Techniek-netje op 6 meter / 50,290 MHz
(tijdelijk al om 20.00 uur op 50,400 MHz in FM)

Live internetstream op donderdag: klik hier

Meld je aan voor de mailinglijst. Klik hier, en vermeld 'Mailinglijst Techniek-netje'!


Inmelders op 27 november (32ste maal Techniek-netje) waren onder andere PA3GSJ (A'foort), PE1GUR (Ermelo), PA1HT (A'foort), PA1X (Nieuwegein), PE1CWU (A'foort), PA3HHT (A'foort), PE1RJV/m (o.a. Nieuwegein), PA0KEL (Leusden), PA2FK (Culemborg), PE1NGM/m (o.a. in Zwartebroek/Black Trousers) en PA3BWK (Zeist).


Het Techniek-netje vindt iedere donderdag plaats in een regio die zich uitstrekt van ruwweg Nijmegen tot aan Noord-Holland. Modulatiesoort is gewoonlijk SSB, maar af en toe wordt ook overgeschakeld op FM of zelfs AM.

De starttijd van het Techniek-netje is gewoonlijk tussen 20.30 en 20.45 uur. Gestart wordt dan behalve op 50,290 MHz op PI2AMF of bij drukte daar eventueel op PI3AMF.

Sinds kort begint het netje als experiment al om 20.00 uur op 50,400 MHz in FM. Deze frequentie is zo gekozen omdat mense met ongemodificeerde surplusapparatuur dan ook mee kunnen doen.

Normaal gesproken gaat het netje tot zeker 22.00 door, en vaak ook wel een stuk later. Verschillende mensen zijn niet gedurende het hele netje erbij, maar bijvoorbeeld slechts 20 minuten of een kwartier, dat is natuurlijk prima.

De polarisatie van het netje is overwegend horizontaal, maar er zijn steeds meer mensen met verticale antennes bij, ook al omdat er steeds vaker mobiele stations aan het netje deelnemen.

Wat heel behoorlijk voor het netje werkt is een bestaande draad voor HF in combinatie met een antennetuner die ook op 6 meter werkt. De meeste mensen werken met een simpele dipool van stukjes draad met punaises of plakband tegen de dakbalken :-)