Columns

e-mail 

772. Gadgetfreak

20 november 2011
©2011, copyright: GoHansBrinker.com

Ik zat een poosje terug te denken wat nou de laatste echte gadget is die ik gekocht heb. Een collega blogger schreef over mannen en hun gadgets. Ik kwam op dat moment serieus niet verder dan een veel te dure op afstand bestuurbare speelgoedmuis op wieletjes voor mijn katten een paar jaar geleden. Ja, zei het meisje bij de dierenwinkel, katten vinden zoiets heel erg leuk, maar het zijn toch vooral de mannen die die dingen kopen.

Thuis bleek dat dat dus helemaal niet klopte. Althans het deel van de uitspraak dat katten de gadget weten te waarderen. Kat 1 stak nuffig haar snuitje in de lucht. "Je ziet toch zo dat dat geen echte muis is, "Ik speel liever met de oude schoenveter aan een stokje zoals we altijd doen." Kat 2 leek even te twijfelen, maar ging toen toch liever slapen. En kat 3 die ging vanaf een afstandje geïnteresseerd zitten spioneren hoe ik me met de speelgoedmuis over het keukenzeil zoevend op afstand bestuurd ging zitten vermaken.

Voor de volledigheid: alle drie de katten zijn kattendames...

De muis bestond in feite uit een bestuurbaar minispeelgoedautootje, dat net als een carnavalsvoertuig van een vermommende carrosserie voorzien was waardoor het enigszins op een muis leek. Hij deed het al vrij snel niet goed meer: kattenhaar verzamelde zich rond de assen en dan kreeg het motortje de wielen niet meer rond. Lastig weg te halen.

Dat van die weinige gadgets was zo realiseerde ik me later ook al niet waar. Radioamateur zijn is niet alleen vooral een mannensport, het is ook de gadgethobby ultima forma. Zendhobbyisten houden zichzelf alleen maar voor dat hun aankopen geen gadgets zijn om zo bij hun omgeving oprechter over te komen als ze die stelling moeten verdedigen...

Categorie: life-log - plusminus 293 woorden - Deze column kan deels op fictie berusten en de informatie is niet noodzakelijkerwijs volledig. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. De column is niet in alle gevallen heel geschikt voor jonge lezers.

vorige column - archief - home