Columns

e-mail 

774. Disclaimer

22 november 2011
©2011, copyright: GoHansBrinker.com

Nederland is aardig op weg om net als de USA claimland bij uitstek te worden. Konden mensen vroeger een goede grap nog wel waarderen, tegenwoordig sta je voor je het weet al dan niet met een slechte rechtsbijstandadvocaat in privaatrechtelijke zin voor een magistraat de humor ervan te bepleiten. 

Omdat het zich laat aanzien dat websites zich binnenkort ook aan de kijkwijzer moeten onderwerpen, zal ik maar vast een voorschot daarop nemen. Dit om te voorkomen dat voor mij nog eens bovengenoemde situatie ontstaat. Deze tekst zal in het vervolg, voor de zekerheid in een veertienpuntsletter aan al mijn columns (gewoonlijk in een 12 puntsletter) voorafgaan:

"Ik geef hiermee aan dat de volgende tekst niet geschikt geacht kan worden voor minderjarigen onder de 18 jaar. In mogelijke gevallen zullen de columns grof taalgebruik bevatten, drugs- noch alcoholmisbruik of discriminatie zullen als onderwerpen uit de weg worden gegaan. De columns kunnen angst bevatten of mateloos geweld alsmede (en al deze dingen mogen daarbij nimmer als aanprijzing voor de teksten worden beschouwd!) botte seks en harde porno.

Overigens geeft deze website geen garantie dat de bovengenoemde onderwerpen daadwerkelijk (alle) geregeld aandacht zullen krijgen. Een lezer kan daarom geen recht doen gelden op een geregelde dosis van een onderhavig onderwerp. De aanduidingen hierboven zijn uitsluitend bedoeld als aanduiding en ter waarschuwing dat dergelijke onderwerpen daadwerkelijk tot het register van de schrijver behoren, die daar zonder verantwoording over af te leggen naar hartelust een keuze uit mag maken.

Tevens maak ik eenieder die besluit de tekst die na deze disclaimer volgt tot zich te nemen erop attent dat deze onconventionele meningen kan bevatten waar willekeurig welke lezer het mogelijk niet mee eens zou kunnen zijn, danwel zich boos over zou kunnen maken danwel woedend, terwijl ook niet uitgesloten kan worden dat het onderwerp van een column of de bijzaken langere tijd door het hoofd van lezer zullen zoemen of in diens dromen tijdens de slaap zullen terugkeren.

De lezer dient zich er verder voor het lezen van deze column vooraf van te vergewissen dat hij of zij geen onderliggend lijden heeft, zoals bijvoorbeeld, maar niet beperkt tot liesbreuk, opdat deze door het lezen ervan geen gezondheidsschade oploopt. Deze site is op geen enkele manier ervoor verantwoordelijk te houden dat eventuele duidelijke of onderliggende humor op deze site het lachen zou kunnen opwekken, en dat dit lachen daarmee een  lijden prominent zou kunnen maken en dat hierdoor welke schade (materieel of immaterieel) dan ook zou kunnen ontstaan. Op geen enkele wijze is deze website daarbij aansprakelijk, danwel in financiële, danwel in emotionele zin voor deze of wat voor andere schade ook.

Ten slotte aanvaardt deze site op geen enkele manier aansprakelijkheid voor de emotionele schade die veroorzaakt zou worden doordat men het geschrevene hier eventueel niet zou weten te waarderen. Zowel niet voor het mogelijke lijden dat daardoor ontstaat, hoe mild of ernstig ook, als daadwerkelijke schade in de vorm van verloren gegane werktijd, of beschadiging van lijf of goederen of in morele zin.

Dit alles gezegd hebbende wens ik je veel plezier bij het lezen van de column die hier gewoonlijk onder komt te staan."

Categorie: satire - plusminus 521 woorden - Deze column kan deels op fictie berusten en de informatie is niet noodzakelijkerwijs volledig. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. De column is niet in alle gevallen heel geschikt voor jonge lezers.

vorige column - archief - home