De columns van John Piek

e-mail 

711. Nieuwe naam columnsite

11 januari 2010
©2010, copyright: GoHansBrinker.com

Deze column op de podcast

Hans Brinker is de hoofdpersoon in een roman van de negentiende eeuwse Amerikaanse schrijfster Mary Mapes Dodge, voor het eerst gepubliceerd in 1865. Het boek van de schrijfster die toen ze het boek publiceerde nog nooit in de lage landen was geweest beschrijft het leven in Nederland. Vermaard is vooral het in het boek relatief onbelangrijke verhaal waarin een jongen uit Haarlem (niet Hans Brinker zelf) zijn vinger in de dijk steekt en zo het hele land redt. Dit verhaal is in met name Engelstalige landen een ware legende geworden, en in veel landen overal ter wereld is de naam van Hans Brinker hierdoor synoniem geworden met Nederland.

Mijn site met columns heeft dus een nieuwe naam: GoHansBrinker.com. Nou ja nieuw. Ik had de naam al eens gebruikt voor een site waarop ik vorig jaar Engelstalige columns wilde plaatsen. Maar het idee van een site in meerdere talen blijkt nog niet zo makkelijk te realiseren als ik meerdere keren heb gedacht.

Ik heb het afgelopen jaar fors minder tijd gekregen voor dingen die 'surplus' waren. Daar heeft de hoeveelheid tijd voor de radiohobby flink onder te lijden gehad, en ook het schrijven van columns. De columns zijn voor een deel ook werk omdat het schrijven daarvan me vaak helpt om inspiratie te krijgen voor het "echte werk".

Er zijn momenteel nog maar twee sites die ik met voorrang blijf onderhouden. Eentje is de website met mijn columns, die eerder www.johnpiek.com heette, en daarnaast 'xDV Me!' (http://xDV.me), de site die ik al een tijdje heb over digitale radiotechniek. Die laatste site moet vanaf dit jaar vooral een naslagsite gaan worden, met veel artikelen over het hoofdonderwerp van de site. Zowel oude artikelen als nieuwe, met vooral bij de nieuwe artikelen het accent op de nieuwste technieken die er voor radioamateurs op het gebied van spraakcommunicatie zijn.

Wat GoHansBrinker.com betreft zijn er al een boel ideeën de revue gepasseerd om de site wat meer toegespitst een bepaald onderwerp te laten behandelen. Dat blijkt echter niet te werken. Het beste komen die columns eruit als je ze gewoon vanzelf laat opborrelen. Ik doe dat voor de techniek-site soms ook. Grappige is dat er dan soms ineens juweeltjes uit tevoorschijn komen. Dat werkt niet als je er echt voor gaat zitten en dan ook nog een bepaalde richting uit wilt gaan schrijven. Dat doe ik bij mijn opdrachtwerk misschien ook wel (meer dan) genoeg.

Behalve deze twee sites wil ik dit jaar ook veel vaker dan eerder dingen met mijn podcast gaan doen. Mijn columns inspreken bijvoorbeeld. Waar ik nog een beetje over twijfel zijn de foto's die ik heel vaak op mijn site gepubliceerd heb. Aan de ene kant wil ik daar heel erg graag mee doorgaan, maar aan de andere kant is het eigenlijk vaak teveel werk. Wat zeker wel blijft zijn mijn verschillende weblogs, waar ik zowel de foto's als de columns in post, en uiteraard blijven ook mijn verschillende mailinglijsten bestaan.

Categorie: bespiegeling - plusminus 492 woorden - Deze column kan deels op fictie berusten en de informatie is niet noodzakelijkerwijs volledig. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. De column is niet in alle gevallen heel geschikt voor jonge lezers.

vorige column - archief - home