Columns

e-mail 

722. Oma’s pakpapier

17 april 2010
©2010, copyright: www.johnpiek.com


In Florida wonen traditioneel veel senior citizens die zich als ze genoeg van al dat mooie weer and the occasional tornado hebben natuurlijk helemaal te pletter vervelen. Een aantal van die oudjes zijn een bedrijf begonnen. Je kunt daar als buitenlander voor 100 dollar per jaar een Amerikaans postadres huren. Veel bedrijven in de VS (je ziet dat ook op eBay vaak) zijn zo patriotistisch dat ze niet aan klanten buiten hun eigen land willen leveren of hooguit ook in Canada. Al zwaai je met je gold of platinum card ze zijn niet te vermurwen. Dat probleem hoef je niet te hebben: je kunt via het bedrijf van de oudjes gewoon vanaf een Amerikaanse rekening betalen en de bestelling naar een adres in Florida laten sturen. Pronto!

Sterker nog, de lieve grijsharige dametjes en heren sturen het ook nog voor je naar Europa op (of waar anders je ook woont), op de manier zoals senior citizens bekend staan om te doen: in gewoon grauw ouderwets verpakkingspapier met een stuk sisal-touw eromheem. Adres wordt er met grote hanepoten in viltstift op geschreven. Tien keer zo weinig kans dat het pakje daardoor bij een controle op te betalen BTW en invoerrecht wordt opengemaakt. Formeel hoor je zo’n pakket als het door de controle slipt natuurlijk achteraf wel netjes in Nederland bij de belastingontvanger aan te geven. De methode is overigens ook als je dat aangeven af en toe vergeet, zowel in de VS als in Nederland geheel legaal.

Website: http://myus.com

Categorie: life-log – plusminus 246 woorden – Deze column kan deels op fictie berusten en de informatie is niet noodzakelijkerwijs volledig. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. De column is niet in alle gevallen heel geschikt voor jonge lezers.

vorige column - archief - home