Columns

e-mail 

`

821. Slaapdronken

4 juni 2012
©2012, copyright: GoHansBrinker.com

Mijn vroegere vriendin had destijds bij haar opleiding nachtdiensten, waarvoor ze dan in het ziekenhuis moest slapen om eventueel direct in actie te kunnen komen. Toen ze voor zo'n noodgeval ergens heen moest nam ze in plaats van haar naam te zeggen (nog half slapend) de telefoon aan met de historische woorden "Met de telefoon..." Dit leidde uiteraard tot grote hilariteit, en volgens mij is ze er later ook nog wel eens mee geplaagd, Nou ja door mijzelf in elk geval zeker een paar keer..

Ik heb de afgelopen tijd een paar keer, ook net wakker een vergelijkbare pijnlijke vergissing gemaakt. Een daarvan was een paar dagen geleden.

Ik ben de vorige week nogal druk met werken geweest en ook een paar keer heel laat nog doorgegaan om vervolgens ook nog vroeg op te staan. Afgelopen donderdag was ik bij het avondeten erg moe. Ik val tegenwoordig nu ik zo goed slaap af en toe vanzelf in slaap. Ik neem me meer en meer voor om 's ochtends direct opnieuw de wekker te zetten, zodat ik dat 's avonds niet kan vergeten, maar vaak vergeet ik dat toch, en dus word ik dus op redelijk onvoorspelbare momenten wakker. Dikwijls slaap ik daarbij veel te lang, waarna ik me dus soms behoorlijk groggy kan voelen, en kort nadat ik wakker ben weet ik dan ook vaak niet hoe erg het dit keer is uitgelopen. Dat gebeurde me donderdag. Ik had met een klant afgesproken dat ik 's avonds nog aan een opdracht voor hen zou werken, en ik was dan ook erg geschrokken, toen ik me realiseerde dat het al ochtend was, terwijl het ook nog meer dan een uur later was dan mijn normale moment van opstaan.

Ik besloot om me dan maar niet zoals normaal te gaan douchen, en in plaats daarvan te beginnen met koffie en een karig ontbijt en meteen aan het werk te gaan. Aan mijn klant, voor wie ik geregeld werk stuurde ik onderstaande mail:

Hallo ....,

Ik ben gisteren kort na het eten in de stoel voor de tv in slaap gevallen. Waarschijnlijk nog voor zessen. Tot mijn niet geringe verbazing werd ik ruim een kwartier geleden, enigszins gedesoriënteerd (geen wekker gezet, en hoe komen die gordijnen nou open? :-) ), maar wel heerlijk uitgeslapen wakker. Ik heb de afgelopen week twee nachten vrijwel slapeloos doorgebracht doordat ik niet in slaap kon komen, wat waarschijnlijk de oorzaak is. Dit is zeker het langst dat ik me kan herinneren dat ik ooit aan een stuk geslapen heb. Een normale nacht voor mij bestaat gewoonlijk uit vier tot vierenhalf uur slaap. Afijn licht vermakelijk is het wel.

Vervelend aan de zaak is dat ik gisteravond niet zoals gepland ben doorgegaan met vertalen (en dat ik twee belangrijke zakelijke telefoontjes daardoor ook niet heb gepleegd). Ik voel me alsof ik in een tijdmachine heb gezeten :-)

Zodra ik me zo direct enigszins hernomen heb (met name na twee of meer koppen koffie) ga ik verder met het document controleren, cq. vertalen. Ik hoef in elk geval niet de PC opnieuw op te starten of bestanden te openen: alles ligt er nog precies zo bij als gisteravond eind van de middag.

Groet!
John

Afijn, snel koffie gezet. Ontbijtje, bestaande uit slechts een paar happen brood, en dus aan de gang. Terwijl het niet voorspeld was leek het ineens toch een partij slecht weer te worden buiten. Donkere wolken. Ik maar eens op Buienradar gekeken. Maar daar was van dat alles helemaal niets te zien. Nog een geluk dat ik mijn antennes niet buiten had staan.

Tegen half tien begonnen de donkere wolken enigszins verontrustende vormen aan te nemen. En toen ik iets later voor de zekerheid nog een keer extra naar dat omineuze uitspansel ging kijken begon het mij ineens te dagen... Het was niet kwart voor tien 's ochtends, maar kwart voor tien 's avonds... Het was een ronduit surrealistische ervaring en gewaarwording.

De klant heb ik vervolgens een tweede mailtje gestuurd met als titel "Lach niet hoor...". Ik heb het normaal niet zo op met leedvermaak als ik tenminste zelf het middelpunt ben, maar dat heb ik dit keer maar door de vingers gezien. Het antwoord was dat het voorvaal aldaar inderdaad erg vermakelijk werd gevonden.

Categorie: life- log - plusminus 710 woorden - Alles op deze website is in principe fictie, hoewel er elementen uit de realiteit kunnen zijn verwerkt. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. De column is niet in alle gevallen heel geschikt voor jonge lezers.

Muziektip: Nicest Thing by Kate Nash http://tinysong.com/j9zh

vorige column - volgende column - archief - home