Columns

e-mail 

780. Fiets vergeten

26 november 2011
©2011, copyright: GoHansBrinker.com

Ik beweeg me meestal voort, lopend of per fiets. Als het enigszins kan eigenlijk. Er is een tijd geweest dat ik me daarnaast heel veel in taxi's voortbewoog, en voor de rest is het het OV van de chipkaart. Ik ben nogal verstrooid aangelegd, en zo ben ik dus geregeld bang dat ik denkend dat ik te voet gekomen ben nog eens mijn fiets hier in het winkelcentrum laat staan, en me dat daarna thuis of pas een halve week later realiseer, bijvoorbeeld op een moment dat ik die fiets echt nodig heb. Het gaat echter heel gewoon altijd goed.

Toen ik 17 was is zoiets me wel een keer overkomen. Wij stonden met ons gezin op camping Witterzomer, nabij Assen, een plaats waar veel familie van mij woont. Mijn toenmalige vriendin was ook met ons mee. Het lange weekend dat ik daar met mijn vriendinnetje was (de rest van het gezin verbleef daar langer) had ik op het station een fiets gehuurd. 's Ochtends had ik vriendin naar het station gebracht, die volgde een opleiding in de zorg en moest 's middags daarvoor in Amersfoort zijn. Ik weet niet meer of ik die dag ook nog bij mijn oma op bezoek ben gegaan of dat ik mijn tijd uitsluitend met winkelen verdaan heb. Ik heb in ieder geval een cadeau voor mijn vriendin gekocht, ik dacht een schemerlampje. Ik was nogal verguld over deze aankoop waar ze ongetwijfeld erg blij mee zou zijn (dat bleek te kloppen), en met dit pakket snelde ik me eind van de middag naar het station.

Tussen Hoogeveen en Meppel kwam het besef dat de huurfiets nog tegen een lantaarnpaal in het centrum van Assen stond. Mijn vader zou overigens een paar dagen later naar Assen gaan (een spoorgezin wij reisden allemaal gratis, dus de schade door reiskosten was nog te overzien). Hij wilde na een uitbrander uiteindelijk best voor mij de fiets op het station inleveren. Dat leverde wel een boete op, waarvan ik me alleen nog herinner dat ik het enorm zonde vond, maar dat ik bovenal enorm opgelucht was dat die fiets daar tegen die lantaarnpaal nog heel gewoon gestaan had.

Categorie: life-log - plusminus 360 woorden - Deze column kan deels op fictie berusten en de informatie is niet noodzakelijkerwijs volledig. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. De column is niet in alle gevallen heel geschikt voor jonge lezers.

  .

vorige column - archief - home