

`

792. De eerste (3)

8 december 2011
©2011, copyright: GoHansBrinker.com

In deel twee schreef ik al over de ergerniswekkende reclame voor een zoetig frisdrankje met veel koolzuur erin. Helemaal tenenkrullend zijn die gekken van zo'n andere multinational. Noemen een slappe chocoladereep "The Legend", terwijl ie eigenlijk naar een planeet vernoemd is, en helemaal geen chocoladereep is, maar een nepperd met flinterdunne matige melkchocola aan de buitenkant en een caramelle soort van snot-equivalent erin. Mensen met een slechtzittend kunstgebit let vooral op!

 Legende-oelewappers. Een legende ontstaat door overlevering. Ik ga er toch niet vanuit dat u door het met zo'n stokoud verhaal te vergelijken de mufheid van uw product nog extra wilt benadrukken? Bedenk een reep met broccoli erin met dikke roomsaus en tegelijk zeer weinig calorieën, of met een heerlijke bijzonder goede verse espresso-smaak die vanzelf warm wordt zodra je de verpakking opent. Dan kunnen we nog eens opnieuw praten.

Afijn, ik verheug me er dus nu alvast zodanig op, op dat reclame-bashen dat ik me als ik eraan denk alvast ongemerkt ga warmlopen.

Het is niet met die columns begonnen hoor, die link met reclame die ik blijk te hebben. Een jaar voordat ik daarmee begon ben ik ooit eens een soort geparodieerde actiesite begonnen, die er net echt uitzag alsof er, inclusief taalfouten, een echte actiegroep achter zat. De website heette "Zap weg bij Frisia", dat was omdat ik me zo stoorde aan het gebazel van ene Edvard Niessing die dat merk in een bepaalde periode nogal aanprees. Opmerkelijk weinig van gehoord de laatste tijd trouwens. Zowel van dat merk als van haar pleitbezorger. Overigens heb ik in de periode na 2001 ook nog een site gehad onder de titel "Stop de Reclamediarree", inclusief een domeinnaam van diezelfde strekking ervoor, ik dacht twee jaar lang. Die van Frisia sloeg echter beter aan. Verschillende kranten plaatsten een bericht over de vermeende actiegroep, waaronder de Gooi- en Eemlander.

Maar goed. Dat alles dus naar aanleiding van die eerste ondertussen meer dan tien jaar oude tekst, die me als oervader aller columns (van mijn hand zijnde) toch wel dierbaar is.

Categorie: bespiegeling - plusminus 340 woorden - Deze column kan deels op fictie berusten en de informatie is niet noodzakelijkerwijs volledig. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. De column is niet in alle gevallen heel geschikt voor jonge lezers.
  

vorige column - archief - home