Columns

e-mail 


Thrill-seeker Dirk trekt een grote met de hand gevangen vis uit het water.
Foto: ©2011, Discovery Networks / EMEA/UK. N.b. foto's bij deze column zijn gebruikt met toestemming van Discovery voor gebruik bij deze column. Overname van dit beeldmateriaal zonder toestemming van Discovery Networks is niet toegestaan!

786. Hillbilly Handfishin'

2 december 2011
©2011, copyright: GoHansBrinker.com

Discovery heeft weer zo'n programma waarvan je in eerste instantie denkt: "Wat kan daar nou aan zijn, zo'n onderwerp?" Het programma Hillbilly Handfishin' is echter ronduit spectaculair! Het gaat over een paar mannen uit Oklahoma die al generaties lang vissen vangen, onder andere door hun eigen handen en voeten als aas te gebruiken. Weliswaar raakt er niemand een vinger of zo kwijt, hooguit soms een nagel van een teen of vinger, maar de meervallen die ze vangen van soms 30 kg zwaar bijten wel degelijk tot bloedens toe!

Ze hebben er hun werk van gemaakt om voor stadsmensen actievakanties te organiseren in de natuur, waarbij de gasten zelf ook die vissen mogen vangen: met hun handen! De mensen die dit doen zijn gewoon thrill-seekers, wat je te zien krijgt is ongelooflijk boeiend. In één aflevering is de man van een motorbikerstel ineens zijn trouwring kwijt. Zijn vrouw, die niet snel ergens bang voor is aarzelt geen moment als ze de ring in de bek van de net door haar man gevangen mega-meerval ziet, en graait zo de trouwring terug wat wonderwel nog lukt ook.

Eigenlijk bestaat vrijwel de gehele aflevering uit dat kleine groepje mensen die zich een groot deel van de uitzending tot boven hun middel en vaak tot aan hun schouders in troebel water bevinden. Maar de uitdrukking op de gezichten van die gasten, die volgens mij soms nauwelijks ooit de stad uit komen, wanneer er zo'n half-mansgrote meerval aan hun voeten zit te knabbelen is gewoon onbeschrijflijk boeiend om te zien. Het zijn vooral de reacties van de mensen die het tot zo'n leuk programma maken.

De vissen worden overigens na de vangst vrijwel direct netjes en respectvol terug in het water gezet en vrijgelaten, soms na een kusje op hun kop. Behalve die vissen is het gebied daarbij ook nog vergeven van de ook voor mensen zeer gevaarlijke moccasin-slangen en net zo gevaarlijke schorpioenen. Verder kunnen er ook bevers en muskusratten in de onder water staande holen zitten, waar de vissen om ze te vangen op de tast worden gezocht, in plaats van 'alleen maar' een meerval van bijna anderhalve meter lang...

Het programma is elke maandagavond om 20.00 uur op Discovery Channel te zien, met een herhaling onder andere op donderdag.

Categorie: recensie - plusminus 376 woorden - Deze column kan deels op fictie berusten en de informatie is niet noodzakelijkerwijs volledig. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. De column is niet in alle gevallen heel geschikt voor jonge lezers.


©2011, Discovery Networks / EMEA/UK. N.b. foto's bij deze column zijn gebruikt met toestemming van Discovery. Overname van dit beeldmateriaal zonder toestemming van Discovery Networks is niet toegestaan!


©2011, Discovery Networks / EMEA/UK.
N.b. foto's bij deze column zijn gebruikt met toestemming van Discovery. 


©2011, Discovery Networks / EMEA/UK.


©2011, Discovery Networks / EMEA/UK

.  .

vorige column - archief - home